Нужда от информация

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ts

Мнение от ts »

Мисля, че ще са необходими още поне 2500 долара - за предплата на квартирата, за депозит и обзавеждане. С три деца прави добро впечатление, ако сте предвидили повече пари. Но нека каже и някой друг, който вече е в Квебек.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

vetiko написа:Много ви благодарим, че се отзовавате на нашата молба за информация, но понеже мненията се различават помежду си, ще се опитаме да ви зададем по-конкретен въпрос. В нашия случай при положение, че сме 5-членно семейство и в имиграционния сайт минимума е 4900 долара:
-колко пари трябва да впишем в молбата ?
-за колко трябва да е първата референция ?
Ще сме ви благодарни, ако ни отговорите с конкретни цифри.
Ами ето какво ще отговоря аз, ама не в конкретни цифри:
в молбата пишете колко пари ще имате, като влизате в Квебек - да речем 2-3 хиляди повече от тия 5, които ги искат.
А референцията трябва да е за тия пари, писани в молбата + разходи за визите за 5-мата човека + разходи за самолетни билети за 5-мата човека.
Не мога да ги сметна точно, съжалявам :-)
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

- минимална сума за влизане в Канада-4900 кан. долара
-медицински -120 лв. за възрастни, 90 лв. за всяко дете
-такса Букурещ:по 465 кан. долара за вас и по130 за всяко дете :roll:
-визи: по 820 кан. долара за вас, за децата безплатно :D
-самолетни билети: около 470 евро за възрастни, за малки деца е много малко по-евтино.
Май станаха много пари, но вие имате най-важното:децата. Направо ви завиждам!
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
vetiko

Мнение от vetiko »

Благодарим ви много. Точно от такава информация имахме нужда. А за децата сте прави, те са наистина най-голямото богатство. Пожелаваме на всички да го имат. Точно те ни дават стимул да постигнем нещо по-добро.

Сега, след като ни стана ясен въпросът за парите, мислим да отворим нова тема свързана с трудовия стаж и професиите. Надяваме се, че ще бъдете все така отзивчиви, както досега.
vetiko

Мнение от vetiko »

И един наистина последен въпрос във връзка с парите. Има ли значение в каква валута са?
M.Sc.

Мнение от M.Sc. »

Parite- Niama zna4enie v kakva valuta sa , vazen e ekvivalenta da e saobrazen.
Pravi tova koeto neiskash da ti napraviat!
Аватар
Shock
Обратна връзка:

ре

Мнение от Shock »

за 4900 канадски долара ли става въпрос или за щатски ?
и за да обощя нещо от мненията по горе реторично ще повторя, значи никой не ти иска движенията по сметката = при подаване може да се вкарат пари и след това да се изтеглят и при интервю и заминаване пак така ? правилно ли съм разбрал ?
и един въпрос от мен, гледах сайта и за двама човека се посочва сумата от около 3000 долара , ако има в сметакта например 5000 евро това как ви се струва ?
Аватар
darklady
Непокорна

Re: ре

Мнение от darklady »

Shock написа:......
и един въпрос от мен, гледах сайта и за двама човека се посочва сумата от около 3000 долара , ако има в сметакта например 5000 евро това как ви се струва ?
Ами, впечатляващо! :lol:
Невъзможното е предизвикателство!
pumpy

Мнение от pumpy »

на така зададения въпрос аз бих писал спокойно 8000 канадски долара и прати референция за тази сума в български левови или в каквото там имаш или можеш давземеш на заем за няколко дни.
Аватар
Shock
Обратна връзка:

ре

Мнение от Shock »

darklady кво му е впечатляващото на това?! хората казват да не са прекалено много и да не са прекалено малко , е каде е идеалната формула ? за това питам за някаква цифра , с която можем да сме с покойни,че няма да направим лошо или прекалено впечатление..
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

На интервюто бяхме двама и декларирахме 8000 долара.
Не мисля, че щеше да има проблем, ако бяхме дали референция за по-малко, но хартийката е най-лесно да изкараш - заем от този-онзи, после връщаш и т.н.
Имайте предвид, че първите месеци тук парите здраво хвърчат - по спомени, първия месец ни излезе около 3000 (може и повече) долара...
Вие сте 5ма души - ще плащате по-висок наем, повече разходи за храна и т.н.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Shock
Обратна връзка:

re

Мнение от Shock »

а тези пари , 8000 или 10 000 долара , които ги декларираш към момента на пращането на документите къде трябва да са , в наша сметка ли ? и трябва ли да стоят там докато не мине интервюто ..обяснете моля ви
Аватар
darklady
Непокорна

Re: re

Мнение от darklady »

Shock написа:а тези пари , 8000 или 10 000 долара , които ги декларираш към момента на пращането на документите къде трябва да са , в наша сметка ли ? и трябва ли да стоят там докато не мине интервюто ..обяснете моля ви
Не, приятел. :lol: Не се притеснявай излишно. Ето ти един примерен вариант.
1. Откриваш си сметка в банката /в лева, в евро, в долари, във франкове...каквото ти душа иска/.
2. Слагаш пари в тази сметка - свои и чужди, колкото намериш.
3. Пускаш си една писмена молба /може дори още същия ден/, че желаеш удостоверение за наличността по сметката ти. Може да посочиш в молбата да ти напишат сумата приравнена към канадския долар по курса за деня. Това не значи, че ще ти променят вида на сметката и валутата, която е в нея.
4. След 24 до 48 часа удостоверението ти е готово.
5. Взимаш си го и започваш изпразване на сметка /ако парите не са твои и си обещал да ги върнеш след няколко дни/.
6. Това изпразване може да бъде в два дни в зависимост от сумата, понеже банките имат праг, над който е нужно да предупредиш поне 24 часа за изтеглянето на голяма сума пари.
7. Така, връщаш чуждите пари и оставяш в сметката някакъв необходим минимум, колкото да не я закрият.
8. Когато приближи датата за интервюто правиш същите стъпки 2-3 седмици преди да се явиш - така хем удостоверението ще ти е актуално, хем ще имаш време спокойно да си изчакаш сроковете на банката за различните операции.
Това е, Шок. Нищо сложно. :lol: Никой няма право да ти проверява сметките в банките, нито дори да следи за движението на твоите пари. Банката иска дори писмено да напишеш, че се съгласяваш да бъде разкрита банковата тайна на сметките ти преди да ти издаде удостоверението /може и да има изключения/. Няма да ви казвам как една от банковите служителки получи сериозно мъмрене, щото беше казала на майка ми, че съм влизала само/!!!!!/ в салона на банката. Не, че нарочно търсех оплакване, просто шефа на банката дойде при мен служебно и се представи /аз откъде да го знам какъв е/ :lol: . И аз използвах момента ....ала-бала, вие коя банка ползвате, доволни ли сте ...дрън-дрън и аз ето ти удобен момент да се оплача. Та, така нямат право дори да споменават където и да е, че дори си влязъл в банката.
Хайде, няма да обяснявам как обаче с малко пари можеш да си извадиш удостоверение за няколко пъти по-голяма сума. :lol:
Ако има още неясноти, пак ще обяснявам.
Поздрави! :lol:
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
Shock
Обратна връзка:

re

Мнение от Shock »

дарки мерси , да знаеш , че когато дойде момента ще те потърся на лично съобщение да обясниш тези тънкости ако няма актуална тема за това :)
Elaeva

Мнение от Elaeva »

:confused2: :confused2: :P :P :P Здравейте! Мисля, че мога да бъда полезна на 5-членното семейство, като опиша каква беше ситуацията с нас:
Ние сме също с три деца, и двамата сме висшисти с по над 10 год. трудов стаж по специалностите, на 38год.сме, владеем много добре английски език, а френски език мъжът ми владее добре, а аз се представих като начинаеща и показах ниво 3-4, първите и вторите банкови референции ни бяха за по 10 000 CAD, естествено ги взехме назаем, върнахме и пак взехме назаем - никой не се интересува от движението на парите, а и то от никъде не се вижда! На интерв'то казахме, че от тези пари ще са и разходите за обработка на документи,медицински, визи, мед.застраховки за първите месеци и самолетни билети. Нямахме никакви проблеми с процедурата, като изкл'чим, че всички срокове бяха малко над максималните, но забавянето го отдадохме на факта, че сме ги затруднили с обработката на толкова много документи, а децата са и с двойни гражданства. Интерв'то минахме успешно в края на м. април и смятаме да заминем в края на м. май, 2006 с по-горе обявената сума минус обявените разходи.
Мисля, че вашето семейство е в подобна ситуация и дано ви помогна описвайки всичко това. Пожелавам ви успех и смело напред!
С радост бих отговорила и на други въпроси, когато ги видя, защото не ми остава много време да преглеждам форума. :smhair: :smhair: :P :P :P
Заключено