САЩ vs. КАНАДА
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
abe hubavo e tam deto ima liab
v US se mestiat tolkova chesto...
tuk v Canada e malko po ustanoveno zashtoto golemite industrialni raioni sa malko no po stabilni (kato izkluchim goliamoto biagstvo ot montreal po vreme na referendum)
az otnachalo mnogo protestirah i negoduvah sreshtu kanada no sviknah
i kolkoto i da mrazia cigani vse taka mi se pada da jiveia v ciganski raioni
v US jiveeh v edin ot top 10 raionite i moje i za tova da mi haresva.
Tam hubavoto e che ima segregacia i ako si v dobar raion si e super...
tuk v Toronto triabva chovek da biaga chak do King (na sever ot Hwy 9 i na iztok ot 400) ako iska da jivee dobre
Westmount mi haresva ama samia montreal ima stranno izlachvane - edno takova zastoialo, osobenno...
v US se mestiat tolkova chesto...
tuk v Canada e malko po ustanoveno zashtoto golemite industrialni raioni sa malko no po stabilni (kato izkluchim goliamoto biagstvo ot montreal po vreme na referendum)
az otnachalo mnogo protestirah i negoduvah sreshtu kanada no sviknah
i kolkoto i da mrazia cigani vse taka mi se pada da jiveia v ciganski raioni
v US jiveeh v edin ot top 10 raionite i moje i za tova da mi haresva.
Tam hubavoto e che ima segregacia i ako si v dobar raion si e super...
tuk v Toronto triabva chovek da biaga chak do King (na sever ot Hwy 9 i na iztok ot 400) ako iska da jivee dobre
Westmount mi haresva ama samia montreal ima stranno izlachvane - edno takova zastoialo, osobenno...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- MrGeek
- Путлер Капут
Богати американци в Канада с най-голяма вероятност ще срещнеш в West Vancouver & Victoriatochica написа:![]()
значи трябва да си намеря един богат мъж и да развея байряка от другата страна на реката и ще се впиша чудесно .
щом като е скъпо и живеят само п...си , се потвърждава теорията от по-горе , че богатите американци са се преместили в канада .
ако някой може да ми каже къде да ги намеря , също ще съм ви благодарна .

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Един познат руснак, който живееше тук в Монреал, а като си взе паспорта отиде в Щатите, ми каза, че ако имаш деца, тук е за предпочитане, мисля че имаше предвид повече финансовата страна на въпроса. Като ти пораснат децата обаче е по-добре в САЩ. Наистина неговите деца сега учат в Макгил, та и висшето им образование ще му излезе без пари, дори след като вече се е изнесъл. Кольо, какво смяташ за тоза постановка
Защото само един човек ми го е казал това, може да е субективно. На мен лично ми се иска като пораснат децата да поживея в Ню Йорк, ама дотогава има време 

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
toi e pravsurvivor написа:Един познат руснак, който живееше тук в Монреал, а като си взе паспорта отиде в Щатите, ми каза, че ако имаш деца, тук е за предпочитане, мисля че имаше предвид повече финансовата страна на въпроса. Като ти пораснат децата обаче е по-добре в САЩ. Наистина неговите деца сега учат в Макгил, та и висшето им образование ще му излезе без пари, дори след като вече се е изнесъл. Кольо, какво смяташ за тоза постановкаЗащото само един човек ми го е казал това, може да е субективно. На мен лично ми се иска като пораснат децата да поживея в Ню Йорк, ама дотогава има време
az niamam deca i mislia za sebe si
za semeistvo s malki deca Canada moje bi e po dobre, stiga da istat dechicata im da rastat s tretosviatcheta
tuk v Canada ima subsidirani detski gradini i uchilishtata sa po eftini no pak v US se plashtat po malki taxi i chovek naistina moje da raste
drugo koeto mi e napravilo vpechatlenie e che v US sa po pragmatichni na tema imigranti - ako im pravish pari - shte te izdigat dokato tuk az v edna kompania im spestiavah i praveh pari a te ne me povishavaha zaradi "vazgledite mi" (izkazah se kato shega na edno saveshtanie che za prav pat kato se vozih na samolet i kato chuh jenski glas da kazva, "ladies and gentlemen, this is your captain speaking" e bil parvia pat v jivota mi kogato sam izpital istinski strah).
V US horata mogat da si pozvoliat da izvikat "au pair" ot evropa
ima universiteti na shtata koito sa dosta dobri v niakoi shtati
tuk v Canada ima 3-4 uchilishta na svetovno nivo:
McGill
Queens
UBC
UofT
v tiah se vliza dosta trudno (men ne me prieha v UofT) dokato UofC iskashe da mi dade 50% tuition
i posledno - v US ima mnogo scholarships i financial aid osobenno za dobri uchenici
abe vie niamate li si jivoti ta sedite u doma v petak vecher?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
tuk si pravbateto написа:Ти луда ли си ,НЙС е най голямата кочина която съм виждал на континента.Как и какво си представяш за този град ,че имаш такива странни желания.
NYC e balvoch
vij, Upstate NY e edno mnogo krasivo mesto.
Какво разбираш под ъпстейт-Ню Джърси на континенталната част с многобройните си градчета събърби ,Лонг Айлънд или северните райони на НЙС до Станфорд.
Сложи си ръката на сърцето и си признай ,че като НЙС,централните и южни райони на Чикаго,за Детройт да не говорим,да не цитирам и поне още 10 големи града такъв гарбич няма никъде в Канада.
Кажи къде живеят белите американци-далеч от рамките на големите грдове ,предимно в горски участъци подобни на курортни месности с много изкуственни езера ,шадравани и алеи .кажи и какъв трябва да ти е стандарта за да живееш на подобно место и каква ти е алтернативата пред голямото гето наречено град.Тук поне такава тесла за средната ръка хора няма.
Сложи си ръката на сърцето и си признай ,че като НЙС,централните и южни райони на Чикаго,за Детройт да не говорим,да не цитирам и поне още 10 големи града такъв гарбич няма никъде в Канада.
Кажи къде живеят белите американци-далеч от рамките на големите грдове ,предимно в горски участъци подобни на курортни месности с много изкуственни езера ,шадравани и алеи .кажи и какъв трябва да ти е стандарта за да живееш на подобно место и каква ти е алтернативата пред голямото гето наречено град.Тук поне такава тесла за средната ръка хора няма.
Batkata e prav pone shto se otnasya za NY - vinagi kogato sam hodil s avtobus sam se divyal na predgradiyata na spuskaneto neposredstveno predi grada, ne znam s kakvo da gi sravnya - vinagi mi napomnyat na onzi zapusnatiya kamping s razklecheni darveni bungala na vlizane v Sofiya ot magistrala Trakiya - sled Vrana... i tova e na nyama i 20 minuti ot Manhattan. To v BG e kamping, ama tam e ogromno i mai si jiveyat postoyanno.... 

-
Jane написа:Моля да бъдат разгледани и следните теми :
Б-я vs САЩ
САЩ vs Австралия
Канада vs Австралия
Торонто vs Монтреал
Монтреал vs Ванкувър
Калифорния vs Флорида
Европа vs Б-я
Ямбол vs Сливен
Бургас vs Варна
с. Долно Езерово vs с. Горно Езерово
Б-я vs себе си
Ако има и други предложения, моля не се срамувайте, казвайте!
Може ли и Горно Уйно vs Долно Уйно?