Ниво на френски език

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Kalina Dineva

Мнение от Kalina Dineva »

Вижте,съфорумци...не искам нито да се меся в споровете ви,нито да налагам мнението си.Това,което знам от личен опит е,че няма значение по коя система се готвите и кое ниво как се измерва.Хората искат от нас най-малко 150 часа по системата PANORAMA/ на документ/,но не е задължително да се готвите по тази система,защото когато разговарят с вас няма да ви изпитват по учебника.Така че паниката е излишна.Изразявайте се с кратки и прости изречения в сегашно и минало време.Ако има неща в биографията ви,които са по- заплетени -просто ги наизустете.
Когато вярвате в себе си късметът винаги е с Вас.
Успех!
От всяка безизходица има най-малко 33 изхода!
sinna

nivo na frenski ezik

Мнение от sinna »

Zdraveite na vsichki
Vsichko diskutirano do tuk e mnogo hubavo,razbirase,che vagni sa znaniata,a ne broikata chasove,no kakvo da se pravi kogato imame predpisanie s posocheno nivo :intermediaire,2eme module.Akato nikade ne mogem da prochetem na koe nivo ot PANAROMA se ravniava,za da moga da znam tochno kakvo mi iskat!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: nivo na frenski ezik

Мнение от Linko »

sinna написа:...no kakvo da se pravi kogato imame predpisanie s posocheno nivo :intermediaire,2eme module.Akato nikade ne mogem da prochetem na koe nivo ot PANAROMA se ravniava,za da moga da znam tochno kakvo mi iskat!
Можете да прочетете, но просто не знаете какво и къде. Аз ще ви помогна малко.
Та значи, смятам че разбрахте вече какво ще рече туй: "intermédiaire,2eme module". Това е точно "Niveau fin intermédiaire" от таблицата за самооценка на говоримия френски и английски. От колонката "COMPRENDRE" на тази таблица прочитате какво трябва да можете да разбирате и то ако ви говорят "еди-как си", а от колонката "M’EXPRIMER (PARLER)" - какво трябва да можете да кажете без чужда помощ т.е. без преводач.
След като сте си изяснили всичко това, отивате при специалист-преподавател по езика и се консултирате с него за колко време (според нивото ви) може да постигнете всичко това, независимо по коя програма.
Ако им нямате доверие на специалистите и преподавателите (щото да речем те имат интерес да вземете повече часове при тях), то си намирате (било в библиотеки, книжарници, алианс франсез, информационен център и т.н.) едни книжки, наречени: "Guide pédagogique" Те са т.нар. "помощници на учителя" и са част към всяка една от отделните програми (за всяко ниво). Та започвате да четете какво пише там по отношение на това какви са целите (на какво трябва да се научат обучаемите) на даденото ниво от дадената програма ("Панорама", "Кампус" и т.н.). Аз в момента имам пред себе си една такава книжчица, още в началото на която след обясненията за тематиката на отделните досиета/модули (общо 12 на брой) по едно от нивата пише следното:

Ces articulations permettent:
- d'introduit un lexique très diversifié. Il n'est plus question de se limiter à un lexique appauvri et appqovrissant, conçu dans un esprit immédiatement fonctionnaliste.::: и т.н., и т.н.

Схванахте ли идеята? Сами си определяте колко, кои нива и по коя програма да изкарате, според това на какво искате да ви научат - заложеното в заветната табличка. Остава само да си намерите къде (при кого) да ги изкарате.
Но забравете за това - да намерите някога и някъде курс по френски, който да носи заглавието или да е написано, че "еди-кое си ниво/модул" на програма "еди-коя си" съответства на: "intermédiaire,2eme module" от процедурата на емиграция за Квебек. То си е направо малко смешно, не мислите ли?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
bismann
Обратна връзка:

Мнение от bismann »

ronni написа:
bismann написа:rabraih da pitam, znaete li takyv uchitel po-frenski?!
ima mnogo eto ti moqta
0889784657 - ani grozewa
az sym mn dowolna ot neja
p.s. ako imas waprosi dr molq te zapocni nowa tema zastoto ne im e mjastoto tuka
ronni, mnogo ti blagodaria za syveta i koordinatite na uchitelkata ti :)

Linko, ti si vyrha :)
Заключено