Ниво на френски език

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
becks

Ниво на френски език

Мнение от becks »

Съжалявам, че питам за нещо което сигурно вече е било обсъждано, но не открих нищо, когато търсих в архива.

Та въпроса ми е за нивото на френския. Страх ме е да не се надценя или подценя. За английския ще пиша 11-12 (завършил съм английска гимназия със за съжаление втори немски). Та ако ще си сравнявам английския с френския, то по моя преценка би трябвало да пиша ниво 2-3 :lol: , което е тъпо май

Френски съм учил от 5 до 7 клас, което беше в края на 80-те :) , но смятам че имам основни познания за да уча 5-6 месеца сам. Под основни познания имам предвид, че знам правилата за четене, някои времена, малко елементарни изрази и 100-тина думи

Дали има някой като мен, който е минал по моя път?
Kalina Dineva

за нивото

Мнение от Kalina Dineva »

Виж сега.Много е относително.Аз бях писала ниво 6-за говорене и 7-за разбиране.Изпратиха ми писмо,че искат сертификат за поне 150 часа изучаване на френски ез.Аз им изпратих за 200 часа и те явно доволни от това веднага ме поканиха на интервю.За да си спестиш време просто с документите си им изпрати и сертификат от лцензирано бюро за изучаване на чужди езици за поне 150 часа/ама най-малко/.Когато се готвиш за интервюто поработи над личните си данни.Питат за всичко по години.И в сертификата трябва да пише че си се готвил по системата PANORAMA.
Това е всичко.Успех!
От всяка безизходица има най-малко 33 изхода!
paraglider
Обратна връзка:

Re: за нивото

Мнение от paraglider »

Kalina Dineva написа:Виж сега.Много е относително.Аз бях писала ниво 6-за говорене и 7-за разбиране.Изпратиха ми писмо,че искат сертификат за поне 150 часа изучаване на френски ез.Аз им изпратих за 200 часа и те явно доволни от това веднага ме поканиха на интервю.За да си спестиш време просто с документите си им изпрати и сертификат от лцензирано бюро за изучаване на чужди езици за поне 150 часа/ама най-малко/.Когато се готвиш за интервюто поработи над личните си данни.Питат за всичко по години.И в сертификата трябва да пише че си се готвил по системата PANORAMA.
Това е всичко.Успех!
Napravi kakto ti e kazala Kalina!Mislya, 4e nyama da sbarka6!

A, pak az 6te ti kaja izvan "intervuto" /dai Boje da go mine6 uspe6no /, 4e kato doide6 tuk jivot i zdrave, 6te ti se obarkat predstavite i za frenski i za ....frenski:)!!E, tova e edna druga tema!Malko e 6a6ka6to v na4aloto, ama ne e 4ak tolkova stra6no!!

Don`t give up i uspeh:)
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
becks

Мнение от becks »

Мерси и на двамата за съветите :beer:

Мисля да пиша ниво 8-9, за да не ми искат документ за изкаран курс, а пък на интервюто каквото сабя покаже
bravo

Мнение от bravo »

nivata v PANORAMA sa 12, po 4 vav vseki u4ebnik. vav frenskia kulturen centar e to4no tova razpredelenieto, kato1 nivo trae 54h, t.e. 9 sedmici po 6h sedm.za drugi mesta, kadeto se kara po panorama, mislia, 4e broiat 1 nivo = 1 u4ebnik.
150 - 200h se ravniava na 3 ili 4to nivo, dokolkoto si spomniam i v dokumentite ima6e 12 niva, taka 4e 6te bade otivlena laja 8-9 nivo da se pi6e sas 100ina dumi i niakoi vremena. vaprosnite 8-9 nivo se govori svobodno fr. i se polzvat vsi4ki vremena i naklonenia.

uspeh v na4inanieto, no triabva da stigne6 do sredata na panorama 3.
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

bravo написа:nivata v PANORAMA sa 12, po 4 vav vseki u4ebnik. vav frenskia kulturen centar e to4no tova razpredelenieto,kato1 nivo trae 54h, t.e. 9 sedmici po 6h sedm.za drugi mesta, kadeto se kara po panorama, mislia, 4e broiat 1 nivo = 1 u4ebnik.
150 - 200h se ravniava na 3 ili 4to nivo, dokolkoto si spomniam i v dokumentite ima6e 12 niva, taka 4e 6te bade otivlena laja 8-9 nivo da se pi6e sas 100ina dumi i niakoi vremena. vaprosnite 8-9 nivo se govori svobodno fr. i se polzvat vsi4ki vremena i naklonenia.

В ИЧс е същото разпределение 12 нива-3 учебника!никаде не броят 1 ниво- 1 учебник,панорама няма тякава система на обучение!

150- 200 часа не се равняват на 3-то или 4-то ниво
150-1-2 нива!
300-3-4 нива!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
bravo

Мнение от bravo »

niamam predvid panorama, a tezi, koito organizirat ezikovi kursove. te mogat da si praviat kakvoto si iskat delene na u4ebnika spriamo broia 4asove primerno. ako organizirat kurs za 300h s edno pla6tane, mogat da si go vodiat 1 nivo ( = 1 u4ebnik ), a inak panorama e metodika s goliam potencial.
bravo

Мнение от bravo »

niamam predvid panorama, a tezi, koito organizirat ezikovi kursove. te mogat da si praviat kakvoto si iskat delene na u4ebnika spriamo broia 4asove primerno. ako organizirat kurs za 300h s edno pla6tane, mogat da si go vodiat 1 nivo ( = 1 u4ebnik ), a inak panorama e metodika s goliam potencial.
imam predvid frenskia institut, 1 nivo = 54h, sledovatelno 200h =....
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Des certifications et des diplômes par l’Alliance Française
Това е за пловдивския Алианс.Там ползват методата Campus(поне така пише на сайта им).В Стара Загора сме по PANORAMA.Авторът и издателството и на двете са едни и същи.Campus е по новичка - 2002 година.Нивата и модулите и по едната и по другата метода са едни и същи , със същия брой часове и т.н.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Vodolei

Мнение от Vodolei »

petia4444 написа:никаде не броят 1 ниво- 1 учебник,панорама няма тякава система на обучение!
Ами не е съвсем така. Във Варна, например, в Алианс Франсез ги броят точно така и е доста объркващо, ако не знаеш съответствието с нивата по имиграционната процедура. Така, че много хубаво, че bravo го дава.
becks написа:Френски съм учил от 5 до 7 клас, което беше в края на 80-те , но смятам че имам основни познания за да уча 5-6 месеца сам. Под основни познания имам предвид, че знам правилата за четене, някои времена, малко елементарни изрази и 100-тина думи
Много отдавна си го учил. Ако знаеш английски добре, ще напреднеш бързо, 60% от думите в английския са от френски произход, така че сигурно знаеш повече от 100 думи, писмено поне. Но е доста възможно да се бъркаш в началото с английския, затова според мен е добре да вземеш малко - поне 100 часа уроци. Иначе може да не си забелязваш грешките и хубаво да си ги затвърдиш :lol: А после вече може и сам да учиш.
sinna

nivo na Frenski

Мнение от sinna »

Molia,ako niakoi znae na koe ot nivata na PANAROMA se ravniava
intermediaire 2eme module? Mnogo blagodaria predvaritelno!

Uspeh na vsichki!
LaRue

Мнение от LaRue »

petia4444 написа:
bravo написа:nivata v PANORAMA sa 12, po 4 vav vseki u4ebnik. vav frenskia kulturen centar e to4no tova razpredelenieto,kato1 nivo trae 54h, t.e. 9 sedmici po 6h sedm.za drugi mesta, kadeto se kara po panorama, mislia, 4e broiat 1 nivo = 1 u4ebnik.

В ИЧс е същото разпределение 12 нива-3 учебника!никаде не броят 1 ниво- 1 учебник,панорама няма тякава система на обучение!

150- 200 часа не се равняват на 3-то или 4-то ниво
150-1-2 нива!
300-3-4 нива!
Мен винаги много ме кефят писанията на petia4444, ...... , и както винаги не съм съгласен с нея, та на нуждаещите се от информация мога да предложа следната информация от извора: http://206.162.174.213/dpi/help/popupHe ... etence.pdf
Критерия не е колко часа си проспал в ИЧС, а какво можеш :wink:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 9:21 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

LaRue написа: та на нуждаещите се от информация мога да предложа следната информация от извора: http://206.162.174.213/dpi/help/popupHe ... etence.pdf
:wink:
LaRue е прав.Този Niveaux_competence.pdf
трябва да се прочете още при попълване на онлайн теста, има го като линк, и да се добие няква представа какво очакват хората от тебе при посочването на определено ниво френски.
Последно промяна от ivanko13 на Вто Окт 25, 2005 9:58 am, променено общо 1 път.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

За Какво е прав ЛА РЮ???? :shock: За това ,че някай бил проспал някакви часове.............аха!Значи Пак се започва войната така ли???А това дали си съгласен с мен или не си,...ами пич ,не ми чети постингите! Не виждам какво толкова написах грешно, и кой подведох та ме атакувате :?Но явно тук все по малко хора имат нужда от помощ!А от всезнайковци като ЛаРЮ ,............тук предпочитам да не се изказвам!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Заключено