parvi vpechatlenia za Bg sled 14 godini otsastvane

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
kosciuszko

parvi vpechatlenia za Bg sled 14 godini otsastvane

Мнение от kosciuszko »

Ulicite....dupkite sa po-golemi ot predi.
mazilkite po kastite po-izpadali ot predi
poveche laskavi vitrini s po edna hubava moma chakasta o cial den da vleze niakoi klient
Club Taboo palen s ruskini
horata: mnogo ozvereni.
poveche laskavi koli
poveche prosiaci po ulicata.
po-goliama prostotia po TV, Slavi......se machi da prilicha na Jay Leno, no ne e dori jalko kopie.
jurnalista govori po TV i zapozva s :" ami chi.........."
Vseki misli samo kak da se mahne.
za 48 chasa tolkova vpechatlenia

pone oste 14 godini niama da se hodi tam
borsay

hi

Мнение от borsay »

Badi patriot - tova e samo laskavata strana na monetata! :lol:
nikito

Мнение от nikito »

да не ти се налага да свикваш с всичко това, че е трудно.

аз ходих преди 15 години във Финландия в "бедната" област на север. плачеше ми се, и се питах в кой свят живея? защо там във Финско е толкова красиво и хубаво;
бабите си карат ладите седмици по заснежените улици без никакви проблеми, почти всички живеят в едно иили двуетажникъще с басейн вътре, защо имат толкова много храна в къщи, която е за един месец поне, как е възможно да е толкова топло у хората - това много ме учудваше, вън е минус 15, 17 а у тях е топло, по фланелка. как е възможно. не бях виждал топлина навсякъде, даже в тоалетната.
сега е още по-зле тук. едвам изкарах зимата с дърва и въглища. и тока пак ще го вдигат, леле.....
как се свиква да се върнеш тук макар да си отсъствал само една, две седмици.
Yordan-g
Обратна връзка:

Мнение от Yordan-g »

Защо ли описаното от теб съвпада с моите впечатления за Монреал :idea:
nikito

Мнение от nikito »

Yordan-g написа:Защо ли описаното от теб съвпада с моите впечатления за Монреал :idea:
я поясни, че не те разбирам, на мен кат на даскал требва да се обяснява по-нашироко, с таблици и примерчета, :wink:
Yordan-g
Обратна връзка:

Мнение от Yordan-g »

Отнася се за написаното от kosciuszko
:lol:
Joy

Мнение от Joy »

:shock: Да не дава господ и на най-големия враг 14 год. да не си отиде! Тотална зомбация (нали Сашо?)!

Косичко, ние от Канада също гледаме българска телевизия за твое сведение. По-загубена телевизия от местната-канадска не знам дали съществува някъде по света. От сто и кусур програми, на нищо не може да ти се задържи око-нищо!
Направо е смешно да ни говориш за дупки, за просяци по улиците, изпадали мазилки по къщите или прости журналисти. :shock:Канада бие доста България по тези показатели.
Опитай по-добре за времето което си си у дома да се откриеш за възприемане на корените, които си загубил, вместо да търсиш какво да оплюеш!
DANNY

Мнение от DANNY »

Ами, аз, живеейки в София, България, трябва да се съглася с написаното от господина. Даже, бих казала, че не звучи толкова зле, поради лаконичността на описанието... ако са нужни подробности, картинката ще стане доста по-плачевна, но е съвсем вярна.
Ако живеещите навън гледат на подобна картинка с умиление и са по-снизходителни, щото като се върнат за малко кое по-напред... то, ние тук не й се радваме много, но и не правим много, за да не е така, за съжаление. Все още процеса на ограбване продължава, за да мисли някой за подобряване на инфраструктурата, например.
nikito

Мнение от nikito »

DANNY написа:тук не й се радваме много, но и не правим много, за да не е така, за съжаление. Все още процеса на ограбване продължава, за да мисли някой за подобряване на инфраструктурата, например.
процеса на ограбване наистина продължава с пълна сила, даже преди седмица ни откраднаха металния капак на мръсния канал .
звънях във ВиК които любезно ми отговориха да одя да си купя бетонен капак (той не ставал за крадене виждаш ли?) от една фирма и да го сложа върху дълбоката 5 метра дупка. и така ще направя, щот не искам някое от мойте деца или нечие чуждо да падне вътре щото е блеяло докато е играло навън. спасейшън ми каза дамата. канала си е ваш, проблема също.
Pepon

Мнение от Pepon »

Daaaaa, v Canada niama dupki po ulicite nikade, mazilki sashto niama i prosiak ne sum vijdal vaobshte. Puk magazinerkite tuka sa po-krasivi ot Julia Roberts...Smeshnik
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
nikito

Мнение от nikito »

Pepon написа:Daaaaa, v Canada niama dupki po ulicite nikade, mazilki sashto niama i prosiak ne sum vijdal vaobshte. Puk magazinerkite tuka sa po-krasivi ot Julia Roberts...Smeshnik
това за Джулия Робертс истина ли е? :lol:
DANNY

Мнение от DANNY »

Не мисля, че идеята на автора на тази тема е била да прави сравнение между дупките на двете държави, дали ги има и кои са по-големи, просяци и разни други... струва ми се, че се срещат и по други географски ширини, но, все пак, за да заключи човека накрая, че още толкова години няма да си ходи в България, значи канадските дупки и каквото там още неуредено имате, е за предпочитане, поне за него.
Недейте завръзва ненужен спор :)
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

za 48 chasa tolkova vpechatlenia
Интрересно ще ми е какви са впечатленията след 20-30 дена да речем :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

а хората, все същите ли са като преди козцюшко?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
comptable

Мнение от comptable »

Алоо, ако ще мерим дупки, аз да кажа ли какви са по улицата, където е кооперацията, дето живея. А беше такава хубава, чиста и равна уличка, че и спокойствие като в някой парк. Да не повярваш - а е почти в центъра. Откакто обаче почнахме съвсен да се урбанизираме, опс, да ставаме все повече град, с увеличаване броя на построените и строящите се кооперации, се увеличава за съжаление и броя на дупките по улиците, прахоляка, автомобилите паркирани на чорчик ит.н. Обаче всяка вечер се прибирам и си ми е хубаво да мина по улицата - щото си е моята улица / не съм си я купил, просто метафора/. А дупките ги направиха един вид тези, дето сключиха договори със строители и си дадоха земята и правото да върши някой там, каквото си желае. И светлото бъдеще отиде нейде из облаците прах, та се не види. Айсиктир, с извинение, драги съфорумци. Те дупките може да са си наши и да ни липсват, когато ги няма, ама за това сме тука , нали - щото не искаме все да сме из тях! Може един ден да ги няма , но на мен не ми се чака да ги запълнят , на вас също.
Заключено