kak e zivota v Quebec

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

bateto написа:...бих добавил към доход 1500 и сигурен.пожелавм на всеки да го постигне.абе ще ви оврат главите ,ама само дето ме плюете.е на някои просто няма как да им се случи,за тях далаверата е да се вземат хапчета с/у заплащане и да се дърпа социал докато нещо правим,уж де.
Е той ако беше и сигурен - им тегля една на тукашните, че да ме запомнят и се връщам бе, бате. ама............... в Бг кое е сигурно, тоо и тук де, ама докато ни уврат главите.........
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
tochica

Мнение от tochica »

мисля си добре , че се появява от време на време някой нов кандидат да задава такива въпроси , че да имаме какво да четем .
иначе хемоглобин и батето както винаги право в десятката .
купона е на изток от рая.....
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Joy

Мнение от Joy »

Може пак някой да ме нападне ама аз искам или всичко или нищо, и никога посредата, затова и душата ми се лута..................
Бис, а в какво се изразява "всичкото"?
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

tochica написа:мисля си добре , че се появява от време на време някой нов кандидат да задава такива въпроси , че да имаме какво да четем .
иначе хемоглобин и батето както винаги право в десятката .
купона е на изток от рая.....
То и аз открай време се въртя около десятката ама не ми олеква от това.
Щастливи са единствено глупаците и отчасти богатите.
Като в песента:Щастлив като глупак............
Абе един живот е........ще го избутаме някак си.
Док..........
TROUBLEMAKER
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

JOY написа:
Може пак някой да ме нападне ама аз искам или всичко или нищо, и никога посредата, затова и душата ми се лута..................
Ами всичкото е нещо което почти бях постигнала и ми трябваше още съвсем малко ама покрай гоненето на малкото изгубих всичко което бях постигнала.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
BiskVitkA

Мнение от BiskVitkA »

anito написа:отговарям ти с един готин цитат от един готин филм:

Преди да тръгнем (да емигрираме), никой не ни каза, че има 2 Америки: истинската - САЩ, и фалшивата - Канада. И за да е още по-лошо, се оказа, че имало 2 Канади: истинкста - Онтарио, и фалшивата - Кебек....

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
"Добре е да имаш пари и нещата, които можеш да си купиш с тях, но също е добре, от време на време да се уверяваш, че не си загубил нещата, които не могат да се купят с пари"
Joy

Мнение от Joy »

bis написа:
JOY написа:
Ами всичкото е нещо което почти бях постигнала и ми трябваше още съвсем малко ама покрай гоненето на малкото изгубих всичко което бях постигнала.
Не,не...Това не е отговор. Конкретно! "Исках еди какво си в парично или друго измерение, но не го намирам"!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Doktora написа:Абе Кримоне,не гледаш ли какви олигофрени ни заобикалят в Ка.А ми кажи за какъв социален живот ми говориш тогава.Ми ти простаците /повечето/ дори и на кръчма не ходят защото това не било добро място и там ходели отрепките.
От къщи на работа и от работа в къщи.
Пълни задръстеняци!
Доки, много си в грешка. Ходят си хората и на кръчми и на дискотеки и на концерти и на квото се сетиш. Верно е че при повечето от тях го няма тоя момент, да седнат в кварталната дупка вторник вечер и да се освинят до 5 сутринта с ракия-ментак и на другия ден росни-пресни на работа, ама такива са им възгледите. Купона е предимно петък и събота вечер за тях. Тва че кръчмата не било добро място и там ходели отрепките сигурно ти го е казал някой смотаняк-издуханяк или пък въпросната кръчма е била еквивалента на РСВ фургона на гара Подуене :lol:
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Абе Joy, не ме карай да разсъждавам на две бутилки вино / що не ги зместих с бутилка виски само не разбрах/.

Абе как да ти отговоря конкретно като аз самата незнам. Като реша кое е всичко и се оказва че ми липсва още малко и айдеееееееееее пак от начало.

Сега сериозно. Парчното изражение за мен няма значение - то е само средство ама като сме на тоя шибан свят трябва да си го набавим. Ама е много гадно парите да ти служат само за това да отиват в тоалетната под друга форма. Още нещо му трябва на човек - ей там се лутам и аз като много други.

Ти що учиш инфирмиерството - заради високата заплата или И за нещо друго? ти си на ход.
Joy

Мнение от Joy »

Ааа, не съм аз на ход, въпреки,че моя отговор е лесен...
Ти не си отговорила. Искаш "всичко",но не знаеш какво точно искаш. Сигурно ако беше в състояние да го конкретизираш, по-лесно би ти било да го постигнеш...
И за мен...Първото и най-важното нещо което исках от живота ни в Канада беше работа по професиите ни. И т.к. това е един от малкото начини да получа професията си, затова и уча. Виждаш ли? Имам конкретна цел и я преследвам съвсем реално и конкретно. Съответно мога да очаквам пак толкова реални и конкретни резултати.
Когато човек не знае какво иска, как може да разбере как да го получи?
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Истината е че които са постигнали нещо и се чувстват добре в Канада не пишат в този форум.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

JOY написа:Ааа, не съм аз на ход, въпреки,че моя отговор е лесен...
Ти не си отговорила. Искаш "всичко",но не знаеш какво точно искаш. Сигурно ако беше в състояние да го конкретизираш, по-лесно би ти било да го постигнеш...
И за мен...Първото и най-важното нещо което исках от живота ни в Канада беше работа по професиите ни. И т.к. това е един от малкото начини да получа професията си, затова и уча. Виждаш ли? Имам конкретна цел и я преследвам съвсем реално и конкретно. Съответно мога да очаквам пак толкова реални и конкретни резултати.
Е аз без да уча разбрах че няма да мога да работя по професиата си и затова давам отбой. Откакто с идването си разбрах че тук се борят за правата на жените и тем подобни......... А моята професия или квалификация или това което искам да работя е трудно достъпно достъпно за жени, камо ли за имигрантки, и затова ми влияе на мненията в момента. А да се боря с табарнаците тепърва ............ май няма смисъл. Този който не е работил до сега тук и не е разбрал дребните им душици само той може да продължава на нещо да се надява и вземайки прословутата им табарнашка диплома да си мисли че ще му отвори вратите.
JOY нищо лично против теб , бори се , може би имаш сили. Но ще ти е трудно цял живот. Дискриминацията си е отявлвна.
kosciuszko

Мнение от kosciuszko »

bis написа: Дискриминацията си е отявлвна.
Stiga s tezi diskriminacii
Kak nikoi koito e uspial ne govori za diskriminacia?
samo se oplakvate
Tova chernilkite mnogo dobre go praviat: belite hora sa vinovni sa vsichko, nai-veche za tova che sme marzelivi.
ta i vie tuka: tukashnite ni diskriminirat.
Uporitost i pak uporitost. Tova e tainata.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Mani написа:Истината е че които са постигнали нещо и се чувстват добре в Канада не пишат в този форум.
Мдам, само една лека поправка - понякога е адски забавно да се четат всички тези писания. На мен лично доста ме развеселяват. :lol: :beer: :beer:
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

JOY написа:Ааа, не съм аз на ход, въпреки,че моя отговор е лесен...
Джой,ние да не би да не знаем какво искаме?
Пък аз ще ти кажа една приказка:

Едно е да искаш,друго е да можеш,трето и четвърто е да го направиш.

Само,че нещата с направата не винаги зависят от нас.Би трябвало да си наясно за какво говоря щом като се интересуваш от някои по-ниски нива на медицината.
Док.......
TROUBLEMAKER
Заключено