Нужда от информация
- PoLuX
- Обратна връзка:
Ами ето какво ще отговоря аз, ама не в конкретни цифри:vetiko написа:Много ви благодарим, че се отзовавате на нашата молба за информация, но понеже мненията се различават помежду си, ще се опитаме да ви зададем по-конкретен въпрос. В нашия случай при положение, че сме 5-членно семейство и в имиграционния сайт минимума е 4900 долара:
-колко пари трябва да впишем в молбата ?
-за колко трябва да е първата референция ?
Ще сме ви благодарни, ако ни отговорите с конкретни цифри.
в молбата пишете колко пари ще имате, като влизате в Квебек - да речем 2-3 хиляди повече от тия 5, които ги искат.
А референцията трябва да е за тия пари, писани в молбата + разходи за визите за 5-мата човека + разходи за самолетни билети за 5-мата човека.
Не мога да ги сметна точно, съжалявам

- dart vador
- минимална сума за влизане в Канада-4900 кан. долара
-медицински -120 лв. за възрастни, 90 лв. за всяко дете
-такса Букурещ:по 465 кан. долара за вас и по130 за всяко дете
-визи: по 820 кан. долара за вас, за децата безплатно
-самолетни билети: около 470 евро за възрастни, за малки деца е много малко по-евтино.
Май станаха много пари, но вие имате най-важното:децата. Направо ви завиждам!
-медицински -120 лв. за възрастни, 90 лв. за всяко дете
-такса Букурещ:по 465 кан. долара за вас и по130 за всяко дете

-визи: по 820 кан. долара за вас, за децата безплатно

-самолетни билети: около 470 евро за възрастни, за малки деца е много малко по-евтино.
Май станаха много пари, но вие имате най-важното:децата. Направо ви завиждам!
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
Благодарим ви много. Точно от такава информация имахме нужда. А за децата сте прави, те са наистина най-голямото богатство. Пожелаваме на всички да го имат. Точно те ни дават стимул да постигнем нещо по-добро.
Сега, след като ни стана ясен въпросът за парите, мислим да отворим нова тема свързана с трудовия стаж и професиите. Надяваме се, че ще бъдете все така отзивчиви, както досега.
Сега, след като ни стана ясен въпросът за парите, мислим да отворим нова тема свързана с трудовия стаж и професиите. Надяваме се, че ще бъдете все така отзивчиви, както досега.
ре
за 4900 канадски долара ли става въпрос или за щатски ?
и за да обощя нещо от мненията по горе реторично ще повторя, значи никой не ти иска движенията по сметката = при подаване може да се вкарат пари и след това да се изтеглят и при интервю и заминаване пак така ? правилно ли съм разбрал ?
и един въпрос от мен, гледах сайта и за двама човека се посочва сумата от около 3000 долара , ако има в сметакта например 5000 евро това как ви се струва ?
и за да обощя нещо от мненията по горе реторично ще повторя, значи никой не ти иска движенията по сметката = при подаване може да се вкарат пари и след това да се изтеглят и при интервю и заминаване пак така ? правилно ли съм разбрал ?
и един въпрос от мен, гледах сайта и за двама човека се посочва сумата от около 3000 долара , ако има в сметакта например 5000 евро това как ви се струва ?
- darklady
- Непокорна
Re: ре
Ами, впечатляващо!Shock написа:......

Невъзможното е предизвикателство!
ре
darklady кво му е впечатляващото на това?! хората казват да не са прекалено много и да не са прекалено малко , е каде е идеалната формула ? за това питам за някаква цифра , с която можем да сме с покойни,че няма да направим лошо или прекалено впечатление..
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
На интервюто бяхме двама и декларирахме 8000 долара.
Не мисля, че щеше да има проблем, ако бяхме дали референция за по-малко, но хартийката е най-лесно да изкараш - заем от този-онзи, после връщаш и т.н.
Имайте предвид, че първите месеци тук парите здраво хвърчат - по спомени, първия месец ни излезе около 3000 (може и повече) долара...
Вие сте 5ма души - ще плащате по-висок наем, повече разходи за храна и т.н.
Не мисля, че щеше да има проблем, ако бяхме дали референция за по-малко, но хартийката е най-лесно да изкараш - заем от този-онзи, после връщаш и т.н.
Имайте предвид, че първите месеци тук парите здраво хвърчат - по спомени, първия месец ни излезе около 3000 (може и повече) долара...
Вие сте 5ма души - ще плащате по-висок наем, повече разходи за храна и т.н.
Представителна извадка тип "паплач"

re
а тези пари , 8000 или 10 000 долара , които ги декларираш към момента на пращането на документите къде трябва да са , в наша сметка ли ? и трябва ли да стоят там докато не мине интервюто ..обяснете моля ви
- darklady
- Непокорна
Re: re
Не, приятел.Shock написа:а тези пари , 8000 или 10 000 долара , които ги декларираш към момента на пращането на документите къде трябва да са , в наша сметка ли ? и трябва ли да стоят там докато не мине интервюто ..обяснете моля ви

1. Откриваш си сметка в банката /в лева, в евро, в долари, във франкове...каквото ти душа иска/.
2. Слагаш пари в тази сметка - свои и чужди, колкото намериш.
3. Пускаш си една писмена молба /може дори още същия ден/, че желаеш удостоверение за наличността по сметката ти. Може да посочиш в молбата да ти напишат сумата приравнена към канадския долар по курса за деня. Това не значи, че ще ти променят вида на сметката и валутата, която е в нея.
4. След 24 до 48 часа удостоверението ти е готово.
5. Взимаш си го и започваш изпразване на сметка /ако парите не са твои и си обещал да ги върнеш след няколко дни/.
6. Това изпразване може да бъде в два дни в зависимост от сумата, понеже банките имат праг, над който е нужно да предупредиш поне 24 часа за изтеглянето на голяма сума пари.
7. Така, връщаш чуждите пари и оставяш в сметката някакъв необходим минимум, колкото да не я закрият.
8. Когато приближи датата за интервюто правиш същите стъпки 2-3 седмици преди да се явиш - така хем удостоверението ще ти е актуално, хем ще имаш време спокойно да си изчакаш сроковете на банката за различните операции.
Това е, Шок. Нищо сложно.

Хайде, няма да обяснявам как обаче с малко пари можеш да си извадиш удостоверение за няколко пъти по-голяма сума.

Ако има още неясноти, пак ще обяснявам.
Поздрави!

Невъзможното е предизвикателство!
re
дарки мерси , да знаеш , че когато дойде момента ще те потърся на лично съобщение да обясниш тези тънкости ако няма актуална тема за това 

:confused2: :confused2:
Здравейте! Мисля, че мога да бъда полезна на 5-членното семейство, като опиша каква беше ситуацията с нас:
Ние сме също с три деца, и двамата сме висшисти с по над 10 год. трудов стаж по специалностите, на 38год.сме, владеем много добре английски език, а френски език мъжът ми владее добре, а аз се представих като начинаеща и показах ниво 3-4, първите и вторите банкови референции ни бяха за по 10 000 CAD, естествено ги взехме назаем, върнахме и пак взехме назаем - никой не се интересува от движението на парите, а и то от никъде не се вижда! На интерв'то казахме, че от тези пари ще са и разходите за обработка на документи,медицински, визи, мед.застраховки за първите месеци и самолетни билети. Нямахме никакви проблеми с процедурата, като изкл'чим, че всички срокове бяха малко над максималните, но забавянето го отдадохме на факта, че сме ги затруднили с обработката на толкова много документи, а децата са и с двойни гражданства. Интерв'то минахме успешно в края на м. април и смятаме да заминем в края на м. май, 2006 с по-горе обявената сума минус обявените разходи.
Мисля, че вашето семейство е в подобна ситуация и дано ви помогна описвайки всичко това. Пожелавам ви успех и смело напред!
С радост бих отговорила и на други въпроси, когато ги видя, защото не ми остава много време да преглеждам форума. :smhair: :smhair:

Ние сме също с три деца, и двамата сме висшисти с по над 10 год. трудов стаж по специалностите, на 38год.сме, владеем много добре английски език, а френски език мъжът ми владее добре, а аз се представих като начинаеща и показах ниво 3-4, първите и вторите банкови референции ни бяха за по 10 000 CAD, естествено ги взехме назаем, върнахме и пак взехме назаем - никой не се интересува от движението на парите, а и то от никъде не се вижда! На интерв'то казахме, че от тези пари ще са и разходите за обработка на документи,медицински, визи, мед.застраховки за първите месеци и самолетни билети. Нямахме никакви проблеми с процедурата, като изкл'чим, че всички срокове бяха малко над максималните, но забавянето го отдадохме на факта, че сме ги затруднили с обработката на толкова много документи, а децата са и с двойни гражданства. Интерв'то минахме успешно в края на м. април и смятаме да заминем в края на м. май, 2006 с по-горе обявената сума минус обявените разходи.
Мисля, че вашето семейство е в подобна ситуация и дано ви помогна описвайки всичко това. Пожелавам ви успех и смело напред!
С радост бих отговорила и на други въпроси, когато ги видя, защото не ми остава много време да преглеждам форума. :smhair: :smhair: