Бяхме там по-рано , дори преди мосю Ла Рю. Той дойде малко след нас и ни покани, но ни помоли да изчакаме в едно помещение пред кабинета. Интервюто отне коло 40-50 мин. Въпросите му бяха предимно по документите, прегледа стриктно всички оригинали и ги свери с копията , които бяхме изпратили. Междувременно задава въпроси, свързани с работата, образованието, деца и т.н Изведнъж започна да ми говори на английски, мисля , че се справих дори по-добре отколкото на френски. Съпругът ми е малко по-зле с френски, на него му повтаряше въпросите , които не разбира и беше много търпелив. Преводачката е готина, много помага. Попита дали имаме роднини в Квебек, от колко години живеят там.
Не зададе нито един въпрос за Квебек, култура, история и т.н., нито за мотивация.
През цялото време беше много спокоен, усмихваше се, дори се шегуваше.
На тези , на които им предстои интервю мога да кажа- няма нищо страшно, учете френски и най-вече на самото интервю бъдете спокойни и се усмихвайте, дори и да не ви е до усмивки!
Благодарим много на нашите учителки по френски- Ани Грозева, тел. 0889784657- която е изключителен преподавател и страхотно търпелива. Съпругът ми не беше учил изобщо френски и за 2 месеца подготовка се справи, трудно, но се справи, и Марина, тел. 954 42 41, чиято помощ беше изключително полезна за мен. Благодарим им много.
Благодарни сме и на всички , които пишат в този форум , информацията , която предоставят, е от изключително значение за всички, които вървят по техните стъпки.
Успех на всички! И много, много късмет!