Съединението ...
Съединението ...
Интересувам се защо в началната страница на новия портал е допусната същата грешка, която виси толкова години вече и на фасадата на Народното събрание. "Съединение" е химически термин. По-правилно би било да се каже "съединяването" или по-добре "обединявянето прави силата" ... навсякъде, даже и в Канада 

Your dreams may be closer than you realize !
Защо ли наистина...аз бих казал, че идеята не беше да правим граматически правилен лозунг, а да направим аналогия и с нещо да обвържем България и Канада. И след като лозунга на народното събрание е такъв, значи и нашия ще е същия. Освен това със сигурност съединение не е само химически термин...използва се и в църковните ритуали...съединение /или единение- корена е същия/с бога...
Нямаш си на идея колко си права...между другото този лозунг беше измислен от мой приятел дето си вади хляба като приказва...и пише...въобще с езика...а аз съм толкова зле, че жената постоянно ме хока поне запетайките да слагам на място...а една друга позната, фен на сайта, ме попита- Пламене, защо не използвате пълния член по темите...той още не е отпаднал...та такива ми ти работи.Andi написа:Пламене, не го приемай толкова лично, целта на въпроса ми не е да се заяждам, най-малко с теб . И все пак има "малка" разлика между "единение" и "съединение" , но това могат да го обяснят най-добре лингвистите, а не инженерите
- α & T
Това за приятеля, дето си вадел хляба ... с езика ... а и другото - за члена ... и за слагането ...Plamen написа: Нямаш си на идея колко си права...между другото този лозунг беше измислен от мой приятел дето си вади хляба като приказва...и пише...въобще с езика...а аз съм толкова зле, че жената постоянно ме хока поне запетайките да слагам на място...а една друга позната, фен на сайта, ме попита- Пламене, защо не използвате пълния член по темите...той още не е отпаднал...та такива ми ти работи.

No, Godis, kato si pomislish, zvuchi dosta erotichno urok po bulgarski za palen i nepalen chlen. Az imah edna sauchenichka umirashe ot radost momicheto kato chueshe takiva neshta.
ama i nie se byahme sabrali edna grupichka na poslednite chinove... 

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид

Ha ha, Andi, razsmivash me tuk.
Ti gledal li si Sunday Night Sex Show Live po kanadskata televiziya sas Sue Johanson da vidish koy e mrsnik.
Ey chestno vi kazvam hora, gledayte go tova show nyakoy pat shte padnete ot smyah. Sue e edna babichka seksolog, pone na 70 godini i dava saveti na zriteli, koito se obajdat v efir. I to kakvi saveti im dava.
Predi dve sedmici se prosalzih ot smyah na slednoto. Obajda se nyakakvo momiche ot Vancouver, na 16 godini i pita kade e skrotumat. Babichkata vadi ilyustraciya na majkata polova sistema i nagledno obyasnyava, ey tuk vika e skrotumat! Razbra li sega, moeto momiche, poradlajava tya usmihnato, a za domashno da namerish kade sa testisite. Ey, kato go izcepi tova takav smyah mu drpnah. 

Per aspera ad astra!