Първият ми въпрос е свързан с плащането на таксата за разглеждане на Молбата за селекция. Не занам как да им я платя в канадски долари. В няколко банки ми казаха, че не работят с тази валута. Моля някой да ми обясни подробно като на пълен лаик.
Вторият ми въпрос е за привилигированото образование. Моята специялност е Design d'ingenieur с префесионална квалификация Ingenieur- designer, 4 години в ТУ- София, а в Квебек тя се казва Designers industriels. Писах един мейл на линк от официялния им сайт, който намерих в раздел "Въпроси и ОТГОВОРИ" дали имам привилигировано образование, но не получавам никакъв отговор

И послендият ми въпрос е относно On-line test! Това е нещото, което просто ме изумява. За да го мина без да ме пращат на курс по френски ми искат да съм в края на Intermediaire. Когато си гледам анекса със самите точки успявам да мина 30 точки (т.е. минимума за неженен) без въобще да си давам точки за френския. В момента съм за 7-мо ниво към Френския институт, но на последната срещата във Военния клуб водещия каза, че е много важно да не се надценяваме за нивото си по френски, защото подписваме декларация за истинност и молбата ни се отхвърля веднага. Това е причинината по която искам даже да си занижа нивото колкото се може повече, защото усното изразяване ми е доста трудно. След всичките обяснения бих искал някой да ми каже, на онлайн теста или на анексите с точките да имам повече доверие. Също така моля някой да публикува линка за точките, защото не мога да ги намера. Единственото, което ми хрумва за разминаването е, че анекса с точките, който си разпечатах преди време е остарял.
Благодаря за отговорите предварително!