въпрос за документи - моля помогнете
въпрос за документи - моля помогнете
Скъпи съфорумци - знаете ли дали към формулярите за Residence permanente документите, които се прилагат - актове за раждане и свидетелство за брак към преводете трябва да се прилагат оригинални дубликати или само копия с нотариална заверка? За свидетелствата за съдимост знам, че трябва да са оригиналител Предварително благодаря за помощта!
Прочети внимателно тази статия http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=26
здравей
всички документи се изпращат КСЕРОКОПИЯТА, оригиналите остават при вас.Ксерокопираш ги така, че да се виждат нотариалните заверки.Надявам се, че съм ти била полезна.УСПЕХ 

Re: здравей
Благодаря ти! И аз предролагам, че превод и нотариална заверка на копията би трябвало да е достатъчно.kalia написа:всички документи се изпращат КСЕРОКОПИЯТА, оригиналите остават при вас.Ксерокопираш ги така, че да се виждат нотариалните заверки.Надявам се, че съм ти била полезна.УСПЕХ
angy, изкарай си дубликати на актовите за раждане от кметството ( за чужбина им кажи на ония чиновници) ; оригиналите - решение за развод; копие от акта за граждански брак ( без да го заверяваш пред нотариус), попълваш всичките Анекси, описани в статията, прилагаш снимките (на гърба написваш на латиница името си, ръст и цвят на очите), свидетелство за съдимост и най-важното - парите... плащаш и поставяш в плика синия формуляр от банката (направи си копие за теб).
Ние така направихме
.... и за съжаление още си чакаме визите
...
А има хора от нашата сесия вече с такива...
Ние така направихме

А има хора от нашата сесия вече с такива...
Blagodarya ti nobleman! samo da utochnya, che yavno intervuto mi e unishtojilo poveche mozachni kletki, i dublikat na svidetelstvoto za brak li da vadya? osven tova imam i edni razvod predi tova - pak li originalen prepis ot reshenieto za razvod? Okolo tazi emigraciya si davam smetka, che ako jivotat ti e bil po-dinamichen, to i dokumentite okolo tazi "dinamika" savsem shte ni dovarshat!:)
- galin
- Обратна връзка:
Документи
Здравей angy. Да трябва ти копие на акта за сключен граждански брак , така също и нотариално копие на решението за развод, и сега най-важното: - нотариално заверено съгласие на бившия ти съпруг/а да емигрираш ти и дете ако имате!!!!!!! -това не го бъркай с пълномощно от бившия ти съпруг/а за напускане на страната на детето (това ти трябва пред митничарите). За да извадя първия документ загубих около 3 месеца , но важен е крайния резултат!!! Успех, дано да съм ти бил полезен и ако те интересува още нещо питай!
Re: Документи
[quote="galin"] Да трябва ти копие на акта за сключен граждански брак , така също и нотариално копие на решението за развод, и сега най-важното: - нотариално заверено съгласие на бившия ти съпруг/а да емигрираш ти и дете ако имате!!!!!!!
Blagodarya ti Galin! Oshte edno pitane - deteto mi ne e ot bivshiya mi saprug, pak li tryabva da mu iskam razreshenie?!!! Tova me hvarlya v...a za reshenieto za razvod - imam notarialno zavereno kopie ot prepisa za razvod - to vsashtnost tova e dokumenta, koito davat.
Blagodarya ti Galin! Oshte edno pitane - deteto mi ne e ot bivshiya mi saprug, pak li tryabva da mu iskam razreshenie?!!! Tova me hvarlya v...a za reshenieto za razvod - imam notarialno zavereno kopie ot prepisa za razvod - to vsashtnost tova e dokumenta, koito davat.
- galin
- Обратна връзка:
Документи
За решението за развод- да пращаш им ксерокопие нотариално заверено. А щом детето ти не е от първия брак,естествено ,че няма да искаш такъв документ за емигриране- по принцип такъв документ изискват защото ако човек има дете от друг брак, то е свързано с издръжката на детето (ако има такава).
Re: Документи
Бате, тия от Букурещ направо ми поискаха оригинал от решение за развод.galin написа:и нотариално копие на решението за развод,
- galin
- Обратна връзка:
Документи
nobleman,приятелю аз им изпратих нотариално заверено копие на решението за развод и нямах проблеми. Как ще им изпратиш оригинала на решението за развод ,като той е само един!!!! Или поне на мене ми дадоха само един оригинал, и като поисках още екземпляри, ми дадоха "копие-препис" което нотариално заверих. Явно при всеки е различно,знам ли........... :tuut: :beer2: