imam diploma za injener. help!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

posle stavash mladshi ingener, pravish 6 mestesta special staj pri naikoi starshi, polagash izpita po frenski (toi moje da se polaga dalgo vreme :wink: ) i ti naznachavat spetsialnia izpit za profesiata (zakoni i drui takiva bozi). polagash go i izlizash kato bezraboten na ulitsata, obache s dokument. Tsialoto udovolstvie moje da ti izleze kam 3-4 000 dolara...
I zashto oseshtam ironia v glasa ti...neshto losho li sam napravil kato sam stanal ingener...ili iskash da si skaniram pechata za da mi poviarvash... :roll:
Joy

Мнение от Joy »

Нее,Мечо,няма никаква ирония!

Хората питат,отговарят им такива,които дори не са инженери(себе си имам впредвид),а пък тези дето са вече членове си мълчат...Разкажи повече на човека като се интересува!Пък и статия можеш да напишеш за портала "Как се става член на тукашен ордер" Щото такива като теб няма много-нали знаеш...
Аз знам,че такива като теб (с по-дълъг емигрантски стаж имам впредвид) хич не обичат да дават инфо,ама като си казал "А",няма мърдане,казвай и "Б"! :D
Или по-точно разкажи подробности,които няма да ги прочетат хората в сайта на Ордера (а такива не ми казвай,че няма...)!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Искам специално да поздравя Мечо Пух за желанието и упоритостта му, както и за това, че споделя с нас опита си за ставане на член на някой от Оредрите!
Досега само четяхме колко е трудно (да не кажа невъзможно) емигрант да стане инженер.
Ама явно си зависи от емигранта! :D
Сигурно, сигурно е много трудно в началото да бачкаш яко нещо неквалифицирано и тежко, за да свързваш двата края, да учиш френски и да учиш наново инженерната си специалност. Да четеш специализирана техническа литература на чужд език не е най-добрия начин да си прекараш весело, повярвайте ми. Всичко, което си учил в БГ, с което си свикнал да работиш и знаеш наизуст (е, почти наизуст :D ), там е с други означения и т.н...
Разбира се, същността на материята е една и съща, но формата и е толкова различна, че ти трябват много време и усилие да влезнеш в час.
Но, ако наистина искаш, можеш да се справиш.
Без да надценявам себе си и ВИАС, и без да подценявам канадското образование, все някак си ще взема 5-6 шибани изпита по това, дето тук съм го учил 4 години в техникум, 5 години във ВИАС и съм го работил 6 години.
Ако не успея, значи или не съм имал нужда да го правя, или най-доброто ми качество е изфирясало...тогава ще си мия чиниите и ще знам, че за това ставам и там ми е мястото, а не при хората с акъл, образование и добра професия.
Идеята на Joy - Мечо Пух да пусне една статия, в която подробно да опише всичко около ставането му на член на Ордера, е чудесна!
Дано, Мечо Пух, да имаш време и желание да напишеш такава статия - аз лично ще ти бъда безкрайно задължен и, като стана член на нашия Оредр, ще ти извършвам безплатно всякакви геодезически услуги! :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Plamen

Мнение от Plamen »

NIama loshso da se optame da napravim neshto po vaprosa. Dokolkoto razbiram Mecho e zaet (vapreki che vse pishe dokato az sam na rabota... :wink: ). Ideiata e dobra, no triabav da se obimsli dobre i da vidim dali shte varshi rabota samo za ordera na injenerite ili mojem da ia dopalnim kato otdelna statia za orderite kato tsialo. Az sashto veche sam "navatre" v protsedurata i moga da spodelia interesni momenti...samo che i az sega se gotvia za izpiti i neshto s vremeto sam nazad... :(
Gesh

Мнение от Gesh »

mnogo se se radvam da spodelite za procedurata v Qc, a susto ako ima nekoi eng i ot druga provincia se e interesno, za da se napravi sravnenie.
Ot moi poznati sum cuval ce v ontario taia procedura otnema 6mes do 1 godina, a tuka ide rec za 3-4 godini - there's a slight difference, ama sigur ima i nesta, koito ne znam.
TIA
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Мечо, браво! Че си минал трапа :P

Сигурно пишман ще станеш, че писа по темата :lol: Да не си си подавал ръката, сега...цялата... :wink:
Ние тук с една приятелка ще борим ордера, имаме вече предписани изпити. Ако можеш наистина да помогнеш с материали (а и със съвети, ако искаш и можеш да отделиш време) за изпитите (конспекти, сламки и каквото още се сетиш и пазиш), ще сме ти много благодарни. Става дума за genie industriel et genie mecanique.

И един принципен въпрос 8) : като се озова на улицата дипломиран инженер, какво стана?
Обичам да преча
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Съб Апр 10, 2004 12:37 pm, променено общо 1 път.
Plamen

Мнение от Plamen »

Rosi написа:Eto za tova stava6e vupros.4 godini sa stra6no dulug period.3-4000$ su6to ne sa malko pari za spestiavane, koito prez tezi 4 godini edva li 6te raboti za pove4e ot 10$/4as.Za 4 godini se vzima nova noveni4ka kanadska diploma + v niakoi universiteti i master.Ina4e na tozi sviat vsi4ko e vuzmojno.Zavisi na kakava zena. :D :D
Bez znachenie kakva diploma imash izpita po frenski i spetsialnia shte go darjish. Osven tova shte platish parvonachalnaata taksa (460.10 CAD).
Ako slojim i ucheneto i zagubenoto vreme...ami oshte 1000 CAD pone+ oshte edna godina. minimum. Dokolkoto razbiram Mecho Puh kaza 4 godini obshto...osven tovva ne e utochnil kolko se e "motal" i drugi "tanki" podrobnosti :wink: .
spored mene ucheneto ne e nai-dobria variant (ako mojesh da rabotish neshto e po-dobre) za vlizane v ordera. A i 3 ispita se vizmat nai-mnogo za 2 sesii (nai-mnogo godina). POsle izlizash bez dalgove, imash po-malko za uchene i osven tova izpitite mai sa po-leki (priznavat ti "minal" pri 50% i ti davat da si polzvash vsiakava literatura za izpita)
Заключено