ZA RASIZMA

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Vodolei

Мнение от Vodolei »

Абе ти иди в Торонто към района на Jane&Finch да ти напълнят чернилките кожуха с олово и после да видим какви "научни изводи" ще направиш
Е, това е разликата между емоционалните, първосигнални и научните заключения.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Исках да кажа, че за някои неща няма нужда от научни изводи и доклади от световни симпозиуми за да ти се изяснят. В споменатия район 3-bedroom апартамент можеш да купиш за $75000, странно защо в други квартали (съвсем не "баровски") подобни апартаменти почват от $150000 нагоре ? Този ненаучен факт трябва ли да ни навежда на някакви размисли и ти лично би ли си купила жилище в този район - гледай колко е евтино :wink:
Плюс това не видях "научни заключения" в твоето изказване за да мога да видя каква е разликата между него и едно "емоционално заключение" :lol:
Vodolei

Мнение от Vodolei »

Мите, аз за научни заключения изобщо не претендирам, тука други го правеха емоционално, а пък най-лошото е емоционалните заключения на някой да ги представяш за научни. Защото хората много се влияят точно от емоционалните изявления и по този начин се създават предръзсъдъци и се раздухва омраза.
А това, че в някой квартал на Торонто е с висока престъпност и там живеят черни, не значи, че черните са по-тъпи от белите и то генетично. Щото в България например, черни почти няма, пък по улиците се избиват не по-зле. Това обаче изобщо не значи, че българите са генетично по-тъпи от канадците. А за да обвиняваш основателно една цяла раса в склонност към престъпления или по-ниска интелигентност се иска повече от омраза и страх.

Мен расизмът наистина ме плаши, защото не искам и мен да ме преценяват по това към каква раса или етническа група принадлежа, а по това какво представлявам аз. А точно това правят расистите. Както виждаш подбудите ми са изключително егоистични :)

Във въпросния квартал на Торонто няма да ходя, благодаря за информацията, но ще продължа да си говоря и да работя с удоволствие с интелигентни негри и индийци, защото не виждам нищо опасно и лошо в това.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Vodolei написа:А това, че в някой квартал на Торонто е с висока престъпност и там живеят черни, не значи, че черните са по-тъпи от белите и то генетично.
Не, но значи че има по-голяма престъпност и то именно защото живеят най-вече черни (това беше и идеята на първия ми постинг в тази тема). Чиста случайност или научен факт - не знам кое от двете, но кварталите с преобладаващи жители черни са с най-високата престъпност и то не само в Торонто. Причините няма да коментирам, а изводите за себе си съм ги направил отдавна.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

c200 написа:луд е човека, казвам ви :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Doc_Mailloux
много е готин, нали :lol:
Аватар
dalv
Обратна връзка:

Мнение от dalv »

The only second chance we get is the chance to make the same mistake again...
niko_28

Мнение от niko_28 »

Znaete li kato si govorim za rasizam spored men chernite mrazqt mnogo poveche belite i sa mnogo po-golemi rasisti!
Jivql sam 2 godini v Afrika --po tochno Angola ne bqh rasist no tam stanah to nqma kak bratche kato gi vidish shto za maimuni sa bez izvinenie!!
No v interes na istinata nikoga tam ne sam imal problemi ot podoben harakter kakto tuk v Montreal--tam chernite uvajavat belite zashtoto mnogo dobre znaqt koi gi e napravil hora!
ne zabravqite che samite cherni sa prodavali plennicite si na targovcite na robi -- estestveno ne iskam da zashtitavam poslednite. fakt e i che v afrika i sega ima robi i to sigurno milioni sa v podobno polojenie.
Reshih da spodelq mnenieto si zashtoto imenno tuk v Montreal se sblaskah s omarza i nenavist--podobno neshto ne mi se beshe sluchvalo do sega i to ot strana imenno na chernilki, mrazqt ni i v chervata si--imam predvid nas belite hora!:) nai-veroqtno imat kompleksi ot belite i to ne bez osnovanie.
todor++

Мнение от todor++ »

E па смея да твърдя, че чувствата са взаимни.
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Ами,Vodolei,в опит да ти отговоря-не се твърди ,че щом е с черен цвят,задължително е с по-малък умствен капацитет,просто % на ниско интелигентните от черната раса е по-голям.Това значи,че има и изключения,т.е. образовани и интелигентни сред тях.Но не са много.И то не защото нямат право на образование.
Не помня в коя тема Hemoglobin прекрасно наскоро обясняваше за генетичните проблеми на черната раса-беше по повод културно-историческо развитие.
И не е задължително човек да е расист,когато цитира подобни факти.Просто си подбира контактите с хора от тези раси според интелектуалното си ниво/както е и при собствената си раса/.
А за да съм и малко заядлива-може да са си променили гена за не-интелигентност,като са приели % бяла кръв-не е много трудно-смесените гени водят до по-устойчиви и по-адаптивни организми.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Vodolei написа: Мен расизмът наистина ме плаши, защото не искам и мен да ме преценяват по това към каква раса или етническа група принадлежа, а по това какво представлявам аз. А точно това правят расистите. Както виждаш подбудите ми са изключително егоистични :)
Искаш, не искаш, расизма е навсякъде. И в България, и в Канада, и в Африка... И от цялата работа май ние (имам предвид нормални, хетеросексуални бели мъже) сме прецакани най-много... Всички други се водят малцинство, неоправдани, и съответно получават много повече права от обикновените хора, без значение кой колко повече знае и разбира...

Редно е да отбележа, че това не са лични наблюдения, аз досега не съм имал проблеми от тоя род :-) аз не мисля, че съм расист, но ако някой ден някоя "жертва" на расизма придобие по тая линия преимущество пред мен, много бързо ще стана :-)

Иначе и аз много искам всички да бъдат оценявани само по личните си качества... ама то това никъде го няма сигурно...
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

PoLuX написа:...Искаш, не искаш, расизма е навсякъде...
mda, wsi4ki sa rasisti w edna ili druga faza ot jiwota si.
Prosto na niakoj im izbiwa powe4e i po-4esto.
borsay

Мнение от borsay »

mi to i az da byah 4eren sigur sthyah da mrazya belite, a nay e prav Polux , s izvinenie, za belite heterosexualni maze, ma tooo ne sa znay ga sha obarnem rezbata :D
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Еми то ако се наложи, няма как :-) ако трябва ще дадем да ни ...., само и само да не сме пре....ни :D
borsay

Мнение от borsay »

ey varna ,nyama ako se nalozi, partiyata iska ot teb ....
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Абе разбрах аз, че след като съм заминал, във Варна е имало някакъв еротичен (гей) парад, ама не знаех че чак до искане е стигнало :-)
Както и да е, да не обръщаме нататък темата, че прекалено актуална ще стане :-)
Заключено