САЩ vs. КАНАДА

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

abe hubavo e tam deto ima liab
v US se mestiat tolkova chesto...
tuk v Canada e malko po ustanoveno zashtoto golemite industrialni raioni sa malko no po stabilni (kato izkluchim goliamoto biagstvo ot montreal po vreme na referendum)
az otnachalo mnogo protestirah i negoduvah sreshtu kanada no sviknah
i kolkoto i da mrazia cigani vse taka mi se pada da jiveia v ciganski raioni
v US jiveeh v edin ot top 10 raionite i moje i za tova da mi haresva.
Tam hubavoto e che ima segregacia i ako si v dobar raion si e super...
tuk v Toronto triabva chovek da biaga chak do King (na sever ot Hwy 9 i na iztok ot 400) ako iska da jivee dobre
Westmount mi haresva ama samia montreal ima stranno izlachvane - edno takova zastoialo, osobenno...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Jane написа:
Таратор написа:
Меден рудникvs всички останали :lol:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

На това се надявах - ти да го напишеш ! :beer: :D
Радвам се, че оправдах очакванията ти. :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

tochica написа::)
значи трябва да си намеря един богат мъж и да развея байряка от другата страна на реката и ще се впиша чудесно .
щом като е скъпо и живеят само п...си , се потвърждава теорията от по-горе , че богатите американци са се преместили в канада .
ако някой може да ми каже къде да ги намеря , също ще съм ви благодарна .
Богати американци в Канада с най-голяма вероятност ще срещнеш в West Vancouver & Victoria ;)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

v US vseki 125 ti chovek e milioner (2004)
ima i mnogo bedni no povecheto sa cvetnokoji imigranti i negri ot getata.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
survivor

Мнение от survivor »

Един познат руснак, който живееше тук в Монреал, а като си взе паспорта отиде в Щатите, ми каза, че ако имаш деца, тук е за предпочитане, мисля че имаше предвид повече финансовата страна на въпроса. Като ти пораснат децата обаче е по-добре в САЩ. Наистина неговите деца сега учат в Макгил, та и висшето им образование ще му излезе без пари, дори след като вече се е изнесъл. Кольо, какво смяташ за тоза постановка :?: Защото само един човек ми го е казал това, може да е субективно. На мен лично ми се иска като пораснат децата да поживея в Ню Йорк, ама дотогава има време :D
bateto

Мнение от bateto »

Ти луда ли си ,НЙС е най голямата кочина която съм виждал на континента.Как и какво си представяш за този град ,че имаш такива странни желания.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

survivor написа:Един познат руснак, който живееше тук в Монреал, а като си взе паспорта отиде в Щатите, ми каза, че ако имаш деца, тук е за предпочитане, мисля че имаше предвид повече финансовата страна на въпроса. Като ти пораснат децата обаче е по-добре в САЩ. Наистина неговите деца сега учат в Макгил, та и висшето им образование ще му излезе без пари, дори след като вече се е изнесъл. Кольо, какво смяташ за тоза постановка :?: Защото само един човек ми го е казал това, може да е субективно. На мен лично ми се иска като пораснат децата да поживея в Ню Йорк, ама дотогава има време :D
toi e prav
az niamam deca i mislia za sebe si
za semeistvo s malki deca Canada moje bi e po dobre, stiga da istat dechicata im da rastat s tretosviatcheta
tuk v Canada ima subsidirani detski gradini i uchilishtata sa po eftini no pak v US se plashtat po malki taxi i chovek naistina moje da raste
drugo koeto mi e napravilo vpechatlenie e che v US sa po pragmatichni na tema imigranti - ako im pravish pari - shte te izdigat dokato tuk az v edna kompania im spestiavah i praveh pari a te ne me povishavaha zaradi "vazgledite mi" (izkazah se kato shega na edno saveshtanie che za prav pat kato se vozih na samolet i kato chuh jenski glas da kazva, "ladies and gentlemen, this is your captain speaking" e bil parvia pat v jivota mi kogato sam izpital istinski strah).

V US horata mogat da si pozvoliat da izvikat "au pair" ot evropa
ima universiteti na shtata koito sa dosta dobri v niakoi shtati
tuk v Canada ima 3-4 uchilishta na svetovno nivo:
McGill
Queens
UBC
UofT
v tiah se vliza dosta trudno (men ne me prieha v UofT) dokato UofC iskashe da mi dade 50% tuition
i posledno - v US ima mnogo scholarships i financial aid osobenno za dobri uchenici

abe vie niamate li si jivoti ta sedite u doma v petak vecher?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

bateto написа:Ти луда ли си ,НЙС е най голямата кочина която съм виждал на континента.Как и какво си представяш за този град ,че имаш такива странни желания.
tuk si prav
NYC e balvoch

vij, Upstate NY e edno mnogo krasivo mesto.
bateto

Мнение от bateto »

Какво разбираш под ъпстейт-Ню Джърси на континенталната част с многобройните си градчета събърби ,Лонг Айлънд или северните райони на НЙС до Станфорд.
Сложи си ръката на сърцето и си признай ,че като НЙС,централните и южни райони на Чикаго,за Детройт да не говорим,да не цитирам и поне още 10 големи града такъв гарбич няма никъде в Канада.
Кажи къде живеят белите американци-далеч от рамките на големите грдове ,предимно в горски участъци подобни на курортни месности с много изкуственни езера ,шадравани и алеи .кажи и какъв трябва да ти е стандарта за да живееш на подобно место и каква ти е алтернативата пред голямото гето наречено град.Тук поне такава тесла за средната ръка хора няма.
survivor

Мнение от survivor »

bateto написа:Как и какво си представяш за този град,че имаш такива странни желания.
Културен център. Само не ми казвай че там няма култура, защото съм добре осведомена 8)
bateto

Мнение от bateto »

До там билета поне не е скъп,направи си една разходка.За мен културата е нещо достъпно за масата ,така да се каже намира се на улицата.Бизнесът с културата е друга тема .
Леко се съмнявам ,че ще останеш разочарована,но може и да греша,просто незнам какъв смисъл вложи в израза -там има култура.
Flanker

Мнение от Flanker »

Batkata e prav pone shto se otnasya za NY - vinagi kogato sam hodil s avtobus sam se divyal na predgradiyata na spuskaneto neposredstveno predi grada, ne znam s kakvo da gi sravnya - vinagi mi napomnyat na onzi zapusnatiya kamping s razklecheni darveni bungala na vlizane v Sofiya ot magistrala Trakiya - sled Vrana... i tova e na nyama i 20 minuti ot Manhattan. To v BG e kamping, ama tam e ogromno i mai si jiveyat postoyanno.... :?
bateto

Мнение от bateto »

те предградията са си супер всравнение с големия цирк който те очаква във вътрешноста като започнеш с Манхатън ,на север Харлем ,на юг Бруклин и Куинс и Бронкс на изток.А само как звучат тия имена по филмите. :)
todor++

Мнение от todor++ »

Jane написа:Моля да бъдат разгледани и следните теми :

Б-я vs САЩ
САЩ vs Австралия
Канада vs Австралия
Торонто vs Монтреал
Монтреал vs Ванкувър
Калифорния vs Флорида
Европа vs Б-я
Ямбол vs Сливен
Бургас vs Варна
с. Долно Езерово vs с. Горно Езерово
Б-я vs себе си

Ако има и други предложения, моля не се срамувайте, казвайте! :twisted:

Може ли и Горно Уйно vs Долно Уйно?
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Ами аз няма да казвам за кои съм само ще отбележа 4е явно канадците са големи глупаци щом те бягат в УСА и ни остават ние да живеем в по-готината Канада :D
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Заключено