За пътническите чекове

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Gerry

За пътническите чекове

Мнение от Gerry »

Скъпи съфорумци, обръщам се с молба към тези от вас, които имат опит с пътническите чекове. Моля да ми помогнете с малко информация. Предварително искам да се извиня за незнанието си и да споделя, че нямам опит в това отношение. Затова искам да попитам: към коя институция да се обърна за издаване на пътнически чекове? Доколкото разбрах, най-подходящи за ползване в Канада са пънтическите чекове на American Express. Може ли всяка банка да ми ги издаде, или трябва да потърся някакъв специализиран офис? Предполагам, че пътническите чекове се издават в конкретна валута - в такъв случай, трябва ли предварително да купя канадски долари и след това да поискам срещу тях да ми издадат пътнически чекове в канадски долари, или такива могат да ми бъдат издадени направо срещу левове? Моля, посъветвайте ме, как е най-добре да постъпя? Споделете своя опит и информацията, с която разполагате! :)
Предварително благодаря на всички, които ще се включат с отговори по темата! Пожелавам ви приятна и успешна седмица! :)
pumpy

Мнение от pumpy »

има ли в БГ банка, която да издава пътнически чекове в CAD ?
аз лично не помня такава...
ак оса в USD можеш да си отидеш или с левове или с долари няма значение, освен курса по който биха ти купили левовете в банката.
Биохим издава лични поименни чекове в CAD - тук ми бяха осребрени за 10 дена в банковата сметка в TD Canada Trust - те са и издателите на чековете на Биохим
tochica

Мнение от tochica »

Биохим преди време искаха да ми издадат пътнически чек в КАД , накрая купих от Булбанк и ОББ в амер. долари .
просто трябва банката да има чекове , не всички имат на разположение чекове , питайте в различни банки кой има чекове и какви , може да искате по 100 , по 1000 долара , зависи колко пари носите .
носят се отделно от квитанцията , за да може ако ги загубите или ги откраднат , да се обадите на един номер , да спрат плащането им .
в Канада , отивате в банка и си отваряте сметка , без комисионна ви ги депозират и това е .
аз се чудех как да се подпиша и бях питала във форума , защото си мислех че ако не се подпиша както на чека няма да го депозират , бяха ме посъветвали да се подпиша с цялото си име на български , за да не може да се имитира евентуално от друг .
но и обикновения ми подпис свърши работа :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Proverete v Bulbank. Ako v momenta niamat v nali4nost pitaite dali mojete da gi pora4ate.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
LaRue

Re: За пътническите чекове

Мнение от LaRue »

Gerry написа:Моля, посъветвайте ме, как е най-добре да постъпя?
Най-добре е в БРОЙ, чековете с нищо няма да ти помогнат, а само ще ти отворят допълнително работа и ще можеш да си ползваш парите които си затворила в чекове след определен период от време (мисля около седмица)
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
speedy

Мнение от speedy »

LaRue написа:
Gerry написа:Моля, посъветвайте ме, как е най-добре да постъпя?
Най-добре е в БРОЙ, чековете с нищо няма да ти помогнат, а само ще ти отворят допълнително работа и ще можеш да си ползваш парите които си затворила в чекове след определен период от време (мисля около седмица)
Парите в пътнически чeкове могат да се използват веднага. Не се чака нищо. Освен това, както е описала tochica, ако изгубиш чековете или ти ги откраднат може да си възстановиш парите. В брой се сещаш доколко ще бъде успешно.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

iliana написа:Proverete v Bulbank. Ako v momenta niamat v nali4nost pitaite dali mojete da gi pora4ate.
Ot OBB sashto moje da se porachat patnicheski American Express v CAD - stavat za okolo 1 sedmica.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Gerry написа:... Доколкото разбрах, най-подходящи за ползване в Канада са пънтическите чекове на American Express...
Пътническите чекове на Томас Кук също вървят без проблеми.
Obey gravity ... It's the law!
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Zashto ne pratish LS na Hullboy? Nali toj beshe po finansite vav foruma? :lol:
kakвото потърсило,такова намерило
Заключено