Имам проблем

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ge4e

Имам проблем

Мнение от ge4e »

Може ли да изпратим служебна бележка от фирмата в която работи съпругата ми, че е на работа от дата..... до дата..... и трябва ли тази бележка да се заверява нотариално, след като не е някъкъв официален документ и дали ще бъде признат? (според спецификата на работата трудова книжка се попълва само при напускане)
Hristova

имам проблем...

Мнение от Hristova »

Здравей!
Мисля, че не е необходимо да заверяваш нотариално документа, освен ако изискващата страна не го посочва изрично.
Изходящият номер на този документ позволява бързата му идентификация.
Надявам се да съм помогнала.
Успех! :P
ge4e

Мнение от ge4e »

С такава бележка доказва ли се стажа? Благодаря ти.
Hristova

имам проблем

Мнение от Hristova »

Нямам представа дали ти трябва за интервю или си на някакъв по-късен етап. Във всички случаи приложи копие от трудовата книжка, тогава уверението няма как да не "натежи в твоя полза". Ако искаш прати ми лично съобщение.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Slujebnite belejki SA ofitsialen dokument pred inigratsionnite kogato sa a) na blanka na firmata b) s podpis i pechat na saotvetnoto dlajnostno litse i c) sa prevedeni ot zaklet prevodach (ako ne sa na saotvetnia zapaden ezik estestveno). Ako takava belejka e pridrujena ot trudov dogovor niama da ima problem da se dokaje staja. (Na men lichno ne sa mi iskali trudova knijka, nito dokumenti za osigurovki, minah mart minalata godina)

Uspeh!
ge4e

Мнение от ge4e »

BabaPena благодаря ти за успокоението-тези документи ги имам и не са ми проблем. А трябва ли нотариална заверка или печата на фирмата им е достатъчен.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Az minah samo s firmeni pechati, no triabva da utochnia che sam rabotila samo v mnogo golemi, izvestni, renomirani organizatsii...ne znam dali tova okazva vlianie...
ge4e

Мнение от ge4e »

Hristova писах ти на ЛС, ако те затруднявам сега да ми отговориш- напиши че си го получила във форума.
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Ние също минахме с такава служебна бележка на интервюто и ни я признаха , но беше нотариално заверена и не беше за водещия кандидат.
Аватар
SAVANNA
Обратна връзка:

Мнение от SAVANNA »

Да споделя и аз :)
При нас аз бях водещ кандидат и единия ми стаж беше с точно такава бележка. Беше издадена на фирмена бланка с подпис и печат на шефа + изходящ номер. Такаааааа, та тази бележка я ксерокопирах и заверих нотариално (за да си запазя оригинала в мен,носих я на интервюто) и я преведох при заклет преводач заедно с другите документи.
На интервюто очаквах да ми задават доста въпроси по този стаж но нищо подобно. Признаха ми го и мина без проблеми. Не са ми искали и справки от НОИ. Имах и трудова книжка с 1 год. стаж, където и досега работя и това беше всичко за стажа.

Желая успех на тези, които им предстои да извъврвят нелесния път до Канада! :wink:
Venko
Обратна връзка:

Питане

Мнение от Venko »

Здравейте, за да не отварям нова тема с подобно съдържание, ще попитам тук.
Въпросът ми е следния: целия стаж , който имам си ми е въведен в трудовата
книжка, от 3 местоработи, обаче настоящата ми работа съм я започнал през май месец 2004 г. и това го пише в
книжката, но от тогава насам не е обновявано нищо в нея. Та питането ми е следното: дали
това че договора ми е от почти две години и не е обновяван с нещо като допалнително споразумение или от сорта
ще ми е проблем или няма от какво да се притеснявам. Ако има проблем , дали ще мога да го оправя с една такава
служебна бележка че продължавам да работя на тази работа и на тази длъжност и в момента.
Благодаря предварително
Успех на всички:)
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Разбира се че това е начина. Трудовата книжка по принцип се попълва при напускане. За това една служебна бележка, че работиш във фирмата към едикоя си дата и си там от едикога си с подпис и печат заедно с книжката е достатъчно. Друг начина, да ти кажа - няма, освен ако не ти се занимава с НОИ, което според мен си е чиста загуба нанерви и време.
ina_mk

Мнение от ina_mk »

Като човек работещ личен състав мога със сигурност да ти кажа, че работодателят е длъжен да попълни в трудовата книжка при започване на работа плри него съответните данни за длъжност, стаж и т.н., след което книжката се връща на притежателя и стои в него до напускането или до промяна на статуса. Тогава се дава пак на работодателя, той нанася промените и пак я връща. А освен със служемна бележка, че работиш в съответната фирма, която има печат, подпис и изходящ номер, може да се напише УП-3, което удостоверява стажа до момента, като изрично се пише, че лицето работи и към настоящия момент във фирмата. Ние със съпруга ми си направихме такива УП-та, но нямаше проблеми с работодателите. Ако те притеснява да не те питат за какво ти е това, може да поискаш служебната бележка, в която да бъде упоменато, да послужи пред съответните инстанции, а да кажеш, че ти трябва за детска градина(ако имате деца) или за заем, макар че банките вече си имат собствени бланки. Успех
ina_mk

Мнение от ina_mk »

От НОИ може да се извади справка за осигурителния доход чрез Интернет. В страницата на поредната глупост - НАП има такава опция, за което ти е нужно да си знаеш персоналния идентификационен код и ЕГН-то и си готов. ПИК-а го имаш от писмата от НОИ за осигуровките, които пращат всяка година.
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Това е точно така, но аз искам да ви кажа, че ако работиш в системата на МВР например или в МО със сигурност трудова книжка се издава само при напускане. Гворя ако не си работил никъде другъде. Ако пък имаш такава, когато започваш и я представиш, забрави, че като ти попълнят данните и ще ти я върнат да си стои в теб. Това също е практика и при много от другите работодатели.
Заключено