Набираме група за френски в АФ - Пловдив

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
kurta007

Набираме група за френски в АФ - Пловдив

Мнение от kurta007 »

Здравеите :)

Търсим желаещи за изучаване на френски език в Алианз Франсез -Пловдив,знаете че на удостоверенията от АФ се гледа с много добро око на интерютата.Курса е ниво А2 ( хора които са минали 50-100 часа френски вече) и е 60 часа ,струва около 130 лева. Трябва да съберем група от 7-8 човека и курса ще почне,засега сме четирима трябват ни още толкова.Курсовете са :

- 2 пъти седмично по 2.30 мин. от понеделник - петък от 18-20.30
или
-5 часа в събота от 9-14

тва ние ще го решим.Повече информация

http://www.afbg.org/index_bg.html

032/631342 032/631343 или питаите тук
army

Мнение от army »

Този курс ще е от полза за всички, на които им предстои интервю.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Jean

Мнение от Jean »

Ей kurta007 аз съм минал в Алианса първите 60 часа по Campus и от тогава сумата ти нерви изхабих за да запиша 2-ро ниво, просто няма желаещи - поне мен ме устройва съботния курс.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Jean ,да разбирам ли че си навит за курса ? Ако е така ставаме 5 и ни трябват още 2-ма или 3-ма.Ако идваш на срещите на форума в р-т Вестра се обади да поговорим :)

Други желаещи ?

Още инфо за самия курс :

Изображение
Jean

Мнение от Jean »

Ще се пробвам да дойда във р-т Вестра. От много време съм го замислил т'ва идване, но нали знаеш оправдания много...извинения никакви. Навит съм за курса, стига нали ти казах да е съботен. Колкото до брошурата, която си посочил мога да те уверя, че аз бях абсолютно начинаещ и първото ниво, което преминах бе 60 часа, а не 80 часа. Имат голямо разминаване в посочената информация. С изключение на преподавателите, които наистина са перфектни, цялата останала организация е кръгла нула. Само им виж това представяне на сайта http://www.afbg.org/bg/bg_plovdiv/mestene.html
и както се казва "...открийте правописната грешка, като вярно отговорите на въпроса - датата на преместването в нови,светли...помещения е ?". Айде посмейте се и Вие съфорумци :lol:
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Jean написа: С изключение на преподавателите, които наистина са перфектни, цялата останала организация е кръгла нула.
Съгласен съм ,много слаба организация :? Едва ли не си гонят клиентите ,на мен дирекно последния път ми казаха " Еми наи-добре ела на есен" :twisted: За съботен курс аз нямам против,другите колкото разбрах също нямат.За срещите - добре дошъл си :) ,събираме се доста хора и може само да ти са полезни тези срещи.Забравих и още нещо ако съберем група може да продължим после още 1-2 нива заедно стига да искате.

Значи издирваме още 2,3-ма :)
emilia

Мнение от emilia »

Още 2-ма... за курса в Алианс Франсез. Как може да осъществим разговор или среща?
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Ами наи-добре е да се отбиете в Алианса-а и да се запишете ,просто си оставяте телефона и казвате че чакате да се събере група за ниво А2(капаро не се оставя на тоя етап).Адреса на Алианса е "Драган Цанков" 34 близо до хотел "Лайпциг".
А пък ако искате да поговорим на живо заповядаите на редовните срещи на форума които са всеки понеделник от 19.30 ч. в ресторант Вестра :wink:
Аватар
totev

Мнение от totev »

в Алианса изтърпях цяло едно ниво, когато курса свърши си спомням ,че чаках около 3 месеца за да ми дадат документа,много се ядосвах моткаха ме защото принтера им бил развален/около 2 месеца/после бил разпечатан ,но нямало кой да го подпише-шефа го нямало. За изкарани 80 часа,прахосах поне десетина ходенета до сградата.Взех го няколко дни преди интервюто, спомням си Ла Рю ме пита защо не съм записал второ ниво, и му отговорих че просто няма желаещи, той не ми повярва, според него има-няма желаещи, курса почва на определена дата, да ама тук или в Канада, в България курсовете са като селски автобус-като се напълни-тръгва :D
Иначе ми направи впечатление ,че само 3 човека бяхме за Канада, другите просто бяха ентусиасти.
...мразя мастика без айрян...
bravo

Мнение от bravo »

Kursovete sa na samoizdrajka, Francia ne dava pari za tiah, ne im dreme dali ima 1 grupa ili 100, vapros na ezikova politika. Zatova iskat minimalen broi kursisti , za zapo4vane na kurs, inak ne se znae dali niama da se naloji da hlopnat kepencite. Parite, koito pla6tate, otivat za naem, rejiini, zaplati, i to ne samo na prepodavateli, a i na 4ista4ka, sekretarka, i izob6to personal svarzan s u4ebnia proces.
Аватар
totev

Мнение от totev »

Браво, не съм съгласен с теб ,че Франция не дава пари за издръжка на Алианса/можа да не е френската държава, а някоя друга организяция/, аз лично съм убеден ,че Алианса може и да се самоиздържа в София, Пловдив и Варна да речем ,но в Плевен ,Казанлък и Стара Загора това е напълно невъзможно, а за наша радост имат добра материална база, която със сигурност е скъпа.Аз не искам да влизам във безмислен спор, лично не съм доволен от това ,че поне 2-3месеца чаках да се събере група, и после толкова за да ми разпечатът сертификатчето, от преподаването съм доволен, учителката беше добра.
Кое ме дразни в АФ- да си заврът графика там където слънце не огрява- сега сме края на юни, а нашите хора сега си търсят мераклии/виж кои месеци са записванията/ и курса почва когато има желаещи/виж кои месеци почват курсовете/- ти да виждаш вариант при които графика е спазен?Аз не.Сега следната ситуация-искам да уча френски, влизам в сайта на АФ/не знам за БГканада има още 5 човека като мен/, виждам графика, и трябва да изчакам до края на лятото да се запиша, и като дойде това време, разбирам че вече има почнал курс, защото са се събрали хора/нашите хора/ и трябва или да загубя няколко часа , които няма да ми бъдат намалени от цената или да чакам нова група :?:
а бе простотия, никва организация ,добре че има няколко учителки съгласни да работят занякои лев допълнително ,и че има мераклии за Канада, иначе са живи загинали.
...мразя мастика без айрян...
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Подкрепям totev .Цената на курса е без значение за мен ,също и времето през което ще се провежда и въпреки това вече 3-4 месеца не мога да почна курс и надали и ще почна някога :D Или нямало група или нямало учители или незнам си кво .Зимата ми казаха "Ела на пролет" преди 10 дена като бях ми казаха "Ела на есен нямаме хора за група" коментара е излишен :idea:
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

totev написа:Алианса може и да се самоиздържа в София
В София няма Алианс.
Казанлък и Стара Загора това е напълно невъзможно
В Казанлък също нямат Алианс.Не гледай ,че го пише в сайта им.

За старозагорския нещата тръгнаха добре. Почти целогодишно има групи от по 5-8 човека. Миналото лято бяхме 2 групи с по над 10 човека. Тази година групата ни беше от 7 души, за ниво А2. Есента очаквам да сме пак толкова за В 1. Имаше и група за А1, а отделно има желаещи за формиране на нова група от дебютанти.
а бе простотия, никва организация ,добре че има няколко учителки съгласни да работят занякои лев допълнително ,и че има мераклии за Канада, иначе са живи загинали.
За простотията и учителките дето работят за някой лев не съм съгласен. В Стара Загора организацията е добра но средствата са малко. За мераклиите за Канада донякъде си прав, ама да не забравяме ,че френският е втори официален език в Европейския съюз и на някой много скоро може да им се наложи да го учат и поради тази причина.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Jean

Мнение от Jean »

За пловдивските желаещи за курс....няма ли някой навитак учител да ни вземе, така и така целта на всички е една - Канада. 5-6 човека сме вместо да даваме пари на Алианса и после той да дава заплати на учителя, не е ли по-добре директно парите на ръка. Колкото до документ от Алианса ще ви кажа, че такъв се дава накрая на 2-ро ниво, таксата е 50 лева и ако не се съберат (тва вече се повтаря за n-ти път :lol: ) 7-8 човека желаещи документ се ходи в София на изпит.
emilia

Мнение от emilia »

Днес, както ме посъветвахте се обадих в Алианс Франсез. Отговориха ми, че ще започват два курса - единият е за начинаещи и започва от следващата седмица, а другият е за ниво А2 и ще започне от 19 юли.
По въпроса с частните учители - има и то много добри. Ние със съпругами учим френски по този начин, но проблема е че не могат да издават документ за посещаван курс, както и за издържан тест.
Заключено