Има, днес четох във вестника нещо такова, ако имаш деца, които няма да пътуват с теб, примерно са присъдени на майката, не знам дали е задължително, но има някакъв момент че се подписваш ако си сигурен че няма да започваш процедура за тях. Статията беше за ирландец с три деца от бивши жени, женен за канадка, и за това че се разхищават канадски пари за мед. прегледи дори на тези деца, дето нито майките им ги пускат, нито бащата ги иска. Но ако няма преглед на децата не пускат бащата да емигрира . Канадска работа . ..
Значи, първо искам да подчертая дебело, че в никакъв случай нямам намерение да се заяждам, но от друга страна не мога и да си мълча. Чета в съседната тема, че всъщност госпожата се занимава с "посредническа дейност". И точно затова имам чувството, че тази тема е някаква постановка, с която по най-невинен начин и с възможно най-малко усилия да си набави информация за процедурата по Family Sponsorship, а не да разреши някакъв абсурден казус.
А на мен лично, кой знае защо, това не ми се струва никак редно.
И аз това почвам да си мисля - хем е с 2 филологии хем не може да се оправи с имиграционните. А това дето го разправя си е научна фантастика - никой няма да раздели семейство щото втория не знае език или няма точки. То ако беше така, всички тук щяхме да сме сами.
Така де.
Кьорфишеци разни
Програмата за спонсорството е описана на страницата на имиграционните служби и я прочетох внимателно - така че не ми трябва такава информация. Интересно ми беше дали има други случаи като моя и си отговорих на въпроса. Тези подмятания за посредничеството са ми много обидни.
Не съм посредник и нямам фирма. Има голяма разлика - давам уроци по френски на емигранти и им превеждам документите - помагам им и да си попълнят формулярите.
Този труд ми отнема много време и смятам, че няма нищо лошо в това да ми се плати. Съветите ги давам винаги безплатно.
Попрочела съм доста неща по страниците на Министерство Гражданство и имиграция, но както добре разбирате, не мога да знам всичко.
А колкото до моя случай - може да не ви се вярва, но е факт. Не пожелавам на никого да му се случва.
Както и да е - интервюто ми е на 7 юни - ще споделя резултата, какъвто и да е.
anxeli написа:Има, днес четох във вестника нещо такова ..
Сори, аз на вестници не вярвам ! Декларацията (за която мисля че говорим) я има публикувана в тази тема и в нея никъде не пише, че този който я е подписал се отказва от спонсорство. Ако става въпрос за някаква друга декларация, ще се радвам някой да ми посочи къде мога да я прочета.