Интервю на спонсориран - успешно

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Интервю на спонсориран - успешно

Мнение от simplyaven »

здравейте съфорумци :) сядам да напиша няколко думи за вчерашното интервю и желая успех на всички! значи вкараха ме точно в 9 в общата зала, заедно с хората по другите имиграционни програми, но добре че се сетих да отида при жената на рецепцията и да й покажа писмото-покана. тя отиде някъде и се върна с един мъж, който ми поиска всички документи, които носех и изчезна някъде с тях. следва около 40 мин чакане в залата в пълна неизвестност. после се появи същият мъж, отвори ми вратата към офисите и ме заведе на горния етаж. там ме посрещна моят кошмар във вид на руса, едра изпитваща. има и очила. от самото начало беше страшно зле настроена, защото ние с моя мъж се оженихме 1 месец, след като се видяхме за пръв път и 5 месеца след като изобщо се запознахме по интернет, което според нея беше доказателство, че аз го използвам... в този дух бяха нещата, които ми казваше, а също и че не успявам да я убедя, че нещата са си съвсем истински. пита ме за предишни връзки, какво работя, колко пари получавам - това бяха нормалните въпроси + 1-2 за хора от снимки, които й бяхме изпратили. но останалото си беше нейното виждане за това, че нещата в живота не стават както при нас и всичките ми опити да обясня, че и при мен преди не са ставали така, но защо пък да не станат сега бяха безполезни. много е обидно, може би ако човек е лъгал няма да му е гадно, но ако си бил честен излиза, че си глупак! и лъжец - парадоксално, но факт! това е в общи линии - ако имате въпроси ще отговарям, накрая ми каза, че ще одобри молбата като се надява да не й се оправдаят опасенията за мене. сега трябва да платим таксата и да чакам писмо за паспорта... мен ме е страх да не си промени мнението и да реши, че няма да ми дадае :oops: това възможно ли е? защото в стаята бяхме само двете, никой не знае, че е казала "да" :roll: ужасно ми е притеснено, а и в сайта си стои същият статус, не е обновен и още повече страх ме хвана! :cry:
haimana

Мнение от haimana »

Спокойно, не се шашкай.Щом е била жена, значи е наясно че жените по принцип се женят по сметка :lol: , така че ти, нито си първата, нито последната-примери по света бол :D .

Естествено се майтапя и се надявам да нямаш проблеми :lol:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

ами... много благодаря за майтапа, аз не просто се шашкам - зададох въпрос, ти можеш ли да ми отговориш или само реши да споделиш мнението си за жените като цяло? :x
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Не се притеснявай, щом е казала "да" значи е "да". Тя повече рискува ако те одобри пък после тръгне да се отмята - може да стане само ако тръгне пак на преглежда документите и намери нещо нередно. Ха честито :D
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

miteto, благодаря... явно съм се ошашкала тотално :oops: а за ново преглеждане на документите... ами тя наизуст ги знаеше да ти кажа! дано всичко да е наред! много ме притесни тая зла жена! :?
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

simplyaven, ами честито :-) и според мен няма да се отметне, няма кой знае какъв смисъл, най-много повече работа и проблеми да си навлече злата жена :-)

Нямаше ли вариант да платиш там RPRF и да ти сложат визата веднага?
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

simplyaven написа:miteto, благодаря... явно съм се ошашкала тотално :oops: а за ново преглеждане на документите... ами тя наизуст ги знаеше да ти кажа! дано всичко да е наред! много ме притесни тая зла жена! :?
Tia ne e zla. Tova i e rabotata.
raq
Обратна връзка:

Мнение от raq »

simplyaven, само да ми кажеш колко време мина от началото на процедурата до интервюто?
raq
Обратна връзка:

Мнение от raq »

simplyaven, само да ми кажеш колко време мина от началото на процедурата до интервюто?
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

polux: да, това забравих да кажа - аз носех парите в себе си, но се оказва, че по програмите за спонсориране не е позволено спонсорираният да плаща таксите! плаща ги спонсора, от банката пращат известие в мисисага, оттам съответно уведомяват посолството и то изисква паспорта - това са нейните думи дословно, така че или плащайте преди интервюто, или трябва да изчакате след това да се задвижи процедурата по размяната на известия - 2-3 седмици каза тя

raq - подали сме документите в мисисага на 25 януари, на 02 март имахме тяхното ОК, на 16 март започнаха да ги разглеждат в Букурещ и на 21 юни - интервю - значи 5 месеца без 4 дни :)

ivan1007 - знаеш ли, работата й е да провери дали ви е истинска връзката, но не ми се иска да вярвам, че обидите влизат в дипломатическия речник, на нас проблема ни е, че сме свикнали да ни третират зле и да си траем!

желая успех на всички! дано минава бързо времето :)
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Zdravei i 4estito!MOzes li da spodelish ti kak patuva do Bukuresht.Az sam July na interviu i mislia da polzvam Demar taxi ot Russe no ako mozes drasni niakoi red otnosno patuvaneto pls
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

estoyanova: здравей :) аз пътувах с кола до русе и оттам с Робо такси - GSM 0888457410, цената беше 160 лева - наистина са страшно коректни хората! успех :D
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

да не забравя - за плащането на таксата за картата - трябва ви документ IMM 5401 - приема се само в оригинал, тъй като има уникален сериен номер! тоест не може да си го изтеглите от сайта на имиграционните, например /то го й няма по тази причина/. другият вариант е да платите онлайн от сайта - всичко това го има подробно обяснено в секцията, където са изброени документите нужни на спонсора. може да си го поръчате и да ви го изпратят и по пощата - тогава по-отраничко си го поръчайте. трети вариант - моят съпруг отиде до офиса на CIC в града и оттам са му дали документа :) пиша всичко това, защото с плащането и необходимите за него документи по спонсорските програми има малки обърквания или поне ние се бяхме объркали, а и в сайта на посолството в букурещ пише, че може и с мъни ордер - да, ама не може в този случай! мисисага приемат само този документ!
Заключено