statia za imigraciata v grad Kvebek

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
maria29
Мнения: 676
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2003 6:46 pm

Re: Xm xm xmmmmmmmmmmm .... - ima neshto gnilo v tova mal4an

Мнение от maria29 »

ivandi написа:Нищо вярно няма. Тая депресирана журналистка явно не разбира и дума от местния диалект. И затова се е оставила да я заблудят група дълбоко депресирани лузери, които на интервютата за работа едно "дз" и "тц" не могат да произнесат без акцент и само реват и се оплакват.

Отидете на http://www.bulgarie.net/Quebec-ma-ville/index-bg.htm и ще разберете, че "от септември 2003 близо 200 българи избраха гр. Кебек", за които "10 000 работни места в държавния сектор ще бъдат на разположение в близките 10 години"
Ami nie sme gotovi s toaletite za publi4nata administratzia i 4aaakammeeee ve4e niakolko godini da ymrat babyboomersa 4e da gi zamestim. No to kakto e trugnalo mai nie 6te si ymrem v 4akane predi tiah :wink:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Милен
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Апр 30, 2006 10:06 pm

Мнение от Милен »

Съгласих се да да минтервю за статията на Весела, но само като Ви чета и вече съжалявам, дори мислех да се среща, през м. Май - когато ще си бъда в София, с тези от Вас които се събират на по бира, за да Ви разкажа за какво става дума, но вече не искам.
Нека всеки сам да се оправя и ей така ще си избивате комплексите по форумите.
Сега разбирам защо българския АД без Дяволи.
Godis
Мнения: 1661
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:22 am
Местоположение: Montreal, Pointe Claire

Мнение от Godis »

Ха, интересно за "какво става дума"? Нещо почна да се губи нишката.

Горките кандидат-емигранти, сега ще се налажи да идват ненаучени :(
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Аре стига с тоя Кебек бре.Хванете си самолета или си запалете колата за да разберете ,че има и друга Канада.Канадата на Саскачуан,Манитоба и Албърта,канадата на кравите,калта,сламата и нефта ,канадата на гумените ботуши и жълтите каски,канадата на лайната ,канадата в която никой няма да ви дискриминира защото чистите кравешки фашкии или се катерите на скелето,канадата в която ще ви благодарят.Забравете за илюзиите и скачайте смело в лайната ,тук за всички ви има достатъчно место.Но за да успеете преди това забравете за цивилизацията ,забравете за България ,която плюете,забравете за големите си претенции и смело напред с главата в лайната .на добър ви път драги кандидат имигранти. :D :D :D
Godis
Мнения: 1661
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:22 am
Местоположение: Montreal, Pointe Claire

Мнение от Godis »

Демек "Елате в Канадата на гастербайтерите!"

мерси ...
Аватар
dobri4uk
Мнения: 224
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 10:09 am
Местоположение: Montreal.Qc

mmm daaa

Мнение от dobri4uk »

Privet na vsi4ki ,koito 4etat tozi forum, a tova sa horata , na koito im predstoi da doidat v Canada 4rez programata na Quebec. Nqakoi,koito me poznavat i sa 4eli 4at pat ne6to ot men Znaqat 4e jiveja v grada Quebec ot 2 godini i polovina. Znajat su6to taka 4e v na4aloto ,kogato doidoh pi6eh v za6tita na grad quebec i dori bjah eufori4en ,kolko hubavo mjasto e. Uspjah da namerja SAM rabota za6toto bjah nahusan. Zapo4nah ,kato operator na zifrovoprgramna ma6ina a imenno ma6ina za sguvane na detaili ot nerujdaema stomana( programira se 4rez autocad i e iziskva tehni4eska gramotnost i razbirane ot 4erteji). pomogna mi fakta, 4e takova ne6to sum rabotil i v BG vupreki 4e po obrazuvanie sum inginer i sum rabotil ,kato takuv Sled tova uspqah da se dokopam do inspektor ka4estvo ili na6eto OTK navremeto v Bg 4etjah 4erteji i proverjavah detaili..Njakoi 6te kaje dobre ama togava mi po4naha mukite , 6ibanite Quebecua ne mojaha da go prejivejat. Bjah edinstvenija emigrant na 150 4oveka, i po4na natisk i nomera ...mrusen i tunuk Tormoz ,,, ne vi go pojelavam i ne mi se razpravja. . namerih druga rabota ... kato elektromehanik ...i nakraja doide edin quebecua i na negovata 2 ra sedmiza rabota men me uvolniha.. Objasnenieto na 6efa sorry brat4e ni6to li4no 6te ti dam i referenzii ti si dobur rabotnik ..oba4e kolektiva te namira za .. prosto ne moje6 da se vpi6e6 v kolektiva ...i ....
eto to va e .. Az se mestja ot tuka i iskreno vi zajavjavam ne idvaite tuk 6te ostanete razo4arovani i 6te izgubite vreme . Vupreki tova az ne sujeljavam 4e doidoh , za6toto natrupah opit dori i ot gledna to4ka na vpisvane v kolketiva ... kak moje da se izdraznjat Quebecuata i kakvo e psihologi4eski tormoz
. Ako njakoi v BG doide ot imeto na njakakva bulgarska organizazia da vi prilugva da idvate tuka kajeto mu da go ...... Tazi su6tata organizazia ne e pomognala na nikoi tuk osven na 2-3 ma ,koito znajat kak da se durjat.i smu4e pari ot pravitelstvoto za da predstavlajava bulgarite . Podloto 6te bude 4e tja znae 4e tuka emigrantite sa diskriminirani i ne sa dovolni. Ako vidite takiva hora v BG , Sofia ili drug grad im Pratete pozdravi ot VLADIMIR TSANEV . Ako te sa ot grad Quebec njama na4in da ne me poznavat. nakratko
AZ SE MESTJA OT TUK I VI SUVETVAM DA NE IDVATE v grad Quebec , Tova e, koeto moga da vi kaja ot dale4e .Bulgarite bqjgat ot Quebec. . Znam 4e njakoi hora 6te zloradstvat po na4in vijdate li Dobri4kia deto hvale6e Quebec sega se promeni , no puk ne vijdam ni6to srmano 4ovek da si promeni mnenieto sled 2,5 godini jivot v Quebec i 2godini i 3 meseza rabota bez da e spiral .

Pozdravi- Vladimir Tsanev
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: mmm daaa

Мнение от filipne »

dobri4uk написа:Znam 4e njakoi hora 6te zloradstvat po na4in vijdate li Dobri4kia deto hvale6e Quebec sega se promeni , no puk ne vijdam ni6to srmano 4ovek da si promeni mnenieto sled 2,5 godini jivot v Quebec i 2godini i 3 meseza rabota bez da e spiral .

Pozdravi- Vladimir Tsanev
Evala Vladimire ! Shapka ti svaliam !

Samo silnia chovek moje da priznae greshkite si publichno !

Pojelavam ti mnogo kasmet ot tuk natatak !
ivandi
Мнения: 631
Регистриран на: Чет Сеп 11, 2003 2:28 pm
Местоположение: Quebec City

Мнение от ivandi »

Напълно съм съгласен с думите на Владо. Жена ми два пъти си загуби работата поради въпросното невписване в колектива. Аз докато учех за ордата минах десетина интервюта за добри позиции в големи фирми (CGI, Université du Québec ...). Отказът винаги беше поради невписване в профила. После смених тактиката. Два месеца асембльор, сега съм техник. Този месец мога да кандидатствам за шеф д'екип. Едва ли ще го направя. Искам да си запазя работата поне докато жената се изучи. Докато съм на ниска позиция никой не ме закача, даже ме хвалят (и как не като половината от колегите не могата да четат схемите). Сигурен съм обаче, че ако проявя малко амбиция ще спра да се вписвам в колектива.

Аз бях на презентацията в София през 2003. Всичко, което казаха там е пълна глупост и лъжа. Няма смисъл да ходите на предстоящата презентация. Ще слушате глупости и ще осигурите на Кишкина още безплатни билети до БГ.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
nikito
Мнения: 689
Регистриран на: Пет Фев 03, 2006 2:56 am

Мнение от nikito »

е, значи можело да се чуят мнения на хора минали през "реалността" на живота. това е добре. но защо кажете ми трябва да има толкова много шлака, за да се прочете нещо, което ще е от полза за всички?
и друго, защо потърпевшите от имиграционната дискриминация не се опитат да се реализират на друго място в канада? какви може да са пречките да не го направят досега?
Аватар
bbb
Мнения: 360
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 12:55 am

Re: mmm daaa

Мнение от bbb »

dobri4uk написа:Njakoi 6te kaje dobre ama togava mi po4naha mukite , 6ibanite Quebecua ne mojaha da go prejivejat. Bjah edinstvenija emigrant na 150 4oveka, i po4na natisk i nomera ...mrusen i tunuk Tormoz ,,, ne vi go pojelavam i ne mi se razpravja. .
Tui, tui ...da si doidem na dumata.
Znam mnogo dobre kakvo imash predvid.Jelaia ti uspeh!

PS.Kade otivash?
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

Blizo 4 godini rabotih vav firma, v koiato biah edinstvenia imigrant. Ne iskam dori da si spomniam kakvo beshe, nishto che e v Ontario.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
stanli
Мнения: 39
Регистриран на: Пет Дек 26, 2003 5:35 am
Местоположение: Quebec, Canada

Мнение от stanli »

becks написа:
Онеправданите хора в статията седнали два месеца да учат френски, явили се на интервю, където едва успели да си кажат името и професията и така тругнали да търсят на хляба мекото

Сега се чудят защо в страната, където уж водопадите са най-големи не се търсят много директори на водопад.
Ако не живееш в гр. Québec (виждам, че си във Варна все още), по-добре не взимай отношение по въпроса, защото едва ли знаеш за какви хора става въпрос. Повечето хора които аз познавам тук, са с френска гимназия или филология или са живяли във франкофонски държави и именно доброто владеенето на френския език ги е довело в наше село! Дори някои са на "Ти" с английския език! Обаче, защо ли това не им помага да си намерят някаква работа в своята си област, та дори и на ниско професионално ниво?!?! :shock: Разбира се, че има и изключения, но те са единици.

Та, ако не живееш в Québec - заповядай при нас! Аз лично ще те посрещна и ще ти помогна с настаняването. След което, с любопитство ще следя твоето интегриране тук и префесионалния ти устрем към висините :). Рабира се, стига твоите мечти да не са да работиш като мияч в някой ресторант.
Та, това е! Нищо лично! Пожелавам ти много успех на канадска земя, но много се дразня, когато някой се изкаже без да знае за какво иде реч.
На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци!
Pincher
Мнения: 274
Регистриран на: Чет Мар 03, 2005 4:15 pm
Местоположение: u kanadsko, do rekata v diasno

Мнение от Pincher »

MARKETINGa im e dobar. tova ne moje da se otreche. no i triabva da si naisno kakav si i za kavo se borish. za da uspesh tribva da si NEPUKIZ, PROBIVEN i KASMETLIA. inache ne stava. a che diskriminirat to e iano . VSICHKO STAVA S VRAZKI. taka e. S VRAZKI. zakavo da ti plashtata kato shte plashtat na nashe si momche. :D :beer: :beer: :beer:
roni
Мнения: 106
Регистриран на: Пон Окт 20, 2003 11:27 am
Местоположение: Montreal

Re: mmm daaa

Мнение от roni »

bbb написа:
dobri4uk написа:Njakoi 6te kaje dobre ama togava mi po4naha mukite , 6ibanite Quebecua ne mojaha da go prejivejat. Bjah edinstvenija emigrant na 150 4oveka, i po4na natisk i nomera ...mrusen i tunuk Tormoz ,,, ne vi go pojelavam i ne mi se razpravja. .
Tui, tui ...da si doidem na dumata.
Znam mnogo dobre kakvo imash predvid.Jelaia ti uspeh!

PS.Kade otivash?
Prisaediniavam se i az kam po-gore kazanoto.
Makar,che jiveia v Montreal i rabotih na niska pozicia,biah edinstvenata emigrantka i ne iskam da si spomniam kakvo prejiviah minaloto liato,koeto se otrazi i na zdraveto mi. Mnogo sa dobri v prilaganeto na tozi psiholog.tormoz.A nai-mnogo se iadosvah kogato si pripisvaha greshkite na men,a shefkata estestveno che viarvashe na tiah.
V dryg kolektiv,kogato shefovete biaha mestni na emigrantite se davashe shibana rabota i kofti grafici.Posle emigranti kypiha biznesa i neshtata se promeniha.Sega vsichki sa ravni,a kebekya niamat veche takova samochyvstvie. No se yseshta naprejenieto vav vazdyha mejdy emigranti i kebekya.I nikoga ne kazvat "dobar den" ili "dovijdane",samo mejdy tiah si.Tova vse pak e nikakav vid yvajenie kam horata s koito rabotish.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

nikito написа:е, значи можело да се чуят мнения на хора минали през "реалността" на живота. това е добре. но защо кажете ми трябва да има толкова много шлака, за да се прочете нещо, което ще е от полза за всички?
и друго, защо потърпевшите от имиграционната дискриминация не се опитат да се реализират на друго място в канада? какви може да са пречките да не го направят досега?
1/ Shlaka ima , zashtoto mnogo hora izpolzvat foruma da izbivat kompleksi, pokazvajki kolko umni , kadarni , tarseni i preuspeli sa te :)

2/ Ami mesteneto ot edno miasto na drugo si e polovin imigracia , ako ne i ciala. Svarzano e s dosta sredstva i vreme. Da ne govorim che dokato ne otesh na edno miasto n i ne vidish s ochite si , ne mojesh da si siguren che tam ne e sashtoto.

Nakraia: Vinagi sam kazval che trudnostite koito horata sa prejiveli tuk sa naj-cenni za novite imigranti. Ot tiah te mogat da nauchat mnogo, da se polzvat ot chujdia opit i greshki. Imenno zaradi tova moe mnenie sa me narichali : Plachko, looser, pesimist i drugi podobni hubavi neshta. Tova ne me e i nima da me spre da davam maximalno obektivna informacia vav tozi forum. Pak kompleksarite neka si laiat !

Cheers !
Заключено