Ето ме и мен, още една ентусиастка на опашката

Аз и моето семейство бихме искали да се пробваме да емигрираме в Канада. Много информация има в този форум, за което шапка ви свалям, но още не съм прочела всичко.
И най-лошото е, че зациклих още на он-лайн теста.

Първо ще ви разкажа, после ще питам. Много ще се радвам да ми отговорите и да внесете повече яснота в бръмналата ми глава.
Аз - 29г, образование - средно - промишлена електроника, бакалавър с педагогическа насоченост, магистратура по счетоводство. Когато /ако/ пускаме документи - януари, ще имаме едно дете - новородено. Ако случайно он-лайн теста покаже, че може да пускаме документи решихме, че по-добре да изчакаме раждането и да пуснем всичко наведнъж.
Съпругът ми - 29г., образование - средно - промишлена електроника, техническо - незавършено. Само 3 години, после прекъсна.
Сега аз не мога да се оправя с образованието. Нашето средно на кое е еквивалент? Post-secondary имали еквивалент на наше българско образование? За стажа - като се има в предвид стаж - говорим принципно или само за стаж по специалността? А като имаме стаж по специалността, а са ни осигурявали на минимална и в трудовата книжка пише примерно продавач консултант какво правим? А когато професиите ни не са в списъка, как се оценяват?
Изобщо съвсем се обърках. Помагайте моля.