въпрос за документи - моля помогнете

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
angy

въпрос за документи - моля помогнете

Мнение от angy »

Скъпи съфорумци - знаете ли дали към формулярите за Residence permanente документите, които се прилагат - актове за раждане и свидетелство за брак към преводете трябва да се прилагат оригинални дубликати или само копия с нотариална заверка? За свидетелствата за съдимост знам, че трябва да са оригиналител Предварително благодаря за помощта!
nobleman

Мнение от nobleman »

Прочети внимателно тази статия http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=26
kalia

здравей

Мнение от kalia »

всички документи се изпращат КСЕРОКОПИЯТА, оригиналите остават при вас.Ксерокопираш ги така, че да се виждат нотариалните заверки.Надявам се, че съм ти била полезна.УСПЕХ :)
angy

Мнение от angy »

Благодаря за отговора. Прочела съм я, но там това не се уточнява, а като питам разни познати, все различни отговори получавам, а те още не са получили отговори за медицински и не мога да разбера, кой от тях е направил каквото трябва.
angy

Re: здравей

Мнение от angy »

kalia написа:всички документи се изпращат КСЕРОКОПИЯТА, оригиналите остават при вас.Ксерокопираш ги така, че да се виждат нотариалните заверки.Надявам се, че съм ти била полезна.УСПЕХ :)
Благодаря ти! И аз предролагам, че превод и нотариална заверка на копията би трябвало да е достатъчно.
nobleman

Мнение от nobleman »

angy, изкарай си дубликати на актовите за раждане от кметството ( за чужбина им кажи на ония чиновници) ; оригиналите - решение за развод; копие от акта за граждански брак ( без да го заверяваш пред нотариус), попълваш всичките Анекси, описани в статията, прилагаш снимките (на гърба написваш на латиница името си, ръст и цвят на очите), свидетелство за съдимост и най-важното - парите... плащаш и поставяш в плика синия формуляр от банката (направи си копие за теб).
Ние така направихме :D .... и за съжаление още си чакаме визите :cry: ... :twisted:
А има хора от нашата сесия вече с такива...
angy

Мнение от angy »

Blagodarya ti nobleman! samo da utochnya, che yavno intervuto mi e unishtojilo poveche mozachni kletki, i dublikat na svidetelstvoto za brak li da vadya? osven tova imam i edni razvod predi tova - pak li originalen prepis ot reshenieto za razvod? Okolo tazi emigraciya si davam smetka, che ako jivotat ti e bil po-dinamichen, to i dokumentite okolo tazi "dinamika" savsem shte ni dovarshat!:)
neli78

Мнение от neli78 »

"Ние така направихме .... и за съжаление още си чакаме визите ...
А има хора от нашата сесия вече с такива...
"
4e koi ot nashata sesia ve4e e s viza????
Аватар
galin
Обратна връзка:

Документи

Мнение от galin »

Здравей angy. Да трябва ти копие на акта за сключен граждански брак , така също и нотариално копие на решението за развод, и сега най-важното: - нотариално заверено съгласие на бившия ти съпруг/а да емигрираш ти и дете ако имате!!!!!!! -това не го бъркай с пълномощно от бившия ти съпруг/а за напускане на страната на детето (това ти трябва пред митничарите). За да извадя първия документ загубих около 3 месеца , но важен е крайния резултат!!! Успех, дано да съм ти бил полезен и ако те интересува още нещо питай!
angy

Re: Документи

Мнение от angy »

[quote="galin"] Да трябва ти копие на акта за сключен граждански брак , така също и нотариално копие на решението за развод, и сега най-важното: - нотариално заверено съгласие на бившия ти съпруг/а да емигрираш ти и дете ако имате!!!!!!!
Blagodarya ti Galin! Oshte edno pitane - deteto mi ne e ot bivshiya mi saprug, pak li tryabva da mu iskam razreshenie?!!! Tova me hvarlya v...a za reshenieto za razvod - imam notarialno zavereno kopie ot prepisa za razvod - to vsashtnost tova e dokumenta, koito davat.
Аватар
galin
Обратна връзка:

Документи

Мнение от galin »

За решението за развод- да пращаш им ксерокопие нотариално заверено. А щом детето ти не е от първия брак,естествено ,че няма да искаш такъв документ за емигриране- по принцип такъв документ изискват защото ако човек има дете от друг брак, то е свързано с издръжката на детето (ако има такава).
nobleman

Re: Документи

Мнение от nobleman »

galin написа:и нотариално копие на решението за развод,
Бате, тия от Букурещ направо ми поискаха оригинал от решение за развод.
nobleman

Мнение от nobleman »

neli78 написа: 4e koi ot nashata sesia ve4e e s viza????
Преди няколко дена имаше постинги на wowbagger и arina. Да са им честити визите :beer: !
А ние продължаваме да чакаме... :?
Аватар
galin
Обратна връзка:

Документи

Мнение от galin »

nobleman,приятелю аз им изпратих нотариално заверено копие на решението за развод и нямах проблеми. Как ще им изпратиш оригинала на решението за развод ,като той е само един!!!! Или поне на мене ми дадоха само един оригинал, и като поисках още екземпляри, ми дадоха "копие-препис" което нотариално заверих. Явно при всеки е различно,знам ли........... :tuut: :beer2:
nobleman

Мнение от nobleman »

Така пишеше... искаха оригинал, не копие! Чиновническа работа! Да им се чуди човек - на едни искат едно, на други- друго. И те не знаят, какво искат!
Заключено