parvi vpechatlenia za Bg sled 14 godini otsastvane
-
parvi vpechatlenia za Bg sled 14 godini otsastvane
Ulicite....dupkite sa po-golemi ot predi.
mazilkite po kastite po-izpadali ot predi
poveche laskavi vitrini s po edna hubava moma chakasta o cial den da vleze niakoi klient
Club Taboo palen s ruskini
horata: mnogo ozvereni.
poveche laskavi koli
poveche prosiaci po ulicata.
po-goliama prostotia po TV, Slavi......se machi da prilicha na Jay Leno, no ne e dori jalko kopie.
jurnalista govori po TV i zapozva s :" ami chi.........."
Vseki misli samo kak da se mahne.
za 48 chasa tolkova vpechatlenia
pone oste 14 godini niama da se hodi tam
mazilkite po kastite po-izpadali ot predi
poveche laskavi vitrini s po edna hubava moma chakasta o cial den da vleze niakoi klient
Club Taboo palen s ruskini
horata: mnogo ozvereni.
poveche laskavi koli
poveche prosiaci po ulicata.
po-goliama prostotia po TV, Slavi......se machi da prilicha na Jay Leno, no ne e dori jalko kopie.
jurnalista govori po TV i zapozva s :" ami chi.........."
Vseki misli samo kak da se mahne.
za 48 chasa tolkova vpechatlenia
pone oste 14 godini niama da se hodi tam
hi
Badi patriot - tova e samo laskavata strana na monetata! 

да не ти се налага да свикваш с всичко това, че е трудно.
аз ходих преди 15 години във Финландия в "бедната" област на север. плачеше ми се, и се питах в кой свят живея? защо там във Финско е толкова красиво и хубаво;
бабите си карат ладите седмици по заснежените улици без никакви проблеми, почти всички живеят в едно иили двуетажникъще с басейн вътре, защо имат толкова много храна в къщи, която е за един месец поне, как е възможно да е толкова топло у хората - това много ме учудваше, вън е минус 15, 17 а у тях е топло, по фланелка. как е възможно. не бях виждал топлина навсякъде, даже в тоалетната.
сега е още по-зле тук. едвам изкарах зимата с дърва и въглища. и тока пак ще го вдигат, леле.....
как се свиква да се върнеш тук макар да си отсъствал само една, две седмици.
аз ходих преди 15 години във Финландия в "бедната" област на север. плачеше ми се, и се питах в кой свят живея? защо там във Финско е толкова красиво и хубаво;
бабите си карат ладите седмици по заснежените улици без никакви проблеми, почти всички живеят в едно иили двуетажникъще с басейн вътре, защо имат толкова много храна в къщи, която е за един месец поне, как е възможно да е толкова топло у хората - това много ме учудваше, вън е минус 15, 17 а у тях е топло, по фланелка. как е възможно. не бях виждал топлина навсякъде, даже в тоалетната.
сега е още по-зле тук. едвам изкарах зимата с дърва и въглища. и тока пак ще го вдигат, леле.....
как се свиква да се върнеш тук макар да си отсъствал само една, две седмици.

Косичко, ние от Канада също гледаме българска телевизия за твое сведение. По-загубена телевизия от местната-канадска не знам дали съществува някъде по света. От сто и кусур програми, на нищо не може да ти се задържи око-нищо!
Направо е смешно да ни говориш за дупки, за просяци по улиците, изпадали мазилки по къщите или прости журналисти.

Опитай по-добре за времето което си си у дома да се откриеш за възприемане на корените, които си загубил, вместо да търсиш какво да оплюеш!
Ами, аз, живеейки в София, България, трябва да се съглася с написаното от господина. Даже, бих казала, че не звучи толкова зле, поради лаконичността на описанието... ако са нужни подробности, картинката ще стане доста по-плачевна, но е съвсем вярна.
Ако живеещите навън гледат на подобна картинка с умиление и са по-снизходителни, щото като се върнат за малко кое по-напред... то, ние тук не й се радваме много, но и не правим много, за да не е така, за съжаление. Все още процеса на ограбване продължава, за да мисли някой за подобряване на инфраструктурата, например.
Ако живеещите навън гледат на подобна картинка с умиление и са по-снизходителни, щото като се върнат за малко кое по-напред... то, ние тук не й се радваме много, но и не правим много, за да не е така, за съжаление. Все още процеса на ограбване продължава, за да мисли някой за подобряване на инфраструктурата, например.
процеса на ограбване наистина продължава с пълна сила, даже преди седмица ни откраднаха металния капак на мръсния канал .DANNY написа:тук не й се радваме много, но и не правим много, за да не е така, за съжаление. Все още процеса на ограбване продължава, за да мисли някой за подобряване на инфраструктурата, например.
звънях във ВиК които любезно ми отговориха да одя да си купя бетонен капак (той не ставал за крадене виждаш ли?) от една фирма и да го сложа върху дълбоката 5 метра дупка. и така ще направя, щот не искам някое от мойте деца или нечие чуждо да падне вътре щото е блеяло докато е играло навън. спасейшън ми каза дамата. канала си е ваш, проблема също.
Не мисля, че идеята на автора на тази тема е била да прави сравнение между дупките на двете държави, дали ги има и кои са по-големи, просяци и разни други... струва ми се, че се срещат и по други географски ширини, но, все пак, за да заключи човека накрая, че още толкова години няма да си ходи в България, значи канадските дупки и каквото там още неуредено имате, е за предпочитане, поне за него.
Недейте завръзва ненужен спор
Недейте завръзва ненужен спор

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Алоо, ако ще мерим дупки, аз да кажа ли какви са по улицата, където е кооперацията, дето живея. А беше такава хубава, чиста и равна уличка, че и спокойствие като в някой парк. Да не повярваш - а е почти в центъра. Откакто обаче почнахме съвсен да се урбанизираме, опс, да ставаме все повече град, с увеличаване броя на построените и строящите се кооперации, се увеличава за съжаление и броя на дупките по улиците, прахоляка, автомобилите паркирани на чорчик ит.н. Обаче всяка вечер се прибирам и си ми е хубаво да мина по улицата - щото си е моята улица / не съм си я купил, просто метафора/. А дупките ги направиха един вид тези, дето сключиха договори със строители и си дадоха земята и правото да върши някой там, каквото си желае. И светлото бъдеще отиде нейде из облаците прах, та се не види. Айсиктир, с извинение, драги съфорумци. Те дупките може да са си наши и да ни липсват, когато ги няма, ама за това сме тука , нали - щото не искаме все да сме из тях! Може един ден да ги няма , но на мен не ми се чака да ги запълнят , на вас също.