приравняване на диплома

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
lorka
Обратна връзка:

приравняване на диплома

Мнение от lorka »

Здравейте,съфорумници!Е,хайде и от мен по едно 'наздраве',че големи жеги настанаха:))))
От три дни се занимавам с теглене на информация относно приравняването на диплома,но...или жегите ме морят и не чета както трябва или.....май много се разсейвам от минаващите под прозореца ми плажовници:))))))
Дотук това,което разбрах е,че...за да кандидаствам в ордера,който ме интересува първо трябва да си приравня дипломата.Приравняването става в MICC срещу скромната сума от 105$.Приложените документи трябва задължително да са преведени на английски или френски от OTTIAQ(организацията на преводачите)/за тях и таксите им може да прочетете на адрес:http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... Fiche4.pdf.
Въпросът,който ме вълнува,е следният:това приравняване на диплома валидно ли е и за Федерална Канада,или си е само за Квебек?
Другото ми питане е :ако изкарам актуализационен курс към Квебекски ордер и се преместя примерно във Ванкувър,наново ли ще трябва да си правя актуализация?
Благодаря Ви предварително!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

za koj order stava na vupros?
Za ordera na ingenerire v Quebec ne ti e nujno da pravish EVALUATION /a ne priravniavane mu se vika/. Te si praviat sobstvena.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
lorka
Обратна връзка:

Мнение от lorka »

Става дума за Ordre des infirmieres et infirmiers auxilliaires du Quebec.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

A ste chakame JOY da se vkluchi, az sum do tuk.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Joy

Мнение от Joy »

lorka написа:Става дума за Ordre des infirmieres et infirmiers auxilliaires du Quebec.
Включвам се. :) Здрасти на колежката!

Перми-то, което ще получиш не е валидно за друга провинция на Канада, но се приравнява много по-лесно, отколкото с настоящата диплома от България. Така е по принцип с медицинските професии-правото да практикуваш се издава за съответната провинция или щат (в USA).
Вероятно актуализация в друга провинция няма да правиш, но ще държиш изпит по английски+ професионален такъв. Казвам "вероятно" защото не съм се местила, не познавам такъв, нито пък съм се интересувала подробно...Това е, което съм чувала, а и е съвсем логично. Актуализацията касае обучение за неща типични за Канада, които не си учила в България и няма как да знаеш. Системата на здравеопазването е еднаква в Канада (а и в Щатите) с малки различия.

За OIIAQ задължително е нужен евалюасион от MRCI, което не важи за OIIQ.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено