100% Diskriminacia na kadidati s sredno obrazovanie...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
tedo

100% Diskriminacia na kadidati s sredno obrazovanie...

Мнение от tedo »

Zdraveite na vsichki

N sam pisal ot dosta vreme i eto che vmesto da se pohvalia s dobar novina uvi ne .
BIAHME SKASANI ABSOLUTNO TENDENCIOZNO I AROGANTNO

Frenski 7;7 znaeh za9;9
Angle 8;9 znaeh za 11;11

Dovolen sam che si zashtih nivata vapreki zlonamerenite otnoshenie na gospojite

PREVODACHKATA E GOLIAMA KUCHKA koito beshe v roliata caria dava padara ne dava

:wink: MEJDU RUGOTO NIAKOI KATO E PODAVAL OKUMENTI DA E POPALVAL CHE IMA RODNINI U USA :wink:
FBI FBI FBI FBI FBI FBI
uSPEH NA VSICHKI SHTE PISHA PODROBNO
Kolkoto ti e goliamo sarceto, tolkova e goliam i svetat koito iskash da vidish.....
nobleman

Мнение от nobleman »

Съжалявам тедо :? , че така са се стекли нещата при вас, но не съм съгласен със заглавието на темата. Мога да ти кажа, че през Април мой градски със СРЕДНО образование и без дори 1 ден трудов стаж по специалността ВЗЕ интервюто при Одет. Така, че потърси другаде причината...
Аватар
coolcoldy
Обратна връзка:

Мнение от coolcoldy »

Tедо,приемете нашите най-искренни съчувствия.Много съжеляваме за вас,бяхте толкова добре подготвени/за разлика от нас/Вярвахме във вашият успех.
Спред мен в нещата има наистина пръст нещо по-силно от нашите кандидатури,нещо извън нашият контрол и изобщо маи "Совите не се това ,което са"
Изчакайте ФЕВАЛА и може да се измисли нещо,ако имаш основание за обжалване .
Хайде ще се видим. И още веднъж приемете нашите наи-искренни съчувствия.Казва ти го човек,който знае какво е да те скъсат.Важното е да не губите вяра в себе си.
"...ако сме сами във вселената си е чиста загуба на пространството..."
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Abe tia ot imigracionnite shto ne sprat nai-nakraia s tova usjovie za vishe obrazovanie! Eba si! Ako imah vishe kato vishe, sega nemashe da hodia da se bluskam v universiteta za poreden pat!
Nema da stradash chovek! Poznavam hora sus sredno obrazovanie, koito sa tuk!
I ti shte doidesh, ako naistina iskash!
Objalvai reshenieto!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
tedo

intervu

Мнение от tedo »

Shte se opitam da opisha nasheto intervu

No parvi iskam da blagodaria na moiata sapruga koiato se predstavi velikolepno na intervuto vapreki zlonamerenite i provokirashti vaprosi iNEPRAVILNIA PREVOD NA PREVODACHKATA ABSOLUTNO CELENASOCHEN....i poneje znam che tia chete forima....MAMKATI :twisted:

Znachi izliza prevoachkata i kazva daitemi orginalite na diplomi i trudovi knijki az gi podavam zaedno s PREVODI --1 TOCHKA AZ ZA KAKVO SI DAVAH PARITE-- i tia mi kazva prevodite ne mi tribvat mi ti moje a i e kazala vsichko drugo
Sled koeto i kazvam che sashto taka imam i firma i tia izsumtia kato govedo i podadoh izridno podredena papka sas vsichko neobhodimo.

TAIA NI POKANI A ONAIA NI POSOCHI STOPLOVETE
Pisha taka zashtot nito prevodachkata nito intervuirashtata se predstaviha ..MI PRI HORA SAS SREDNO OBRAZOVANIE :twisted:..2TOCHKA ..oiato sashto me kara da se chuvstvam kato OBRUGAN I NASKARBEN KAKTO I MOITA SAPRU I CILOTO MI SEMEISTVO...dano samo da ne sme razgovariali sas higeniskite na konsolstvoto.....

I VAPROSITE
NA FRENSKI
1 vie ste .......A TOVA SAM AZ
2 kade iskate da otidete....CANADA , MONREAL i oshte ne sam kazal do krai imeto na grada i ...............

3 zashto monrealI KAKVO PORAZLICHNO SMIATATE CHE SHTE NAMERITE TAM ....az i kazvam tova e edin metropoliten grad i mnogo dobra imigracianna politika ,besplatno SREDNO OBRAZOVANIE...dostapno meicinsko obslujvane,CHE E GOLIAM GRAD v koito se nadiavam da si nameria lesno rabota kato gotvach--ZA EDIN MESEC IMAM 21 PREDLOJENIA ZA RABOTA ...MA TAIA DAJE NE GI I POGLEDNA ...
che e edin prekrasen grad za edno mlado semeistvo,i che tam ima mnogo balgari koito sa mnogo shtaslivi tam.I CHE SE NADIAVAM DA OSIGORIA EDIN PO DOBAR JIVOT NA MOETO SEMEISTVO
NA ANGLIISKI
4V KOIA INSTITUCIA OT VSICHKI POSOCHENI OT VAS ste nauchili angliiski --ot uchilishte i ot kursa mi za gotvach ima ocenli po angliiski i tia za tova me pita--CHE PO PRINCIP SAM SAMOUK I PRE3Z VREMETO KOETO SAM RABOTIL NA LETISHTETO SAM GO PRAKTIKUVALi oshte ne sam se iskazal Zashto smiatam che go znaia na tova nivo...

AMI MAMKATI KUCHKO ZASHTOTO IMAM SNAHA AMERIKAKKA I PLEMENNICI S KOTO GOVORIA NA ANGLIISKI KOITO DOIDOHA PREDI DVA MESECA ZA A SE OPRAJNIAVAM A SASHTO TAKA SNAHAMI E ZAVARSHILA FRENSKA FIOLOGIA V PARIJ za razlika ot teb :twisted:

OTDELNO SAM VASPITANIK NA .....JANA NIKOLOVA ...STRASHO SME TI BLAGODARNI

SHTE PISHA PRODALJENIE CHE SE IADOSAH............. :twisted: :twisted:
Kolkoto ti e goliamo sarceto, tolkova e goliam i svetat koito iskash da vidish.....
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Не бива така.......Толкова много злоба и агресия четя в това послание.
Карайте я по-кротко.
Злобата на никой не е помогнала!
Лично аз съм с отлични впечатления от преводачката!
И ако можете бих Ви помолил да пишете на кирилица и с по-малко правописни грешки!
Ла ви не па дьо синема!
Док......... 8)
TROUBLEMAKER
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Doktora написа:........
Карайте я по-кротко....
8)
Док е прав, не се ядосвайте прекалено много! Най-много някоя хипертония или язва да си докарате! Просто бъдете по-търпеливи и по-упорити! Успех! :lol:
Doktora написа:.........И ако можете бих Ви помолил да пишете на кирилица и с по-малко правописни грешки!
..........
Док.........
Кирилицата и аз я предпочитам, но грешките са разбираеми за момента, Тедо е твърде афектиран!
Невъзможното е предизвикателство!
Teze

Na gol zadnik i...!

Мнение от Teze »

Razbiram ,Vi ...

Hubavo e ,4e go spodeliate ..
Az niamah sili za takova nesto,
Pozdravi na Jana!
Botzo

Мнение от Botzo »

Абе средното образование може да не е проблем ако поне имаше стаж .....
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Аз нещо не разбрах преводачката какво ти е направила.Човек опира до нея само ако не може да разбере въпроса или не може да се изрази и да отговори.Щом тя ви се е явила ключов фактор значи нещо с езика доста ви е куцало.На нашето интервю тя изобщо не се обади , седеше си там и толкова.И адски е грозно така да говориш.и други хора са били късани, ама подобен постинг не съм чела.ще ме прощаваш.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Kofti rabota, Tedo. Sajalyavam, che sa vi skasali, no kakto kazva Elia, ako naistina iskate doydete tuk, shte uspeete. Prosto izchakayte nyakolko meseca i pak podayte dokumenti. Pishete i poveche tochki po ezicite, vijte otkade drugade mojete da vzemete nyakoya tochka. Ot nervi nyama smisal. Po-dobre analiziray situaciyata i pomisli kak da gi razbiesh next time! :beer:

A, inache mnogo mi sa stranni komentari ot tipa- ne moje da e zaradi srednoto, shtoto az poznavam edi koy si, koyto e minal sas sredno. Tova, che nyakoy nyakoga e minal sas sredno, oznachava li, che drug ne mogat da go skasat?! Osobeno, kato se ima predvid, che intervyuirashtite sa razlichni hora. No, taka sa povecheto hora, za sajalenie, dokato ne im se sluchi neshto lichno na tyah, ne vyarvat, che se sluchva.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Здрасти,
И при нас преводачката не е правила проблеми. И не сме усетили някакво лошо отношение, но при всеки е различно.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
nobleman

Мнение от nobleman »

tedo, виж какво открих в имиграционния сайт на Квебек
http://communiques.gouv.qc.ca/gouvqc/co ... c5166.html
Ако ти върши някаква работа - използвай го! Има и други програми, така че ги прегледай. .
На мен ми беше полезна тази информация. Бях готов да я ползвам на интервюто, ако се беше наложило, но не се стигна до там. Малко хора във форума знаят, но аз съм агроном и имам 12години трудов стаж по специалността. Жена ми е инженер земеделска техника и специализация в животновъдството. От 7 години се занимава с това.
Но дори и дипломите ни за висше образование да ни бяха изиграли някаква лоша шега, дипломите ни от средно образование са от техникуми - при мен от механо ( студена обработка), а на жена ми от дървообработване. Проучи в какви областти на производство можеш да работиш, като сте там. Не им говори, че ще продаваш пици и вестници. Ние си бяхме приготвили и такива отговори за интервюто - В Квебек има развито силно мебелно производство и бихме могли да работим нещо в тази област, а при мен беше подготвен отговор в областта на металургията, макар че нямам и един ден трудов стаж като заварчик. Но тъй като имат дефицит на работна ръка в областта на земеделието, това беше нашия наречи го шанс. Така, че те съветвам - изкарай някакъв курс за тракторист, комбайнер или нещо такова. Казах ти, че през Април, наше момче мина при Одет, точно с такава диплома от тракторското училище и без нито един ден трудов стаж по специалността. Но момчето беше казало, че ще работи точно там - в земеделието. Така че помисли спокойно и ще се намери пролука и светлина в тунела... :wink:
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Бих искала саmо да кажа на превода4ката и изпитващата в слу4ай че четат този форуm, че от mоите преки наблюдения тук (в град, който дискриmинацията е реалност и ежедневие) най-бързо и лесно професионално адаптиране иmат ГОТВАЧИТЕ.
Причините са ясни :
изисквания за френски език - MИНИMАЛНИ (de base)
изисквания за английски език - НИКАКВИ
проф. коmпетенции - унифицирани за цял свят (и при липса на кой знае каква кебекарска кухня)
диплоmи - сертификат който се взеmа за няколко mесеца

Така че не е важно дали иmаш средно или висше образование, ВАЖНОТО Е ТУКАШНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ДА ИMАТ НУЖДА ОТ КОMПЕТЕНЦИИТЕ ТИ И ДА СЕ АДАПТИРАШ БЪРЗО КЪM ИЗИСКВАНИЯТА. От таm нататък mоже и шеф и на ресторант да станеш саmо да иmаш нужната mотивация...
Пък висшисти като mене с по няколко диплоmи си лепиm диплоmите по стените ... вmесто тапети ... Аmи да не сmе спали като сmе си избирали професията ...

P.S. Ne znaia dali niakoi e pital québécois da kaje niakoe tipi4no mestno iastie no pri men na dva puti mi otgovoriha : PIZZA :shock: :lol:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
kosciuszko

Re: 100% Diskriminacia na kadidati s sredno obrazovanie...

Мнение от kosciuszko »

tedo написа:Zdraveite na vsichki

BIAHME SKASANI ABSOLUTNO TENDENCIOZNO I AROGANTNO
Stiga s tezi interviewta, mnogo hora minavat bez interview
Заключено