Възмутен съм.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Pincher

Мнение от Pincher »

kvo pak pochnahte da se darlite. ia se savzemete.
koito iska da raboti - da raboti,
koito iska darjavata da go izdarja - ima tova si pravo.
tova e to pravoto da izbirash i nai-veche da napravish razumen(osaznat) izbor. tova si e to svobodata i demokraciata. taka che vseki si reshava. moito skromno mnenie e che niama smisal da se bachka za po-malko ot 12-14 na chas. tova sme go diskutirali mnogokratno. koito e sposoben, kadaren i opraven vinagi moje da si nameri rabota. vaprosat e dali e dobre platena. i vseki si preceniava. dali da pochne ili ne. imaite go vpredvid che za da poddarjash dobar standart ti tribvat pone 30k godishno (16$ na chas), drugoto si e kuche da te lae. ne me razbiraite pogreshno - taka si e. naliagaite si parcalite i umnata. 8) :beer: :beer: :beer:
bateto

Мнение от bateto »

Ами Briana споделям ти мнението и нямам нищо против рекламата,която би била в помощ на хората,но питам ЗАЩО когато аз пусна директно реклама/обява/ на моя бизнес,тя веднага се трие,защо не ползвам равни права например както както самолетопродавачките ,които са рекламирани макар и косвенно в този случай.Ами погледни няколко теми по надолу и ще разбереш за какво става дума ,дадени са всички адреси и тел. на въпросните билетопродавачки за връзка.Ами те дами и господа фри ли работят ,не вземат ли пари за услугата ,която предлагат.Защо ще има равни и по равни,правилата не са ли за всички или утре да накарам жена ми от офиса да пусне едно питане -Абе търся някой който се занимава с транспорт ,че ще си сменям квартирата да ми придвиже мебелите и Пешо комшията да отговори-Ами ти незнаеш ли Батето ще ти свърши работа ,взема на на най тънките тарифи в бранша и отговаря на тел........ :D
Briana
Обратна връзка:

Мнение от Briana »

Prav si, che ako ima pravila, neka se spazvat za vsichki! Vypreki che, pak kazvam kakvo mislq - foruma e za da pomaga, zashto da nqma?

I sled kato se davat telefonite na "biletoprodavachkite", trqbva da ima informacia za tova, koeto pravish ti. Ako ne ti bqha trili reklamite, shtqh da znam za teb, a ne predi 2 meseca da pravq 100 kursa s kolata:)))

Rabotata e, che s karanici nishto ne se postiga. I ne se pomaga... Ako trygnesh da tyrsish neshto, pyrvo trqbva da izchetesh stranici s razmeneni "lubeznosti", i nqkyde mejdu tqh poleznoto. No, tova sme si nie! :D I vse pak, dobre che go ima foruma!
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

poumpy написа:...какви позиции трябва да защити човек, кото с идването си се опитва да мине на социал, грешка не с идването, а още от БГ, и стои така с години без ясна цел защо, а превръщайки самото седене в цел ?
нека да ги видим тези позиции за да ги разберем най-накрая и да спрат разни ... да обиждат милите хора

Бате извиняваи че е в твоята тема, но там съм ясен - хубаво е да има ясни ппавила за реклама, а не трябва ми фризорка и после почват да се сипят анонимни препораки от хора, регистрирали се вчера :?
Nima e gre6no horata, koito idwat s malko pari i za koito nj-razumnoto re6enie e da wzemat pomo6ta ot prawitelstwoto, da go naprawiat.
Az go namiram za razumno, ne gre6no. Edni hora izpolzwat towa za tramplin kam po-dobro, poniakoga s godini na Social, zawisi ot slu4aja.
Ima i takiwa, koito izpolzwat sistemata bez niakakwa ideja za realizacia w Canada, 4akat da si wzemat pasportite i si tragwat, no wseki si ima prawo na izbor.

Za pritesneniete danakoplatci : BALGARITE NA SOCIAL NE WZIMAT WA6ITE PARI, a parite na darjawata.
Ne zabrawiajte, 4e sled kato si platite s edni pari te ne sa we4e WA6I. A wie za da pla6tate tezi pari, sa6to polzwate benefiti w zamiana.

Za da se pridarjame kam temata - podkrepiam :
poumpy написа: Бате извиняваи че е в твоята тема, но там съм ясен - хубаво е да има ясни ппавила за реклама, а не трябва ми фризорка и после почват да се сипят анонимни препораки от хора, регистрирали се вчера :?
Последно промяна от Mark на Пон Яну 09, 2006 7:06 pm, променено общо 2 пъти.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bateto написа:... Ставаше дума да продължава ли да се толерира скритата реклама във форума или модераторите ще подходят принципно. Или и аз да използвам същите похвати ,чрез подставени лица да рекламирам своя бизнес,щото като го направя явно ме трият мотивирайки се с неспазване на правилата на форума...
Батето, преди да се вживяваш в ролята на борец за равенство, първо погледни тази тема, също и тази, пък и тази ...
Obey gravity ... It's the law!
Godis

Мнение от Godis »

На мен ми е чудно друго нещо - бате, ти на форума ли разчиташ за клиентела ?? Не е ли по-разумно да си пуснеш реклама във всекидневниците ?

Това между другото не се отнася конкретно до теб, а за всички дето се опитват и/или си правят реклама тук. Просто ти проплака първи.
bateto

Мнение от bateto »

Е,не разбрах последно мога ли да си пускам обяви свободно или ще ги триете. :D :D :D А дали разчитам на форума или не това в случая няма никакво значение.Аз всъщност никога не съм предлагал на практика услугата която съм рекламирал,кой разбрал за какво става дума разбрал,кой не жив и здрав. :D :D :D
С това за мен темата е приключена,разбрах ,че справедливост няма и няма да има когато правилата и принципите са заменени със симпатии и шуробаджанащина.Явно корупцията си е навсякъде,ако си платиш си от нашите ,ако не ходи се жалвай на арменския поп.
jovani

Мнение от jovani »

А пък аз имам сериозни причини да се безпокоя за нивото на сигурност и конфиденциалност, осигурено от този форум - освен в случаят с ИП-адреса ми (който се появи в мотото на един участник), имам известни съмнения (може би неоснователни), че има намеса и в базата данни с личните съобщения. Затова искам да предупредя моите познати с които сме си разменяли лични съобщения... ще ме познаете по стила на писане. В момента съм активирал "ордер 66" с цел потапяне и укриване на следите (до колкото е възможно). Все пак разчитам на добрата воля на администраторите на този форум да запазят конфиденциалността на личните ми данни и информацията в личните ни съобщения (които съм изтрил логически) - ако съм обидил някого му се извинявам още веднъж и се надявам да бъда простен за грешките си - "и аз съм човек и нищо човешко не ми е чуждо" :)
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
jovani

Мнение от jovani »

Извинете ме - магията на това как съм си видял ИП-то ми беше разяснена в лично съобщение - наистина не бях наясно с това. Най-вероятно съм се заблудил и за другото, но ме подгони параноята и затова се извинявам за предишното си мнение.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

И понеже сега му е времето ми се иска да попитам администраторите - дали личните съобщения се криптират в базата данни или се пазят в чист вид? (не съм запознат със phpBB софтуера и базата данни която ползвате, а и не съм web програмист, въпреки че имам добра представа за това). По отношение на картинката с ИП-адреса - разбрах как се генерира (но не бях виждал преди подобно нещо) и затова се постряснах :cry:
jovani

Мнение от jovani »

В същност и да се криптират, ясно е че винаги могат да се декриптират, но би могло да се използва някакъв трик с паролата на потребителя и т.н. (което пък ме довежда до мисълта, че декриптирането трябва да се осъществи от скрипт на клиентската машина, изобщо доста оплетена стана :shock: )... Та май въпросът ми трябва да бъде: Какви са методите за сигурност, използвани в този форум, осигуряващи защита на личната кореспонденция?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:И понеже сега му е времето ми се иска да попитам администраторите - дали личните съобщения се криптират в базата данни или се пазят в чист вид? (не съм запознат със phpBB софтуера и базата данни която ползвате, а и не съм web програмист, въпреки че имам добра представа за това). По отношение на картинката с ИП-адреса - разбрах как се генерира (но не бях виждал преди подобно нещо) и затова се постряснах :cry:
Хаха, приятелю jovani, много те е подгонила параноята нещо. Този трик с показването на IP адреса е елементарен. Ето ти само един от многото възможни варианти:

Код за потвърждение: Избери целия код

<script language="javascript">

//IP address display: By http://www.Hostroute.com
//Script featured on JavaScript Kit (http://www.javascriptkit.com)

var ip = '<!--#echo var="REMOTE_ADDR"-->'

function ipval() {
document.myform.ipaddr.value=ip;
}
window.onload=ipval
</script>

<form method="post" action="" name="myform">
  <input type="text" name="ipaddr" readonly>
</form>
Лините съобщения не се криптират. Не че е невъзможно, ама чак пък толкова параноя :lol: Само паролите и то по-точно се хешират (MD5, SHA1 и прочее алгоритми), което ще рече, че е невъзможно обратното им възстановяване, освен използването на brute-force атака. Това е стандартно за всякакви пароли съхранявани някъде.
Ако толкова се притесняваш за личните си съобщение, тогава използвай PGP Encryption или нещо подобно - има достатъчно безплатни инструменти. ;) :beer: :beer: :beer:
jovani

Мнение от jovani »

Благодаря ти - в този случай с ИП адреса картинката се генерира от сървъра, на който е линка към нея... за личните съобщения (както и паролите) наистина не може да се криптират сигурно по хттп така или иначе. Е, попремина ми "бурята" - извинете ме за избухването и се надявам да бъда опростен от висшестоящите...
Аватар
dobri4uk

mmmdaa

Мнение от dobri4uk »

Abe Jovani mnogo sluzlivo zvu4i6...napravo 4ovek da se razpla4e..Gorkia ... i Kvoooooo s kamerite deto gi ima6 i 8000 te hiliadi PC ta IP ta -..zvu4i6 kato vinovno dete pred maika si ..samo 6toto niakoi ti e zasekul IP to, bojeee, PI6e6 posle se seti6 ne6to i pak si pi6e6 i taka 2 stranizi ot temata... ,,,nali 6te6e da napuska6 foruma ,, Ne budi ligav be pi4 puskai kamerite ... i budi rahat
BTW nito te poznavam nito 4esto pi6a tuka.. Porosto mi napravi vpe4atlenie kak si zael ligava pozizia
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

bateto написа:Е,не разбрах последно мога ли да си пускам обяви свободно или ще ги триете. :D :D :D Аз всъщност никога не съм предлагал на практика услугата която съм рекламирал,кой разбрал за какво става дума разбрал,кой не жив и здрав. :D :D :D
Бате, не знам какво точно предлагаш, но смятам когато някой администратор ти изтрие обявата е редно след това да ти даде смислено обяснение защо и как тази обява нарушава правилата на форума. Също е коректно ти първо да поискаш обяснение од администраторите преди да пускаш тема тук.
Може би всичко от което се нуждаем са ясни правила относно рекламата.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Заключено