приравняване на диплома

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
lorka
Обратна връзка:

приравняване на диплома

Мнение от lorka »

Здравейте,съфорумници!Е,хайде и от мен по едно 'наздраве',че големи жеги настанаха:))))
От три дни се занимавам с теглене на информация относно приравняването на диплома,но...или жегите ме морят и не чета както трябва или.....май много се разсейвам от минаващите под прозореца ми плажовници:))))))
Дотук това,което разбрах е,че...за да кандидаствам в ордера,който ме интересува първо трябва да си приравня дипломата.Приравняването става в MICC срещу скромната сума от 105$.Приложените документи трябва задължително да са преведени на английски или френски от OTTIAQ(организацията на преводачите)/за тях и таксите им може да прочетете на адрес:http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... Fiche4.pdf.
Въпросът,който ме вълнува,е следният:това приравняване на диплома валидно ли е и за Федерална Канада,или си е само за Квебек?
Другото ми питане е :ако изкарам актуализационен курс към Квебекски ордер и се преместя примерно във Ванкувър,наново ли ще трябва да си правя актуализация?
Благодаря Ви предварително!
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

za koj order stava na vupros?
Za ordera na ingenerire v Quebec ne ti e nujno da pravish EVALUATION /a ne priravniavane mu se vika/. Te si praviat sobstvena.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
lorka
Обратна връзка:

Мнение от lorka »

Става дума за Ordre des infirmieres et infirmiers auxilliaires du Quebec.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

A ste chakame JOY da se vkluchi, az sum do tuk.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Joy

Мнение от Joy »

lorka написа:Става дума за Ordre des infirmieres et infirmiers auxilliaires du Quebec.
Включвам се. :) Здрасти на колежката!

Перми-то, което ще получиш не е валидно за друга провинция на Канада, но се приравнява много по-лесно, отколкото с настоящата диплома от България. Така е по принцип с медицинските професии-правото да практикуваш се издава за съответната провинция или щат (в USA).
Вероятно актуализация в друга провинция няма да правиш, но ще държиш изпит по английски+ професионален такъв. Казвам "вероятно" защото не съм се местила, не познавам такъв, нито пък съм се интересувала подробно...Това е, което съм чувала, а и е съвсем логично. Актуализацията касае обучение за неща типични за Канада, които не си учила в България и няма как да знаеш. Системата на здравеопазването е еднаква в Канада (а и в Щатите) с малки различия.

За OIIAQ задължително е нужен евалюасион от MRCI, което не важи за OIIQ.
Заключено