Каква е цената на Академичната Справка от БГ ВУЗ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
albatros

Каква е цената на Академичната Справка от БГ ВУЗ?

Мнение от albatros »

Опитваме се да вземем академична справка от Педагогическия Факултет при Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Служителките са казали на нашите познати в БГ че струва 100 лв? Възможна ли е такава цена?

Any idea?
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
moni

Мнение от moni »

ami az toku shto polu4ih edna spravka ot sofiiskia za 50 lv, taka 4e ne se u4udvam, 4e na teb ti iskat 100, po-malkite universiteti sa oshte po-golemi kojouderi. A pak nie v UofT se oplakvame, 4e tuk tzenata e 10 dolara, shtoto v US na pove4eto mesta e 3., v BG 37CAD - go figure!!!
vankomer

Мнение от vankomer »

Напълно е възможно!
В Университет проф. д-р "Асен Златаров" - Бургас (ВХТИ) академичната справка от тази година е 120 лв. За едно мижаво документче и на мен ми се струва доста!!! Добре, че в по-новите дипломи вече прилагат и хорариума с часовете, че може да се използва и като академична справка!
Има много начини да вървиш напред и само един начин да стоиш на едно място!
Veliko

Мнение от Veliko »

Ай стига бе? Мойта ми беше без пари преди 2 год, но тогава секретарките казаха, че ще струва 10 кинта скоро. Явно са решили да цицат мангизи от бедните имигранти и кандидат студенти за чужди унита. Щото на кой му трябва справка?
alumette
Обратна връзка:

академична справка

Мнение от alumette »

В Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски" таксата за академична справка е 16 лева.
100 лв ми се струва малко мночко!!
Tachez d’être heureux.
Аватар
krimon
гугуле

Re: Каква е цената на Академичната Справка от БГ ВУЗ?

Мнение от krimon »

albatros написа:Опитваме се да вземем академична справка от Педагогическия Факултет при Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Служителките са казали на нашите познати в БГ че струва 100 лв? Възможна ли е такава цена?

Any idea?
право да ти кажа, още 1992 година в Икономическия институт (онова нещо, което сега се нарича университет за национално и световно стопанство :lol: ) академичната справка струваше толкова :roll:

представям си към днешна дата колко струва там :evil: :nut:
dorinado

Мнение от dorinado »

ne vi tr9bva akadeim4na spravka za 4ujbina. Vzemete si na balgarski i si 9 prevedeti i pak varshi rabota.
Akademi4nata spravka e nujna samo za diplomi, v koito lipsva horarium ili ako oshte ne ste zavarshili.
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

а към днешна дата ние с по новите дипломи няма да вадим академична справка,имаме си приложение :D
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
moni

Мнение от moni »

Ami az sashto imah prilojenie, no kato si dadoh diplomata i prilojenieto za evaluation na World Education Services v toronto, te kazaha, 4e iskat akademi4na spravka, sent directly form the school. makar 4e naprilojenieto si ima horarium i beshe zavereno noratilano i s apostil, taka 4e v slu4aite koagato iskat da se uveriat v dostovernostta na diploamta i iskat na novo spravka, togava ne ostava nishto drugo, osven da izvadish parite i da pora4ah ot BG.
dorinado

Мнение от dorinado »

Na men nikage ne sa mi iskali akad.spravka - nito za evaluation, nito za universiteta! Az uporito 9 tikah v ratzete na prevoda4kata, i t9 sashto tokova uporito otkazvashe da mi 9 vzeme, zashoto n9malo smisal da 9 prevejda sled kato mi e prevela ve4e diplomata. Taka i se okaza.

Vse pak za da ne podveda n9koi - stava vapros za Québec!
moni

Мнение от moni »

Vseki slu4ai e mnogo individualen, kogato stava vapros za evaluation i izobshto polzvane na BG academic credential v Canada, zavisi si na kakav slujitel shte popadnesh i toi kolko znae pravilata.
Аватар
albatros

Мнение от albatros »

Благодаря за мненията около академичната справка. Явно нашите хора са станали кожодери!
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
boryana D

Мнение от boryana D »

Великотърновски Университет - 24 лв за България, 120 лв за чужбина. :?
Angie

Мнение от Angie »

Преди 3 г. - 10 лв.
В университета не бяха наясно въобще защо искам да ми я запечатат в плик и ударят печат на гърба но го направиха. Беше оригинал на бълг. език, но така си пишеше в изискванията "оriginal university transcript in a university sealed envelope" Т.е не вървеше да я вземам да я превеждам и после да им я нося да я запечатват, така че предполагам са очаквали оригинален документ на родния ми език. Но изпратих и превод на приложението на дипломата, което е същото може би. Мисля че всичко това се прави за да се гарантира, че дипломата не фалшива. Ако обаче университетът предлага превод заедно с оригиналната справка или я издава направо на чужд език нищо чудно услугата да е по-скъпа.
Заключено