Моля, споделете за медицинските застраховки!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
womanEZ

Моля, споделете за медицинските застраховки!

Мнение от womanEZ »

Проучваме си как стоят нещата за медицинските застраховки за първите 3 месеца в Квебек. До сега българските застрахователни компании ни предлагат 2 вариата - да сключим застраховка и международна компания да ни обслужва в Канада. Първата такава компания е КОРИС - нейния офис за цяла Северна Америка се намира в Маями. Дали някой е ползвал напрактика услугите на тази компания? Чухме отзиви от рода на това, че са нужни дни, за да успее човек да се свърже с тях на посочения телефон, ако изобщо успее. А пък, нали все пак, ако сме на зор и имаме нужда от лекар няма да имаме дни на разположение за контакт.
Втория вариант е друга международна компания - QBE. За тях информация нямаме.
И така моля ви драги съфорумци да споделите как постъпихте вие със застраховките - къде сключихте такива и когато ви се случи застрахотвателно "премеждие" как процедирахте и какво се получи?
Ние сме с малко дете и много държим да го застраховаме! Благодаря ви!
zelenkex

zastrahovka

Мнение от zelenkex »

QBE са добър вариант понеже:
1) Са най евтини-при нас преди месец беше около 100лв на човек(минимална сума на покритие).
2) Всички застраховки направени в България работят на принципа-платете сега в БГ, ако нещо стане си платете и после ще ви обезпечим, във вариант QBE звънете на телефон в Прага (платен от вас) и те ще ви посъветват какво да направите.
Т.Е. не дай боже стане нещо си плащате всичко и после подавате claim, но докато ви разкажат къде по-точно, може да ви се завие свят. обикновено вече ще сте пропуснали срока и молбата ви ще е невалидна

т.е. няма смисъл да давате излишни пари/взимайте най-евтиното, и си пазете паричките за тук, ще ви трябват
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Iskizi
Обратна връзка:

Мнение от Iskizi »

Аз също се интересувам от този въпрос. Трябва да направим някаква застраховка, а се чудим коя компания е читава и наистина ще ни свърши работа ако се наложи / не дай боже/. Моля тези които са ползвали услугите на CORIS International да кажат дали са доволни, и как са действали. Разбрах, че трябва да се отиде в болница, която работи с въпросната фирма при застрахователно събитие. Уточнявам, че ще ходим в Mонреал. Очакваме повече мнения по въпроса.
Де го чукаш, де се пука!!!
survivor

Мнение от survivor »

Искизи, за никоя застрахователна компания не можеш да бъдеш абсолютно сигурна, че ще ти платят ако се наложи. Застрахователните компании в България са филиали на големи западни компании, въпреки че са с български имена. Просто да разчиташ на застраховател 100 % не си струва. На мен са ми плащали за застрахователно събитие мисля че от Витоша, но изобщо не си правя илюзиите, че пак биха го направили. Аз бих се разтичала да намеря най-изгодната оферта, имай предвид че и покритието има значение. Търси не само в големите офиси на компаниите, ами и при пътнически агенти.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
LaRue

Мнение от LaRue »

В този форум рядко виждам сериозни запитвания като това. Моя опит е следния:
Застраховка в ДЗИ които са предствители на AXA Assistance, за възрастен 260, а за дете 130 лева за 3 месеца с покритие 50000 евро. Действат безупречно, след като им се обадиш в централата им в Мюнхен рамките на 1-2 часа ти вземат час в лъскава клиника и ти се обажадат за попитат дали времето (същият ден) те устройва, ако не те се съобразяват с твоята ангажираност. Заплатиха цялата сума за лечението и стоматологичните услуги които ползвахме, от нас се изискваше само да се подписваме. Това е от мен :lol:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Благодаря!
Заключено