Аз пък знам точно обратното, а и половината бояджии и изобщо строителни работници които забелязвам из Отава (онтарийската част) се квебекуа (много льольокат, няма как да ги сбъркаш)Както и обратното - бояджия с квебекски лиценз не може да работи като бояджия без онтарийски лиценз ... Това обаче го знам от извора, няма начин да ме обориш.
Защо Канада?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Не е много весело положението с медицинските сестри, честно казано.
Аз имам приятелка французойка, която дойде по така наречената "бърза процедура" с право да работи веднага. И работи. Но я задължават да вземе в срок от 2 години 3 тежки приравнителни изпити, които си и плаща - май около 500 долара на опит (защото може да не ги вземе от раз). И ако до 2 години не вземе приравнителните изпити - аут от социетето.
А Джой не се просто цели в по-горните нива, тя е била на такова ниво. Има си значи йерархия в тез среди и тя иска да си отиде на мястото. И ще си отиде, ама много мрънка напоследък, че на таз възраст е трудно да си пре-до-над-учваш.
Аз имам приятелка французойка, която дойде по така наречената "бърза процедура" с право да работи веднага. И работи. Но я задължават да вземе в срок от 2 години 3 тежки приравнителни изпити, които си и плаща - май около 500 долара на опит (защото може да не ги вземе от раз). И ако до 2 години не вземе приравнителните изпити - аут от социетето.
А Джой не се просто цели в по-горните нива, тя е била на такова ниво. Има си значи йерархия в тез среди и тя иска да си отиде на мястото. И ще си отиде, ама много мрънка напоследък, че на таз възраст е трудно да си пре-до-над-учваш.
- Independent
Както някой вече каза, програмист съм. В Монтреал, някой да не каже нещо. За бързото оправяне съм писала не един път, не искам да се повтарям. За едни друг съфорумец (който не са е появявал от сто години във форума) знам, че приравни инженерна диплома за по-малко от година на канадска земя. За други хора (пак с инженерни професии) знам, че работят като "техници" по специалността си, не искат да приравняват по някакви техни си причини.JOY написа:АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ!Така че винаги имаш шанс (и то не малък) да се оправиш бързо.
Шанс имаш дръжки! Каква си ти по професия и кога и как именно реализира своя шанс? Нито познати имам, реализирали бързо шанса си, нито пък нашия личен опит показва "бързо оправяне". Шанса, ако въобще има такъв си го взимаш с невероятни усилия и невероятна доза късмет. Слез на земята скъпа! НЕ всички са възпитателки в дет. градини или секретарки в центрове за имигранти.
Как съм реализирала шанса си ли? Не искам да се хваля, ама получих първото си повишение след 8 месеца работа в една компания. Хайде сега тези, които са тук от по-дълго, да кажат каква е обичайната политиката на компаниите относно повишенията и в какви случаи са готови да я нарушат.
Хайде сега ти, скъпа, кажи, не е ли вярно, че скоро облекчиха процеса за издаване на лиценз за специализирани медицински сестри? М? Откакто съм тук, по медиите се тръби и за признаването на лекарски дипломи, нищо чудно и да стане.
Сега, и аз имам познати, които не са се "оправили бързо". Останала съм с впечатление, че те много добре знаят къде са им били грешките в процеса на приспособяване, какво е трябвало да направят, какво да не правят. Но никой от тях не хленчи и не мрънка, че видите ли, някой ги бил заблудил, друг премълчал нещо, Канада ги била излъгала или кой знае какво. Драпат хората и нещата се подреждат и за тях. Не чак толкова бързо, ама се подреждат.
Така че шансове има, стига да има кой да ги търси, а не да чака самички да дойдат при него. Някои ги откриват по-бързо, други по-бавно, зависи от много фактори и това е напълно нормално. Не е нормално обаче никога да не ги намериш - тогава трябва да се върнеш назад и да си потърсиш грешките, вместо да се нахвърляш на тези, които са успели да ги намерят.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Мани мани, направо взех да се замислям дали да не я сменям тая работаkrimon написа: Ванка, много си го закъсал, гатисиму и работата предлагат във ВС, да не може човек да си пие бирата пред компютъра докато дискутира в бгканадаЕй ти две
![]()

Obey gravity ... It's the law!
110 % кебекуата са си изкарали онтарийски лиценз, защото са добре ориентирани, освен това живеят в златоносния район Гатино-Отава. Тази тематика ми е позната, защото мой много близък роднина работи таквоз с онтарийски лиценз, но друг мой близък с кебекски такъв не може да работи при него, (освен на черно) без да си изкара тамошната тапия. Та информацията е проверена от първа ръка.iliana написа:Аз пък знам точно обратното, а и половината бояджии и изобщо строителни работници които забелязвам из Отава (онтарийската част) се квебекуа (много льольокат, няма как да ги сбъркаш)Както и обратното - бояджия с квебекски лиценз не може да работи като бояджия без онтарийски лиценз ... Това обаче го знам от извора, няма начин да ме обориш.
А навремето имиграционния служител, който ни посрещна в МРСИ в Монреал заяви на мъжа ми открито, че по-бързо и лесно ще си приравни инжинерната диплома, отколкото да влезе в тукашните строително-бояджийски професионални организации. Хаха !

Последно промяна от krimon на Вто Юни 06, 2006 6:30 pm, променено общо 1 път.
Mi taka de!iliana написа: Никой не я кара Джой на сила да се цели в по-горните нива.

Ааааа, взе ми клавиатурата от устатаVanBC написа:Даже седнах и си направих списък с алтернативни професии! ... Едната от професиите беше бояджия, ама като разбрах, че за всяка провинция ще ми трябва различен лиценз и веднага я задрасках
!!

Като казвам НИКАКВА възможност за приравняване и получаване право на работа, това означава точно същото! Няма приравняване- НЯМАШ ПРАВО да работиш! Колкото до обучението, всеки е свободен да завършва каквото си иска. Дали сестринство или каквото и да било друго-без значение. Бъди сигурна, че никак, ама НИКАК не съм искала на стари години да уча наново. Защото със сигурност много по-лесно се завършва компютърна специалност, отколкото моя бак.iliana написа:Никой не я кара Джой на сила да се цели в по-горните нива. Обаче щом веднъж се е прицелила ми се вижда нередно да обяснява на всички как нещата са АБСОЛЮТНО невъзможниилианче, Джой не иска да става колежанска медсестра, а уни-медсестра ... наистина не си много наясно. Иначе тя може да си практикува отдавна на по-ниското ниво. Айде, Джой, какво си се размрънкала, свърши триместъра, скоро ще завършиш.
И какво сега, утре пристига някое момиче, което иска да почне от практикуваща сестра и да си се качва малко по мало нагоре в йерархията
Обаче чете Джой, която пише как това е АБСОЛюТНО невъзможно, как няма бързо оправяне и т.н. и т.н.
Otkoga ucheneto v Universitet iziskva fizicheska i psihicheska izdrajlivost??? Az si misleh che triabva da e udovolstvie... (pone za mene beshe...a i kato gledam dvete studentcheta, koito mi se motaiat naposledak iz krakata...a ednoto e Iranche i e na 36...i te ne mi izglejdat mnogo izterzani...)

Така ли? Имам опит от 3 университета и НИКЪДЕ, в нито един обучението за НИКОЙ не е било удоволствие.
Този университет е милион пъти по-отвратителен, по-стресираш, по-идиотски и...всичко по-по- в най-лошия смисъл, което можеш да си представиш от Медицинска Академия.
hehe, Джой, не знам дали се завършва по-лесно компютърна специалност от медицинска бакалавърска степен, обаче съм сигурна, че не всички са надарени да назнайват и да разбират в техническата област, еле пък жените. Тъй че всяка жаба да си знае гьола и да не обяснява как нейното блато е най-дълбокото и най-миризливото. Щото аз си приказвам, ама ако се захвана с нещо в техническата област направо ще се удавя.
Ще се удави всеки, който се захваща с нещо, което не го влече. Но това е друг въпрос.Щото аз си приказвам, ама ако се захвана с нещо в техническата област направо ще се удавя.
А колкото до "дълбочината на блатото", то е лесно да бъде сравнено. Гледаш колко са кандадатствалите за дадена прграма, колко завършилите и колко от завършилите са ИМИГРАНТИ и ще се види ясно "нивото на миризливост на блатото".
Като имаме предвид и "привързаността" ти към Статистика Канада

Между другото...за последната си писмена работа цитирах официални научни данни за това, че трудоустройството на новоимигранти от Изт. Европа и развиващите се страни е много по-трудно отколкото за имигранти произлизащи от други страни в Европа или от Щатите.
Не се знае как ще се отрази това на "демократичните кебекуа" или по-точно как ще се отрази на мен.