Плащане на таксата, образование, онлайн теста!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Gavrosh

Плащане на таксата, образование, онлайн теста!!!

Мнение от Gavrosh »

Здравейте,

Първият ми въпрос е свързан с плащането на таксата за разглеждане на Молбата за селекция. Не занам как да им я платя в канадски долари. В няколко банки ми казаха, че не работят с тази валута. Моля някой да ми обясни подробно като на пълен лаик.
Вторият ми въпрос е за привилигированото образование. Моята специялност е Design d'ingenieur с префесионална квалификация Ingenieur- designer, 4 години в ТУ- София, а в Квебек тя се казва Designers industriels. Писах един мейл на линк от официялния им сайт, който намерих в раздел "Въпроси и ОТГОВОРИ" дали имам привилигировано образование, но не получавам никакъв отговор :D
И послендият ми въпрос е относно On-line test! Това е нещото, което просто ме изумява. За да го мина без да ме пращат на курс по френски ми искат да съм в края на Intermediaire. Когато си гледам анекса със самите точки успявам да мина 30 точки (т.е. минимума за неженен) без въобще да си давам точки за френския. В момента съм за 7-мо ниво към Френския институт, но на последната срещата във Военния клуб водещия каза, че е много важно да не се надценяваме за нивото си по френски, защото подписваме декларация за истинност и молбата ни се отхвърля веднага. Това е причинината по която искам даже да си занижа нивото колкото се може повече, защото усното изразяване ми е доста трудно. След всичките обяснения бих искал някой да ми каже, на онлайн теста или на анексите с точките да имам повече доверие. Също така моля някой да публикува линка за точките, защото не мога да ги намера. Единственото, което ми хрумва за разминаването е, че анекса с точките, който си разпечатах преди време е остарял.

Благодаря за отговорите предварително!
arci

Мнение от arci »

Парите до Виена ,аз ги пратих с чек издаден отЦКБ ,взеха ми 9евро като чека разбира се беше в канадски долари.По другия ти въпрос мисля,че трябва да се придържаш по таблицата с точките .Напиши повече подробностти за тази декларация за истинност.ЗА първи път чувам за нея.Успех в процедурата :D
Аватар
kurta007

Re: Плащане на таксата, образование, онлайн теста!!!

Мнение от kurta007 »

Gavrosh написа: Не занам как да им я платя в канадски долари. В няколко банки ми казаха, че не работят с тази валута.
Тука ми се струва че послъгваш малко :) кои са тея банки???

Иначе плащаш с сертифициран чек или с банков превод.Ако е с чек отиваш в ЦКБ там знаят всичко,ако е с превод потърси в портала описано е подробно .Линка за точките http://geocities.com/go_to_quebec/index02a.htm
Gavrosh

Мнение от Gavrosh »

Тея банки са ДСК например!
Точно този отговор получих, като казах, че трябва да направа превод в канадски долари.
По повод на декларацията тя си е част от молбата за селекция и си пише там за неверни или подвеждащи данни следвало еди какво си не си спомням точно. Което ми напомня, че не знам какво да пиша в графа № de passeport ou de cart d'identite от молбата. До колкото са ме учили едното е Международния паспорт, а другото Лечна Карта. Тях кое ги интересува повече?
Какво значи тази абривиатура ЦКБ? Предупредих ви, че въобще не съм в час с банките.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

ЦКБ = Централна Кооперативна Банка
ДСК = Държавна Спестовна Каса
arci

Мнение от arci »

ЦКБ означава ЦентралнаКооперативна Банка,но с канадски долари работят още БИОХИМ,БУЛБАНК и др.Благодаря за разяснението за декларацията :beer:
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Пращайте с Биохим. Там таксите са най-ниски ако ще правите превод, защото са в една група с банката получател. А що се отнасе до това, че "не работят с тази валута" според мен са те смотали или са били неграмотни банковите служители. Това си е една рутинна операция но и на мен ми се е случвало да не могат да направят един елементарен превод, че да трябва да им обяснявам! Айде успех! :wink:
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Ние платихме таксата от Булбанк-централата на пл. Св.Неделя. Имахме сметка в лева. Попълнихме платежно, което е специално за целта и зазаха, че няма никакъв проблем да удържат парите от сметката-правят си вътрешен чейнч. Сега за нивата- в молбата за селекция най-добре си посочи ниво 5/6- за говорене/за разбиране и наблегни на говоренето и то, конкретно на нещата, които най-вече ще ти се наложи да обясняваш. По-добре е наистина да си занижиш нивото. Оценката е много субективна. Аз бях посочила това ниво, от френския институт ми дадоха документ/извади си задължително за интервюто/ за завършено ниво 4/5, а на интервюто ми дадоха сертификат за франкофон :wink: Бех си добра, просто :twisted: За точките не мога да ти помогна, защото ние се опитахме в началото да смятаме, но се отказахме. Решихме, че покриваме другите изисквания, само за нивото на езика може да се заяждат, затова наблегнахме на езика...това е, желая ти късмет! :lol:
QUI VIVRA, VERRA
Fladimir
Обратна връзка:

Мнение от Fladimir »

А какво ще кажеш за това че това образование от 4 години за Квебек при теб е мин. 5 години - тоест магистратура. Каза че си бил на стещата във Военният клуб там водещият наблегна на това да се четат помощните въпроси в онлйн теста- тоест линка до всеки въпрос даден в иконка въпрос :) , Там има след няколко линка приравняване на образованието. от БГ към Квебекско.

Също предполагам че пак за търсена професия си видял (помощният въпрос),в който пише че трябва да имаш мин 1 година стаж по спациалността. Ако си спомниш примера с жената която не са я извикали до интервю. Разбирасе ако си останал до края на срещата тогава го обясняваха това

А и изрично си пише 4 години = на незнам си колко учебни години
5 години = незнам си колко не ги помня

идеята е че трябва да си пресметнеш годините от 1-ви клас.

Не ме разбирайте погрешно казвам го това защото аз щях да се заблудя, а не искам да става така с други.

Успех.
Заключено