Каква е цената на Академичната Справка от БГ ВУЗ?
Каква е цената на Академичната Справка от БГ ВУЗ?
Опитваме се да вземем академична справка от Педагогическия Факултет при Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Служителките са казали на нашите познати в БГ че струва 100 лв? Възможна ли е такава цена?
Any idea?
Any idea?
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
~ Winston Churchill
Напълно е възможно!
В Университет проф. д-р "Асен Златаров" - Бургас (ВХТИ) академичната справка от тази година е 120 лв. За едно мижаво документче и на мен ми се струва доста!!! Добре, че в по-новите дипломи вече прилагат и хорариума с часовете, че може да се използва и като академична справка!
В Университет проф. д-р "Асен Златаров" - Бургас (ВХТИ) академичната справка от тази година е 120 лв. За едно мижаво документче и на мен ми се струва доста!!! Добре, че в по-новите дипломи вече прилагат и хорариума с часовете, че може да се използва и като академична справка!
Има много начини да вървиш напред и само един начин да стоиш на едно място!
-
- Обратна връзка:
академична справка
В Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски" таксата за академична справка е 16 лева.
100 лв ми се струва малко мночко!!
100 лв ми се струва малко мночко!!
Tachez d’être heureux.
Re: Каква е цената на Академичната Справка от БГ ВУЗ?
право да ти кажа, още 1992 година в Икономическия институт (онова нещо, което сега се нарича университет за национално и световно стопанствоalbatros написа:Опитваме се да вземем академична справка от Педагогическия Факултет при Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Служителките са казали на нашите познати в БГ че струва 100 лв? Възможна ли е такава цена?
Any idea?

представям си към днешна дата колко струва там

Ami az sashto imah prilojenie, no kato si dadoh diplomata i prilojenieto za evaluation na World Education Services v toronto, te kazaha, 4e iskat akademi4na spravka, sent directly form the school. makar 4e naprilojenieto si ima horarium i beshe zavereno noratilano i s apostil, taka 4e v slu4aite koagato iskat da se uveriat v dostovernostta na diploamta i iskat na novo spravka, togava ne ostava nishto drugo, osven da izvadish parite i da pora4ah ot BG.
Na men nikage ne sa mi iskali akad.spravka - nito za evaluation, nito za universiteta! Az uporito 9 tikah v ratzete na prevoda4kata, i t9 sashto tokova uporito otkazvashe da mi 9 vzeme, zashoto n9malo smisal da 9 prevejda sled kato mi e prevela ve4e diplomata. Taka i se okaza.
Vse pak za da ne podveda n9koi - stava vapros za Québec!
Vse pak za da ne podveda n9koi - stava vapros za Québec!
Преди 3 г. - 10 лв.
В университета не бяха наясно въобще защо искам да ми я запечатат в плик и ударят печат на гърба но го направиха. Беше оригинал на бълг. език, но така си пишеше в изискванията "оriginal university transcript in a university sealed envelope" Т.е не вървеше да я вземам да я превеждам и после да им я нося да я запечатват, така че предполагам са очаквали оригинален документ на родния ми език. Но изпратих и превод на приложението на дипломата, което е същото може би. Мисля че всичко това се прави за да се гарантира, че дипломата не фалшива. Ако обаче университетът предлага превод заедно с оригиналната справка или я издава направо на чужд език нищо чудно услугата да е по-скъпа.
В университета не бяха наясно въобще защо искам да ми я запечатат в плик и ударят печат на гърба но го направиха. Беше оригинал на бълг. език, но така си пишеше в изискванията "оriginal university transcript in a university sealed envelope" Т.е не вървеше да я вземам да я превеждам и после да им я нося да я запечатват, така че предполагам са очаквали оригинален документ на родния ми език. Но изпратих и превод на приложението на дипломата, което е същото може би. Мисля че всичко това се прави за да се гарантира, че дипломата не фалшива. Ако обаче университетът предлага превод заедно с оригиналната справка или я издава направо на чужд език нищо чудно услугата да е по-скъпа.