Jane, за форума научих десетина дена, след като дойдох тук, ако имах цялата тази информация, когато кандидатствах, щях да си спестя доста главоболия. Купихме си книжка Емиграция в Канада, или нещо такова, от една фирма за превод и легализация, прочетохме я доста пъти, черпехме инфо от официалния сайт
http://www.cic.gc.ca/ , а също така ни помогна с инфо един приятел, съфорумник, който през цялата процедура, а и след това ни отговаряше на всички въпоси, за което му благодаря! Зимата реших да потърся дали е издавана нова книжка, обиколих няколко книжарници и се оказа че има още 2 издания, от други издателства. Книгата е с описания от как да събереш точки за кандидатстване, къде и как да си подадеш документите, до първи стъпки в Канада, с организации, телефони и т.н.
Мисълта ми е, че става и без форума.
Стига човек да има желание!
Вярно е, че има доста заплетени казуси, за които човек има нужда от помощ, тук доста се отговаря на всякакви въпроси, но поне елементарната първоначална информация всеки би трябвали да си набави сам. Както Кольо каза - ако се отказваш толкова лесно, по-добре си стой в БГ-то. Емиграцията е трудно нещо и никой не би трябвало да очаква, че като пита, някой е длъжен да отговаря, пък има значение и "тона" на питащия! Логиката - "защо да си губя времето, като някой друг може да си го загуби вместо мен и да ми свърши работата", не я разбирам!
Питайте! Винаги ще се намери кой да ви отговри! Но не правете това:
Ако ще ми отговаряте с чети, а не марзелувай по добре сложете линк. Изтекоха ми очите от четене и пак не намирам конкретни отговори.
Мнооооооого е ..............
Успех на всички!