въпрос за стажа

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Puhimir

въпрос за стажа

Мнение от Puhimir »

ЗДРАВЕЙТЕ ! Интересуваме дали имам шанс за КАНАДА като не мога да докажа стаж смисъл не го пише в трудовата ми книжка могат да ми дадат уверение от фирмата и това е?А също така не съм семеен е?
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Вземаш си бележка/препоръка от фирмата , изкарваш си една бележка от НОИ за осигуровките и си наред. :wink:
Alex21

Мнение от Alex21 »

А, може ли да попитам дали искат да се показва трудовата книжка на интервюто? А, ако нямаш стажа не само вписан в книжката, а и в НОИ, тогава ще приемат ли само препоръка от работодател? Моля да ми отговорите, ако знаете нещо повече относно това!
DOLPH

Мнение от DOLPH »

А, може ли да попитам дали искат да се показва трудовата книжка на интервюто? А, ако нямаш стажа не само вписан в книжката, а и в НОИ, тогава ще приемат ли само препоръка от работодател? Моля да ми отговорите, ако знаете нещо повече относно това!
Моят съвет е да не разчитате само на служебна бележка или препоръка. При нас лично това стана повод да отхвърлят кандидатурата на интервюто преди 2.5 години.Затова направете всичко възможно да го докажете или с трудова книжка или справка от НОИ![/code]
Juli-j
Обратна връзка:

Мнение от Juli-j »

Puhimir и Alex-пратив ви ЛС.
Alina

Мнение от Alina »

значи, ако човек си има трудова книжка не е необходимо да изкарва бележка от НОИ, така ли?

Благодаря ви предварително
Alina
DOLPH

Мнение от DOLPH »

значи, ако човек си има трудова книжка не е необходимо да изкарва бележка от НОИ, така ли?
Точно така. Трудовата книжка е напълно достатъчна. Справката от НОИ според мен трябва да се вади само в случай, когато няма други доказателства за стажа. Иначе ако човек има книжка, няма нужда от справка, зашото ще почнат да искат справки и от НОИ, а това допълнително ще утежни процедурата за следващите кандидати. В началото се е минавало само с бележки , а ето че сега без книжка не става.... :?
Alina

Мнение от Alina »

:lol:

Мерси много
:beer:
Alina
Juli-j
Обратна връзка:

Мнение от Juli-j »

Аз имах трудова книжка но това не попречи да ми изискат и удостоверение от НОИ.Така че всичко е индивидуално.Но за препоръки или служебни бележки-и дума да не става-за тях те не значат нищо.
Desi_i_Bobi

Мнение от Desi_i_Bobi »

А ако не са ти плащани осигуровки как ще си вземеш бележка за стажа от НОИ?
А И НЕ БИ МОГЛА ДА НАКАРАШ РАБОТОДАТЕЛЯ ДА ТИ ГИ ПЛАТИ!
Да не те гази мечка!
Дай Боже на никой да не се налага да доказва стаж чрез НОИ!
УСМИХВАЙ СЕ!
Ако нямаш усмивки, да ти дам една от моите!
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Здравейте,
Днес на интервюто много ни помогна разпечатката от сайта на НОИ за платени здравни осигуровки. Съпругът ми има само 1 година и 10 месеца стаж в трудовата книжка, останалото го доказва с трудови и граждански договори. Тъй като един от договорите е с американска компания (за която е работил 7 години и както можете да се сетите няма социални осигуровки, но за щастие платени здравни), тази разпечатка доказа, че е бил изряден платец. Това направи много добро впечатление на La Rue. Нямахме проблеми със стажа след като я показахме. Дори не беше преведена, само преводачката му прочете какво пише в нея.
Така че според мен носете всичко каквото се сетите с вас, в случай че интервюто се усложни.
Весел ден и успех
В
Аватар
ваня-71

Мнение от ваня-71 »

DOLPH написа:
Моят съвет е да не разчитате само на служебна бележка или препоръка. При нас лично това стана повод да отхвърлят кандидатурата на интервюто преди 2.5 години.Затова направете всичко възможно да го докажете или с трудова книжка или справка от НОИ![/code]
DOLPH искам да те попитам дали УП3(този документ се вади при изгубена трудова книжка) се признава на интервюто за доказване на трудовият стаж?
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Да признава се. Аз лично носих такъв за да докажа стаж който не ми бе нанесен в трудовата книжка. Така че върши идеална работа. Между другото УП3 е по-официален документ и с по-голяма тежест при определяне на осигурителен стаж и пенсия. :wink: :thumbsup:
Заключено