Защо Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16508
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

c200 написа:...
Разрешете да доложа, че сред личния състав се появи отново Гърнето, което дълго време считахме за унищожено и/или безследно изчезнало. ...
Мухахахахахахахаха. Абе аз ви казах да унищожим Гърнето чрез екстерминиране с антиматерия в продължението на Star Wars - Pot Wars, ама вие не, та не. На ви сега революционни ситуации... :lol: :rotfl: :rotfl: :beer: :beer: :beer:
Аватар
Doktora
Мнения: 3385
Регистриран на: Вто Май 03, 2005 6:55 am

Мнение от Doktora »

c200 написа:До Др. Началник
На Реввоенсъвета на Републиката

Тук
Др. Началник,
Разрешете да доложа, че сред личния състав се появи отново Гърнето, което дълго време считахме за унищожено и/или безследно изчезнало. Същото претендира, че гражданските му права са нарушени при определянето му за НГВС (Негоден за Военна Служба) в медицинския корпус на КАКА (Кебешки Алианс в Канадската Армия).
В подкрепа на обвиненията са представени 2 бр. военни книжки с доказан стаж от БА и РА (Българска Армия и Руска такава). След внимателен прочит на документацията по делото беше установено наличието на НВО (Начално Военно Обучение) и ранг младши сержант в двете братски армии. Претенциите на ищеца са, че е изпаднал в служебно несъответствие, а именно му е предложен ранг ефрейтор и служебна характеристика, отговаряща на старшина-школник (фазан), както и че е задължен от атестиращите органи на КАКА да завърши обучението си в ШЗО (Школа за Запасни Офицери) преди встъпване в длъжност.
Поради незавършени преговори между командванията на БА, РА и КАКА е невъзможно да се установи дали отговарят на истината твърденията, че НВО в гореспоменатите братски армии е най-малкото равносилно на обучението в ШЗО-КАКА.
При така стеклите се обстоятелства предлагам да се свика Революционния Трибунал, който да се произнесе по делото.
Като свидетели от страна на КАКА са призовани редниците К. Римонов, Б. Б. Пенев, Х. Л. Боев и С. Урваев.
Свидетели от страна на ищеца засега няма, въпреки многократните споменавания на множество пострадали от горния казус. Последните са описани в делото като "дълъг списък от логопеди, психолози и адвокати", но не са посочени личните им данни.
Предлагам решението да бъде взето бързо поради проточилата се вече 4 години процедура и броженията сред личния състав.
С Другарски По-здрав
Мл.Сержант c200
Благодаря за доклада който сте изпратили с200!
Той по етапен ред бе припратен до мен-Началника на трибунала.
Нареждам:
Изчакайте решението което ще бъде сведено до целият наличен състав!
Началник Трибунала:
Доктора
TROUBLEMAKER
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

JOY написа:
PoLuX написа:Хахахахахаха е сега темата си дойде на мястото :lol: :rotfl: :lol:
Да... :? кримон се прави на клоун и повлича крак за подобни. :?
мда, пак си намери удобен виновник. Нямам нищо против да се възползваш от моите клоунски услуги, особено ако отговориш на въпросите от последния ми постиг и престанеш да обясняваш, че статистиката няма нищо общо с истината (5000 кандидати срещу 344 в документите - доста сериозни лъжци са тукашните, надминават соцстатистиката).

И в крайна сметка ти имаш ли университетска диплома за медицинска сестра или не ? Дипломата ти припокрива ли се с тукашния бак, който правиш сега според йерархичните принципи ?


Клоуните имат привилегията да разсмиват публиката, за съжаление не аз я разсмивам. Даже може да се опиташ да цитираш някое от "клоунските ми изказвания".
Ognen_led
Мнения: 637
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 8:18 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

JOY написа:Да се върна обаче на основната тема - за шанса за имигрантите по принцип. Той не опира само до отделно взетата сестринска професия. Да споменем за тези, които нямат НИКАКЪВ шанс? Споменах конкретно логопеди и психолози, но списъкът е дълъг...
Joy, засилила си се кат бригадирска количка по надолнище и нямаш спиране...

Обобщенията ти настрана, захващам се за психолозите. Нима според теб българин не може да стане такъв!? Аз лично завърших бъка по психология в университета на Монтреал и си уредих докторантско място в няколко университета. Сега даже се назлъндисвам на докторантурата дали вместо есента да не я почна след 1-2 години. Инак бъка го изкарах почти на майтап, хем че имам макс успех. Лошите кебекари ме издискриминираха и ме пратиха на едногодишно университетско заточение в Швейцaрия... на хляб вода и... две хиляди и кусур долара на месец. Тук пък изпитите ги вземам хептен на майтап... с обща култура и интуиция. Някои сега да не си помисли че съм нещо кой знае колко умен. Няма такова нещо, акъла ми е на средно форумно ниво. Не скромнича! В България гимназията я изкарах с малко над пет, а във филологията едва закърпих кръгло 4! Това е. Кви зорове, кви невъзможности, кви пет лева!
Stoni

Мнение от Stoni »

ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
КРАКОЗИОАНСКИЯ ТРИБУНАЛ
ПРОВИНЦИЯ КВЕБЕК

......................СПРАВКА..............................

Относно:

Извършена разузнавателна беседа,късаеща психофизиологичната картина на обект ГЪРНЕТО

При проведените справки в картотеките на отдел (ВКР) и НСС,НРС...... се установи следното:

Поради липса на време,пропускам изложението и изготвям заклучение с предложение.

........................................З А К Л Ю Ч Е Н И Е...........................
На основание горното изложение,приложените експертизи от вещите лица се стигна до заключението че,

........................ГЪРНЕТО е СПУКАНО :beer:....


На основание горното предлагам:

Обекта ГЪРНЕТО да бъде изпратено с копие от настоящата справка,на основание чл.1 от закона на емиграцията за 10 години нощна смяна на първи санитарен пост в психиатрична клиника,с основно задължение смяна на памперси.
Първите 5 години на особенно строг режим за да се постигнат всички цели на наказанието и най вече (предупредителната цел) над останалите членове на Кракозианската орда


08.06.2006
Montreal Под:3004
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Егати гръцката трагедия, живи да ги оплаче човек сестрите в Квебек :cry: :lol:. Сега без да ми скача Джой, ама в онтарио има много приравнили български сестри, да не говорим за руски, филипински и т.н. Колкото и да е невероятно, трябва им само студентския транскрипт изпратен от училището, свестен английски и стаж. Останалото е малко доучване на правилници, разпоредби педиатрия, някои канадски особености, малко изпити и после болниците се избиват за тях. Познавам лично момиче с така презряното УПК, което успя да накара училището да и поукрасят транскрипта, доучваше 8 месеца, взе си изпитите и повече от две години бачка здраво в Мисисага. Не като санитарка :wink:. За $30 на час. Това преди изискването за бак естествено.
Аз работя като X-Ray Tech, от колежа ми искаха академична справка и разширени справки за учебния стаж и за всички предмети с конспектите. Харесаха ги, не съм доучвала нищо, подготвих се и си взех изпита, забих и 273 точки и 6 на есето на TOEFL :D и ей ме с лиценз, никой не ме пита дали съм канадка или тринидадка. Работя вече 2 год, тук continuing education много се цени и трябва да се наберат определен брой точки от доучване всяка година, затова направих един скромен бак и заглеждам мастер in Imaging Techniques, PACS Administrator Degree и още много далеч не неприятни неща, напротиФ :lol:, нямам търпение да ги започна.
Знаеш ли Джой, Charge Technologist на Сънибрук Хоспитал тук в Торонто, една от най-добрите болници на америките мисля, една жена с много дипломи, дегрита и сертификати, но и с 34 години стаж започнал от нулата, от обикновен технолоджист, до ръководител на екип от 80 човека - фул и парт тайм. Трябват много качества за да бъдеш ръководител, някои от тях се учат когато си на кота нула. А парашутисти със склонност към драматизиране не са сред най-популярните босове :wink:.
Циганите - на Сатурн !
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

За голямо ваше съжаление дами и господа Джой е 100% права.Ако в другите провинции може в Кебек не може,няма приравняване ,няма доучване и донатъкмяване за да можеш да работиш като мед. сестра,ако си била такава по образование/не пом. сестра,одърли или санитар/.Започваш да учиш от АБ така както ви бе обеснено от Джой ,но вие всезнаещите я изядохте с парцалите без изобщо да сте наясно за какво иде реч само колкото да сте в играта.А особенно активни се оказаха ;детските учителки; дето разбират от всичко. :D
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Абе много му пука на някой точно при медицинските сестри как е положението. Джой да прави по-малко обобщения за другите професии и за другите хора. Ако си каже просто че е депресирана и че се е захванала с нещо не по силите й, едва ли някой ще й каже нещо. Мима++ по друг начин ми звучи, а и тя уж е в Квебек. Не виждам да е голям проблем да се работи като помощник медицинска сестра, това не е санитар, пък и парите знам че не са лоши. Пък на който му са работи за 150 лева като не помощник, а истинска медицинска сестра:wink: тук никой не го вързва с въжета. Големи мелодрами, голямо нещо.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

съгласна със сърви :thumbsup:

Само не разбрах - бакалавърската степен за медсестри в Квебек е ли същата като дипломата за медсестра, която притежава Джой :nenam:
Кой-кой ще ми каже (свободно тананикане по Васил Найденов) ...
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Абе кое време е о кебек,вие още не спите ли. :D
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Работим, не сме поспаливи :wink:
Аватар
mima++
Мнения: 558
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 9:37 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от mima++ »

Да, тук съм сърви, в Монреал. И за мен ще е достатъчно да стана пом. мед. сестра / макар,че и аз много се притеснявам от курса, който ми предстои и изпитите след него/ .
А в Бг оставих постоянно раб. място/ което стана такова 1 месец преди да дойда тук/ със заплата 180 лв. Така, че ще съм много доволна на заплатата, която се надявам един ден да мога да получавам в Канада.
За мен пом. мед. сестрата тук е като обикновенната мед. сестра в Бг, даже с по- малко задължения. Може и да греша, но рано или късно ще разбера / за себе си/ как стоят нещата. :P
Аватар
SuKi
Мнения: 29
Регистриран на: Пет Юни 02, 2006 2:04 pm
Местоположение: България, София

Мнение от SuKi »

Ем... интересно се получи като цяло... трябва да отбележа, че доста глупости прочетох (определено не по темата). Но ако не на друго, то поне се кефя на 11-те странички :specs: :rotaeye: :smoke:

П.с.: мерси на хората, които ми отговориха на въпросите :)
П.с.: ако аз не съм си отговорила на нещо, то сигурна съм, че Joy го е направила :rotfl: :roll: :rotfl:
Колкото повече,толкова повече...
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Hmmmm...c200...ti ne beshe li po kompiutrite neshto??? Shtot kat go gledam onui mi ti pisamtse, mai si si sbarkal profesiata neshto...

Suki, ne znam kFo razbra za Kanadata ot tselia toia tsirk, koito JOY izdirijira bezuprechno kakto obiknovenno...no spored men neshto drugo triabva da e kristalno iasno - s negativizam i trashkane do nikade ne se stiga...Osven eventualno do palno fizichesko i psihichesko iztoshtenie... ;-)

Haide sas zdrave!
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

mima++ написа:Да, тук съм сърви, в Монреал. И за мен ще е достатъчно да стана пом. мед. сестра / макар,че и аз много се притеснявам от курса, който ми предстои и изпитите след него/ .
А в Бг оставих постоянно раб. място/ което стана такова 1 месец преди да дойда тук/ със заплата 180 лв. Така, че ще съм много доволна на заплатата, която се надявам един ден да мога да получавам в Канада.
За мен пом. мед. сестрата тук е като обикновенната мед. сестра в Бг, даже с по- малко задължения. Може и да греша, но рано или късно ще разбера / за себе си/ как стоят нещата. :P
Успех Мима! Не се и съмнявам че ще успееш :D
Заключено