Егати гръцката трагедия, живи да ги оплаче човек сестрите в Квебек

. Сега без да ми скача Джой, ама в онтарио има много приравнили български сестри, да не говорим за руски, филипински и т.н. Колкото и да е невероятно, трябва им само студентския транскрипт изпратен от училището, свестен английски и стаж. Останалото е малко доучване на правилници, разпоредби педиатрия, някои канадски особености, малко изпити и после болниците се избиват за тях. Познавам лично момиче с така презряното УПК, което успя да накара училището да и поукрасят транскрипта, доучваше 8 месеца, взе си изпитите и повече от две години бачка здраво в Мисисага. Не като санитарка

. За $30 на час. Това преди изискването за бак естествено.
Аз работя като X-Ray Tech, от колежа ми искаха академична справка и разширени справки за учебния стаж и за всички предмети с конспектите. Харесаха ги, не съм доучвала нищо, подготвих се и си взех изпита, забих и 273 точки и 6 на есето на TOEFL

и ей ме с лиценз, никой не ме пита дали съм канадка или тринидадка. Работя вече 2 год, тук continuing education много се цени и трябва да се наберат определен брой точки от доучване всяка година, затова направих един скромен бак и заглеждам мастер in Imaging Techniques, PACS Administrator Degree и още много далеч не неприятни неща, напротиФ

, нямам търпение да ги започна.
Знаеш ли Джой, Charge Technologist на Сънибрук Хоспитал тук в Торонто, една от най-добрите болници на америките мисля, една жена с много дипломи, дегрита и сертификати, но и с 34 години стаж започнал от нулата, от обикновен технолоджист, до ръководител на екип от 80 човека - фул и парт тайм. Трябват много качества за да бъдеш ръководител, някои от тях се учат когато си на кота нула. А парашутисти със склонност към драматизиране не са сред най-популярните босове

.