Проучваме си как стоят нещата за медицинските застраховки за първите 3 месеца в Квебек. До сега българските застрахователни компании ни предлагат 2 вариата - да сключим застраховка и международна компания да ни обслужва в Канада. Първата такава компания е КОРИС - нейния офис за цяла Северна Америка се намира в Маями. Дали някой е ползвал напрактика услугите на тази компания? Чухме отзиви от рода на това, че са нужни дни, за да успее човек да се свърже с тях на посочения телефон, ако изобщо успее. А пък, нали все пак, ако сме на зор и имаме нужда от лекар няма да имаме дни на разположение за контакт.
Втория вариант е друга международна компания - QBE. За тях информация нямаме.
И така моля ви драги съфорумци да споделите как постъпихте вие със застраховките - къде сключихте такива и когато ви се случи застрахотвателно "премеждие" как процедирахте и какво се получи?
Ние сме с малко дете и много държим да го застраховаме! Благодаря ви!
Моля, споделете за медицинските застраховки!
zastrahovka
QBE са добър вариант понеже:
1) Са най евтини-при нас преди месец беше около 100лв на човек(минимална сума на покритие).
2) Всички застраховки направени в България работят на принципа-платете сега в БГ, ако нещо стане си платете и после ще ви обезпечим, във вариант QBE звънете на телефон в Прага (платен от вас) и те ще ви посъветват какво да направите.
Т.Е. не дай боже стане нещо си плащате всичко и после подавате claim, но докато ви разкажат къде по-точно, може да ви се завие свят. обикновено вече ще сте пропуснали срока и молбата ви ще е невалидна
т.е. няма смисъл да давате излишни пари/взимайте най-евтиното, и си пазете паричките за тук, ще ви трябват
1) Са най евтини-при нас преди месец беше около 100лв на човек(минимална сума на покритие).
2) Всички застраховки направени в България работят на принципа-платете сега в БГ, ако нещо стане си платете и после ще ви обезпечим, във вариант QBE звънете на телефон в Прага (платен от вас) и те ще ви посъветват какво да направите.
Т.Е. не дай боже стане нещо си плащате всичко и после подавате claim, но докато ви разкажат къде по-точно, може да ви се завие свят. обикновено вече ще сте пропуснали срока и молбата ви ще е невалидна
т.е. няма смисъл да давате излишни пари/взимайте най-евтиното, и си пазете паричките за тук, ще ви трябват
-
- Обратна връзка:
Аз също се интересувам от този въпрос. Трябва да направим някаква застраховка, а се чудим коя компания е читава и наистина ще ни свърши работа ако се наложи / не дай боже/. Моля тези които са ползвали услугите на CORIS International да кажат дали са доволни, и как са действали. Разбрах, че трябва да се отиде в болница, която работи с въпросната фирма при застрахователно събитие. Уточнявам, че ще ходим в Mонреал. Очакваме повече мнения по въпроса.
Де го чукаш, де се пука!!!
Искизи, за никоя застрахователна компания не можеш да бъдеш абсолютно сигурна, че ще ти платят ако се наложи. Застрахователните компании в България са филиали на големи западни компании, въпреки че са с български имена. Просто да разчиташ на застраховател 100 % не си струва. На мен са ми плащали за застрахователно събитие мисля че от Витоша, но изобщо не си правя илюзиите, че пак биха го направили. Аз бих се разтичала да намеря най-изгодната оферта, имай предвид че и покритието има значение. Търси не само в големите офиси на компаниите, ами и при пътнически агенти.
- Дякон Игнатий
-
В този форум рядко виждам сериозни запитвания като това. Моя опит е следния:
Застраховка в ДЗИ които са предствители на AXA Assistance, за възрастен 260, а за дете 130 лева за 3 месеца с покритие 50000 евро. Действат безупречно, след като им се обадиш в централата им в Мюнхен рамките на 1-2 часа ти вземат час в лъскава клиника и ти се обажадат за попитат дали времето (същият ден) те устройва, ако не те се съобразяват с твоята ангажираност. Заплатиха цялата сума за лечението и стоматологичните услуги които ползвахме, от нас се изискваше само да се подписваме. Това е от мен
Застраховка в ДЗИ които са предствители на AXA Assistance, за възрастен 260, а за дете 130 лева за 3 месеца с покритие 50000 евро. Действат безупречно, след като им се обадиш в централата им в Мюнхен рамките на 1-2 часа ти вземат час в лъскава клиника и ти се обажадат за попитат дали времето (същият ден) те устройва, ако не те се съобразяват с твоята ангажираност. Заплатиха цялата сума за лечението и стоматологичните услуги които ползвахме, от нас се изискваше само да се подписваме. Това е от мен

Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

This Account Has Been Suspended