въпрос за стажа
въпрос за стажа
ЗДРАВЕЙТЕ ! Интересуваме дали имам шанс за КАНАДА като не мога да докажа стаж смисъл не го пише в трудовата ми книжка могат да ми дадат уверение от фирмата и това е?А също така не съм семеен е?
Моят съвет е да не разчитате само на служебна бележка или препоръка. При нас лично това стана повод да отхвърлят кандидатурата на интервюто преди 2.5 години.Затова направете всичко възможно да го докажете или с трудова книжка или справка от НОИ![/code]А, може ли да попитам дали искат да се показва трудовата книжка на интервюто? А, ако нямаш стажа не само вписан в книжката, а и в НОИ, тогава ще приемат ли само препоръка от работодател? Моля да ми отговорите, ако знаете нещо повече относно това!
Точно така. Трудовата книжка е напълно достатъчна. Справката от НОИ според мен трябва да се вади само в случай, когато няма други доказателства за стажа. Иначе ако човек има книжка, няма нужда от справка, зашото ще почнат да искат справки и от НОИ, а това допълнително ще утежни процедурата за следващите кандидати. В началото се е минавало само с бележки , а ето че сега без книжка не става....значи, ако човек си има трудова книжка не е необходимо да изкарва бележка от НОИ, така ли?

-
Здравейте,
Днес на интервюто много ни помогна разпечатката от сайта на НОИ за платени здравни осигуровки. Съпругът ми има само 1 година и 10 месеца стаж в трудовата книжка, останалото го доказва с трудови и граждански договори. Тъй като един от договорите е с американска компания (за която е работил 7 години и както можете да се сетите няма социални осигуровки, но за щастие платени здравни), тази разпечатка доказа, че е бил изряден платец. Това направи много добро впечатление на La Rue. Нямахме проблеми със стажа след като я показахме. Дори не беше преведена, само преводачката му прочете какво пише в нея.
Така че според мен носете всичко каквото се сетите с вас, в случай че интервюто се усложни.
Весел ден и успех
В
Днес на интервюто много ни помогна разпечатката от сайта на НОИ за платени здравни осигуровки. Съпругът ми има само 1 година и 10 месеца стаж в трудовата книжка, останалото го доказва с трудови и граждански договори. Тъй като един от договорите е с американска компания (за която е работил 7 години и както можете да се сетите няма социални осигуровки, но за щастие платени здравни), тази разпечатка доказа, че е бил изряден платец. Това направи много добро впечатление на La Rue. Нямахме проблеми със стажа след като я показахме. Дори не беше преведена, само преводачката му прочете какво пише в нея.
Така че според мен носете всичко каквото се сетите с вас, в случай че интервюто се усложни.
Весел ден и успех
В
DOLPH искам да те попитам дали УП3(този документ се вади при изгубена трудова книжка) се признава на интервюто за доказване на трудовият стаж?DOLPH написа:Моят съвет е да не разчитате само на служебна бележка или препоръка. При нас лично това стана повод да отхвърлят кандидатурата на интервюто преди 2.5 години.Затова направете всичко възможно да го докажете или с трудова книжка или справка от НОИ![/code]А, може ли да попитам дали искат да се показва трудовата книжка на интервюто? А, ако нямаш стажа не само вписан в книжката, а и в НОИ, тогава ще приемат ли само препоръка от работодател? Моля да ми отговорите, ако знаете нещо повече относно това!