Успешно интервю при Ла Рю на 10.06.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ralitsa

Успешно интервю при Ла Рю на 10.06.

Мнение от ralitsa »

Днес от 09.00ч. мина и нашето интервю при Ла Рю, слава богу , успешно! :D Изобщо не е страшно, не се плашете.
Бяхме там по-рано , дори преди мосю Ла Рю. Той дойде малко след нас и ни покани, но ни помоли да изчакаме в едно помещение пред кабинета. Интервюто отне коло 40-50 мин. Въпросите му бяха предимно по документите, прегледа стриктно всички оригинали и ги свери с копията , които бяхме изпратили. Междувременно задава въпроси, свързани с работата, образованието, деца и т.н Изведнъж започна да ми говори на английски, мисля , че се справих дори по-добре отколкото на френски. Съпругът ми е малко по-зле с френски, на него му повтаряше въпросите , които не разбира и беше много търпелив. Преводачката е готина, много помага. Попита дали имаме роднини в Квебек, от колко години живеят там.
Не зададе нито един въпрос за Квебек, култура, история и т.н., нито за мотивация.
През цялото време беше много спокоен, усмихваше се, дори се шегуваше.
На тези , на които им предстои интервю мога да кажа- няма нищо страшно, учете френски и най-вече на самото интервю бъдете спокойни и се усмихвайте, дори и да не ви е до усмивки!
Благодарим много на нашите учителки по френски- Ани Грозева, тел. 0889784657- която е изключителен преподавател и страхотно търпелива. Съпругът ми не беше учил изобщо френски и за 2 месеца подготовка се справи, трудно, но се справи, и Марина, тел. 954 42 41, чиято помощ беше изключително полезна за мен. Благодарим им много.
Благодарни сме и на всички , които пишат в този форум , информацията , която предоставят, е от изключително значение за всички, които вървят по техните стъпки.
Успех на всички! И много, много късмет! :)
Helga
Обратна връзка:

Мнение от Helga »

Molia te ako imash vazmojnost napishi kakvo nivo na frenski i angliiski si pisala? malko sum izplashena zashtoto na men suvsem skoro mi e intervjuto:) shte sum blagodarna ako mi otgovorish:))
ralitsa

Мнение от ralitsa »

Аз, водещ кандидат, юрист по образование, работя в системата на МВР. Френски- разбиране 9 , говорене-8, Английски- разбиране 8 , говорене 7 , защитих си нивата. Съпругът ми, със средно образование, френски съответно 3 и 2 , английски 1 и 1.
Ако мога да бъда полезна с повече информация съм насреща. Успех!
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

:D Още веднъж поздравления за преодоляването на най-важното стъпало и успешна и бърза процедура напред! :beer:
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Helga
Обратна връзка:

Мнение от Helga »

Mnogo blagodaria;)) taka sum blokirala che daje ne moga da se setia iskam li da pitam neshto:)) az sum pisala po niski niva - i na dvata ezika - mnogo me pritesniva fakta che niaam da moga da razbera kakvo mi govori - i ako go pomolia da povtori ili iziasni vaprosa si da ne go iznerva:( no puk dokato ne se ide na misato niama kak da se razbere;)) oshet edin pat mnogo blagodaria:) pone e jasno che choveka ne hape:)) i e dobronameren:) na vas uspehi vav vsichki koeto sledva oto tuk natatak:))
neli78

Мнение от neli78 »

na 9 june mimina uspeshno interviewto pri La Rue-4ovekat e mnogo svesten-interesuva se dali naistina znaete ezika ili prosto ste nau4ili naizust niakolko otgovora-uspeh na vsi4ki:))
Аватар
totev

Мнение от totev »

Ние бяхме точно след Ралица, и интервюто протече по абсолютно същия начин, само че за 30 мин. Защитихме си каквото имаше да се защитава, вкл. и моите -5/-5 на френски, замалко да ме пишат франкофон ама му свърши химикала.
:wink: :wink:
N.B. Някои знае ли какъв строеж строят зад консулството, добре действа за концентрация. :wink:
Успех на всички след нас!
Споко, човекът си е много добронамерен!
...мразя мастика без айрян...
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Браво, Ралица!
Успех занапред!

Успех и на Нели, Тотев и всички успешно минали!
Стискаме палци за предстоящите интервюта!
Заключено