Както каза и Любо Кот де Нейж е най хубавия квартал за живеене зависи да знаете къде и най вече да можете да си го позволите.Аз познавам града улица по улица и повярвайте ми южната част на квартала е най европейско изглеждащото место на Мтл.Тук живеят само ;бели; хора независимо от цвета на кожата им ,религията и нациолността им,маймуните са в северната част около плаза Кот де Нейж и е много елементарно да се изказват някои хора визирам конкретно Мумията неподготвени и некомпетентно.Това ,че той не може да си позволи да плаща най ниския наем тук,който за 3 1/2 започва от 750 д и стига до 1500 не трябва да означава ,че квартала е кофти.
Роземон за мен е донякъде приемлив вариант ,ефтин е с изразена градска структура ,има мн. търговски улици с магазини и заведения ,но е доста стар и занемарен и на доста места бих казал мизерн ,но това е нормално за един работнически квартал от рода на софийските Коьовица и Орландовци.Населен е предимно от по бедни и изпаднали кебекуа и имигранти от латинска америка ,но въпреки това има дух и изглжда по купонджийски сравнение с негро-арабските Кот Верту и Ансик или Монтреал Ноар.
Лавал не го препоръчвам особенно за новопристигащи,няма добър транспорт,градчето представлява няколко магистрали и няколко главни улици м/у които са разположени резидентал ериите и търговски плази.Това е най американизирания квартал на цялата ерия.Ако толкова ви се живее по американски стандрти по добре вървете в някой квартал на южния бряг ,доста по уредено и цивилизовано.
Препоръчвам моя квартал географски започващ южно от метро Кот де Нейж до Вестмаунт и центъра .Наемът ще ви е със 150-200 д. по скъп от стандартния за имигрантските квартали ,но ще живеете в хубави блокове ,в близост до най големит паркове на града ,отлични транспортни връзки,много болници,училища,на 5 мин от главната улица на града и в същото време много спокоен и най важното ще виждате около вас сравнително приятни физиономии.