Имам проблем
Здравейте отново
Благодаря на Jeeves и на всички останали за отговорите.
Ина, това , което казваш е вярно, работодателя няма право да задържа книжката,но го прави,
но не това е проблема , аз си я взех и си я заверих при нотариус и си му я варнах да не мранка.
Не ме пита за какво ми е. Но работата е там, че за първата работа пише, назначен еди кога си , напуснал
еди кога си - печат Прослужено време еди колко си години , месеца , дни. За втората работа, пак същото. Но за настоящата има само постъпил , длъжност и възнаграждение, нищо повече. Та се питам ако я пратя така дали от Виена няма да ми кажат трябва да представите доказателство , че наистина работите още на тази работа , защото е изтекло много време от назначението , което пише в книжката.
Това е
Мерси отново
Успех
Благодаря на Jeeves и на всички останали за отговорите.
Ина, това , което казваш е вярно, работодателя няма право да задържа книжката,но го прави,
но не това е проблема , аз си я взех и си я заверих при нотариус и си му я варнах да не мранка.
Не ме пита за какво ми е. Но работата е там, че за първата работа пише, назначен еди кога си , напуснал
еди кога си - печат Прослужено време еди колко си години , месеца , дни. За втората работа, пак същото. Но за настоящата има само постъпил , длъжност и възнаграждение, нищо повече. Та се питам ако я пратя така дали от Виена няма да ми кажат трябва да представите доказателство , че наистина работите още на тази работа , защото е изтекло много време от назначението , което пише в книжката.
Това е
Мерси отново
Успех
В смисъл , чух някъде , че особено в чужбина е практика да се обновяват договорите на служителите, а тук не е , имаш един безсрочен договор и това е , в книжката може от 10 години ако си работил толкова нищо да не пише. И така хората се чудят , дали наистина работя още на тази работа:) Ако приложа копие от договора, на който мисля пише че е безсрочен или се баркам , трябва да го видя.Ако ли не ще видим нещто с някоя служебна бележка.

- SAVANNA
- Обратна връзка:
То всичкото хубаво, но оставаше и да им работи системата. Винаги като въведа кода или ЕГН ми дава че греша?!?! Което си е пълен абсурд, не можеш да сгрешиш 80 пъти за едно и също, нали??? :madgo:ina_mk написа:От НОИ може да се извади справка за осигурителния доход чрез Интернет. В страницата на поредната глупост - НАП има такава опция, за което ти е нужно да си знаеш персоналния идентификационен код и ЕГН-то и си готов. ПИК-а го имаш от писмата от НОИ за осигуровките, които пращат всяка година.
На всичкото отгоре не си и обновяват сайта. Преди една година съм си платиза здравните осигуровки а все още ме водят с неплатени такива. Пълни кретени са това!

Х-м, четох тука, четох... И ние бяхме изпратили служебните бележки хем със дохода / да се види че работим на пълно работно време и възнаграждение/, хем че от еди-коя си дата до настоящото време сме на еди-кои си длъжности еди-къде си. И милата г-жа Орнър мило
се скара, защо не сме изпратили трудовите си книжки във Виена, а тези бележки / на фирмени бланки, изходящи номера, печати, подписи и прочее/. Та така искам да ви убедя да си пращате или трудови книжки, нотариално заверени и переведени, с придружаващата служебна бумажка, в която да пише че все още работите на неприключен стаж, или Удостоверение от НОИ, колежката ви обясни откъде да си го вземете. 

DCS - подтвърждение 22.04.05
Дата за интервю - 29.11.05
Чакане на отговор от Ордена на инженерите
Дата за интервю - 29.11.05
Чакане на отговор от Ордена на инженерите
- SAVANNA
- Обратна връзка:
Когато получих писмо с дата за интервю с моливче накрая на едната бланка ми бяха писали да нося на интервюто за мен и приятеля ми служебна бележка или препоръка от настоящ работодател.Venko написа: Та се питам ако я пратя така дали от Виена няма да ми кажат трябва да представите доказателство , че наистина работите още на тази работа , защото е изтекло много време от назначението , което пише в книжката.
Не че на интервюто някой ми ги погледна но все пак....
Предполагам, че ако им е необходимо доказателство или допълнително да се уверят в нещо то те ще ти го кажат, напишат по точно

Споко човече!
Savanna, провери дали кода ти все още е валиден, защото аз съм вадила справка без проблеми. Ако е така -
защото ваденето на нов е дълга и сложна процедура, знам от опит. Трябва да отидеш при съответния инспектор от НОИ и да разбереш дали е валиден и дали да си вадиш наново. Знам само във Варна кой е.

- SAVANNA
- Обратна връзка:
Ами този код го получих около октомври миналата година с офисиално писмо - справка от тях, в което ми пишат за кога ми се води осигурителен стаж. Та в него бе посочен този код и сайта където мога да направя съответната справка. Веднага реших да го пробвам ама ядец, нищо не става.ina_mk написа:Savanna, провери дали кода ти все още е валиден, защото аз съм вадила справка без проблеми. Ако е така -защото ваденето на нов е дълга и сложна процедура, знам от опит. Трябва да отидеш при съответния инспектор от НОИ и да разбереш дали е валиден и дали да си вадиш наново. Знам само във Варна кой е.
Колко стар може да е тоя код бе?!?! Да не ги издават всеки месец?

С тея главочи пък изобщо нямам нерви и време да се разправям. Както искат да ме водят аз имам документ че съм платила. Ако нещо решат да се заяждат - няма да измъкнат от мен повече и стотинка

Кодовете се издават по веднъж и само, ако поискаш да ти го кажат отново, ти правят нов. Но знам, че имаше проблеми с тези справки от страницата на НОИ. Затова пробвай от страницата на новата Агенция за приходите - справка за осигурителния стаж. Аз там нямах проблем.
А във Варна инспекторката, която се занимава с тези неща се казва Ризова, в старата сграда на НОИ(но не най-старата) до билковата аптека, от Валентина надолу по Вапцаров и втората вдясно.
А във Варна инспекторката, която се занимава с тези неща се казва Ризова, в старата сграда на НОИ(но не най-старата) до билковата аптека, от Валентина надолу по Вапцаров и втората вдясно.
Аз лично за текущата си работа, изпратих сл. бележка, че работя от ... и понастоящем, както и договора си. Бележката я преснимах, заверих нотариално и преведох. Но можете да преведете и пратите оригинала, няма проблем, ако имате в повече от един екземпляр. Бележката е достоверна, ако е с мокър подпис и мокър печат - нотариалната заверка удостоверява, че копието и оригинала са едни и същи.