Съвместно съжителство

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
molli

Съвместно съжителство

Мнение от molli »

Здравейте! Знам, че по тази тема е писано много, защото лично аз многократно съм изчитала всичко, но все пак искам да обобщя, за да знам дали съм разбрала правилно:
С приятеля ми имаме такива жълти листчета за временна адресна регистрация от 2004. На тях пише, че се регистрираме на посочения адрес за период от 6 години -тоест надявам се още да важат. Та с тези листчета отиваме общината и искаме да ни издадат документ за съвместно съжителство и то за чужбина (с правоъгълен печат)?
Права ли съм или бъркам някъде?
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Виж как стоят нещата: жълтите листчета няма да ви трябват. Отивате до най-близкия районен съвет и подписвате документ, наречен Акт за граждански брак. С него продължавате процедурата. :D Това беше майтап. Ние също в началото решихме да подадем документи като съвмество сътителстващи, но в последствие се отказахме, оженихме се и продължихме напред процедурата - успешно.

Не смятам обаче, че от общината ще издадат специално уверение за съжителство - това се доказва от жълтите листчета, които имате. Така поне мисля.
бъди красив труп!
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

Моли документа който ви трябва се вади от общината и се казва удостоверение за настоящ адрес в него пише че от еди кога си лицето.....живее на адрес .............. такива удостоверения трябват за двама ви като най-важното е да обхващат период минимум една година преди депозиране на молбата ви за емиграция.
и да са на един адрес двете удостоверения разбира се. Правоъчгълен печат мисля, че не е небходим само превод от оторизиран преводач
успех
NO PAIN NO GAIN
tsveta&miro

Мнение от tsveta&miro »

здрасти Моли,

и ние не сме женени и с първите документи до Виена изпратихме жълтото листче на приятеля ми. Но след месец и половина ни пратиха писмо с искане да им пратим още доказателства, че живеем заедно от поне година. Тогава отидохме в общината и извадихме удостоверения за постоянен адрес за мен и за настоящ адрес за приятеля ми. На гърба им сложиха правоъгълен печат. Изваждането струваше 3 или 5 лева, но май всяка община си има ценоразпис. Ако съм пропуснала нещо, питай пак!

поздрави,
цвета
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Отивате в Общината и казвате, че искате да ви издадат удостоверения за настоящ адрес за ЧУЖБИНА, да ви сложат правоъгълен печат и да напишат да послужи пред "Посолството на Канада във Виена", превеждате ги и ги изпращате с другите документи. Може удостоверението да е за постоянен адрес, ако имате общ такъв, отпреди повече от 1 година преди подаването на документите.Успех!
Аватар
pepino

Мнение от pepino »

Може да отидите до полицията( За София в Люлин, 9'то РПУ) и да поискате справка за адресна регистрация. Плащате по 7 лева на човек и след 7 дни ви дават документ с адресните ви регистрации за 10 години назад. Както ви е по-удобно - или общината или полицията.
molli

Мнение от molli »

Мерси на всички! Остава само да видя дали лелката в общината няма да ни създаде неприятности, защото последния път беше доста сърдита...:)
tsveta&miro

Мнение от tsveta&miro »

Ние с нашата лелка от общината имахме проблеми, защото тя твърдеше, че не може да ни сложи правоъгълния печат на удостоверението за НАСТОЯЩ адрес. На удостоверението за постоянен можело. Но след малко разправии получихме печат и на удостоверението за НАСТОЯЩ адрес. Така че, бъдете настоятелни.
jaba

Мнение от jaba »

Какво ще им се молиш на тия в общината. Направо отивай в районното и не се разправяй. Там процедурата е като вадене на паспорт име си молба, такса и и срок за издаване на документите. Само трябва всеки от вас да отиде лично или с пълномощно от другия.
Заключено