Да ви се представя....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Zarche

Да ви се представя....

Мнение от Zarche »

Здравейте,
Ето ме и мен, още една ентусиастка на опашката :)
Аз и моето семейство бихме искали да се пробваме да емигрираме в Канада. Много информация има в този форум, за което шапка ви свалям, но още не съм прочела всичко.

И най-лошото е, че зациклих още на он-лайн теста. :cry:
Първо ще ви разкажа, после ще питам. Много ще се радвам да ми отговорите и да внесете повече яснота в бръмналата ми глава.

Аз - 29г, образование - средно - промишлена електроника, бакалавър с педагогическа насоченост, магистратура по счетоводство. Когато /ако/ пускаме документи - януари, ще имаме едно дете - новородено. Ако случайно он-лайн теста покаже, че може да пускаме документи решихме, че по-добре да изчакаме раждането и да пуснем всичко наведнъж.
Съпругът ми - 29г., образование - средно - промишлена електроника, техническо - незавършено. Само 3 години, после прекъсна.
Сега аз не мога да се оправя с образованието. Нашето средно на кое е еквивалент? Post-secondary имали еквивалент на наше българско образование? За стажа - като се има в предвид стаж - говорим принципно или само за стаж по специалността? А като имаме стаж по специалността, а са ни осигурявали на минимална и в трудовата книжка пише примерно продавач консултант какво правим? А когато професиите ни не са в списъка, как се оценяват?

Изобщо съвсем се обърках. Помагайте моля.
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Въпреки деликатното положение, в което се намирате, елате на националната среща другата неделя от 13.00 ч. в Дървеното в парка Заимов, където ще се срещнете с много кандидат-имигранти и заминаващи вече канадци, и ще получите много отговори.
Иначе мисля, че повечето теми са обсъждани във форума, но всеки случай е специфичен.
Аватар
myha

Мнение от myha »

zdrv i ot men priatno mi e MYHA:))
a drygite.....
eeee ne sa loshi!!:)) :wink:
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Гробарите са прави.Идете на срещата/те и ще се запознаете с много хора.
Добре е професията на водещия кандидат да е от търсените,щото носи повече точки.
Детето също носи 1 точка(не е много но пак е нещо),а това ,че ще се роди януари мога да кажа само честито а и процедурата е около година и 2-3-4 месеца ,така,че малчугана ще е поотраснал докато дойде време да пътувате.
Иначе с годините сте екстра........
Идете на срещата......
Успех :thumbsup:
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
pickwick

Мнение от pickwick »

Дякон Игнатий написа:Гробарите са прави.Идете на срещата/те и ще се запознаете с много хора.
Добре е професията на водещия кандидат да е от търсените,щото носи повече точки.
Детето също носи 1 точка(не е много но пак е нещо),а това ,че ще се роди януари мога да кажа само честито а и процедурата е около година и 2-3-4 месеца ,така,че малчугана ще е поотраснал докато дойде време да пътувате.
Иначе с годините сте екстра........
Идете на срещата......
Успех :thumbsup:
Ти няма ли да ходиш? :nenam:
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

pickwick написа:Ти няма ли да ходиш? :nenam:
Струва ми се ,че няма да сколасам.....
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
kalia

Здравей И ОТ МЕН,

Мнение от kalia »

Приятно ми е, ние вчера пуснахме DCS, първите документи за Виена и днес вече са там.Така, че стискайте палци.Ще се радвам да се запознаем.До скоро
Заключено