Не нужно образованието ти да е висше за да имаш диплома. Предполагам, че и за тях се изисква някакво образование от рода на ДЕП. А и дохода от горепосочените занаяти, не може да се сравни с този на тракерите. При всички случаи не влизат в графата "прилично платени".Не се изисква диплома? Каква диплома?
Дали вече за водопроводчик са въвели изискване за висше образование? А за фаянсаджия?
Въпрос за социала
изисква се carte de compétance - отнема 2 - 3 години в CégepAries написа:Не се изисква диплома? Каква диплома?JOY написа:Под "неквалифицирана" имам впредвид такава, за която не е нужна ДИПЛОМА. Шофьорска книжка, пък било то и професионална, не е квалификация. Знам, че не се получава лесно, но не може да се сравни с каквото и да било образование.
Дали вече за водопроводчик са въвели изискване за висше образование? А за фаянсаджия?
Нищо не отнема. Ако го можеш занаята ще те вземат да работиш и без документи, ако не можеш - и двайсет дипломи да им изкараш пак няма да те вземат.
Същото е и с геврека - който може да го върти (щото то само на приказки всеки я може тази работа) и го прави както трябва става професионален шофьор, който не може - каквито и курсове да се опита да завърши, ако ръцете му никнат от едно друго място, нищо няма да се получи.
Що се отнася до заплащането - извинявам се, но бях забравил, че всяка заплата под 100/час е мизерна за Joy
Earnings of plumbers, pipefitters, and steamfitters were $16.67. The middle 50 percent earned between $12.81 and $22.18. The lowest ten percent earned less than $10.16 and the highest ten percent earned more than $30.99.
Как можах да забравя, че 40-50 хиляди годишна заплата е пълна мизерия!!!
Същото е и с геврека - който може да го върти (щото то само на приказки всеки я може тази работа) и го прави както трябва става професионален шофьор, който не може - каквито и курсове да се опита да завърши, ако ръцете му никнат от едно друго място, нищо няма да се получи.
Що се отнася до заплащането - извинявам се, но бях забравил, че всяка заплата под 100/час е мизерна за Joy
Earnings of plumbers, pipefitters, and steamfitters were $16.67. The middle 50 percent earned between $12.81 and $22.18. The lowest ten percent earned less than $10.16 and the highest ten percent earned more than $30.99.
Как можах да забравя, че 40-50 хиляди годишна заплата е пълна мизерия!!!
Това ми прилича на реално заплащане, че тук получавам инфо на месинджъра за 50 дол./час.between $12.81 and $22.18.

Да си дойдем на думата...Значи диплома от сежеп (колеж) и заплащане...3 пъти (почти) по-малко от това на батето...

За да имаш диплома, не е нужно да имаш каквото и да е образование. Пълно е с колежи, школи и други подобни които раздават какви ли не измислени дипломи като за добро утроJOY написа:... Не нужно образованието ти да е висше за да имаш диплома...

Obey gravity ... It's the law!
Ех...Пълно е с колежи, школи и други подобни които раздават какви ли не измислени дипломи като за добро утро

Щото Ван, имам тук един познат, който сънува фаянсаджийството, при това е с огромен опит, ама никой го не иска без образование...
Точно пък за фаянсаджийство за пръв път чувам на някой да му искат образованиеJOY написа: ... Щото Ван, имам тук един познат, който сънува фаянсаджийството, при това е с огромен опит, ама никой го не иска без образование...

Obey gravity ... It's the law!
в кебек е различно - няма свободен пазар,ами родово комунистически строй ван биси
аз пък съм учуден,че мед сестрите се смятат за висше образовани
,поне в бг не са,тук като ги гледам с престилките по градския транспорт явно дисциплината хигиена не я засягат в програмите,даже си мисля ,че само френски учат,като си спомня как ми взеха кръв-общо взето -сам по-добре ще се справя.
аз пък съм учуден,че мед сестрите се смятат за висше образовани

-
VanBC
viarno e tova koeto kazvash. shtom ima rabota i ako si sposoben te vzemat. samo v qc. iskat diplomi i carti za kompetentnost - laha na socializam(komunizam).
az sam dovolen na 55k. godishno predi danaci. koito e nedovolen - prav mu pat. no pomachete se malko, poljete neobhodimite usilia i shte ste dovolni ot rezultatite. v povecheto sluchai e taka. i da ne zabravite da si vzemete kredit ot banka. ne se bavete. istoriata po kreditnoto dosie e mnogo vajna za v badeshte. inache ste s varzani race.

viarno e tova koeto kazvash. shtom ima rabota i ako si sposoben te vzemat. samo v qc. iskat diplomi i carti za kompetentnost - laha na socializam(komunizam).

az sam dovolen na 55k. godishno predi danaci. koito e nedovolen - prav mu pat. no pomachete se malko, poljete neobhodimite usilia i shte ste dovolni ot rezultatite. v povecheto sluchai e taka. i da ne zabravite da si vzemete kredit ot banka. ne se bavete. istoriata po kreditnoto dosie e mnogo vajna za v badeshte. inache ste s varzani race.

Тук под "мед.сестра" можеш да срещнеш и с PhD. От това по-висше къде? А тези с униформите по транспорта съвсем не е задължително да са сестри ( въпреки,че и такива има...). В CLSC-тата въобще няма униформи, но това не прави висшето им по-малко висше. Това е положението.
- bgmontreal
- Обратна връзка:
На това за познатата мед сестра ти отговарям така:JOY написа:Нямам доказателства. Това е инфо от не един и двама мои познати. Естествено никой няма да тръгне да ми дава доказателства, пък не ми и трябват. Затова предпочитам да замълча, пък който го интересува повече,ще намери начин да разбере как става.Жой мисля, че трябва или да го докажеш с документи или да си замълчиш
Това бъзик ли е?За какво се трепеш да учиш като познавам човек дето работи като мед сестра (законно) и взима 150К и няма тукашна диплома.Малко съм зле с чувството за хумор...
"Нямам доказателства. Това е инфо от не един и двама мои клиенти. Естествено никой няма да тръгне да ми дава доказателства, пък не ми и трябват."
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
На това за познатата мед сестра ти отговарям така:
"Нямам доказателства. Това е инфо от не един и двама мои клиенти. Естествено никой няма да тръгне да ми дава доказателства, пък не ми и трябват."

Ако пък е така наистина, да се върнем на темата за заплатите на мед.сестри?

Flanker, какво си се развикал? Я гледай колко хубаво си говорим...
И колко интересни неща ще изпуснеш като заключат темата...
Последно промяна от Joy на Пет Май 27, 2005 2:33 pm, променено общо 1 път.
Ама ти удариха на бързо една имунизация !THC написа:в кебек е различно - няма свободен пазар,ами родово комунистически строй ван биси
аз пък съм учуден,че мед сестрите се смятат за висше образовани![]()
,поне в бг не са,тук като ги гледам с престилките по градския транспорт явно дисциплината хигиена не я засягат в програмите,даже си мисля ,че само френски учат,като си спомня как ми взеха кръв-общо взето -сам по-добре ще се справя.

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
ОКc200 написа:да е единствената неквалифицирана доходна - не съм съгласен,а и шофьорлъка си е бая сериозен занаят. а иначе че ще се учи е повече от ясно, за 2-та езика - също. ама и да се поработва не пречи.Да си дойда на думата...Вие го слушайте батето и му захваляйте, но имайте впредвид,че батето е с ЕДИНСТВЕНАТА неквалифицирана що-годе доходоносна работа! За работа, която носи парички се искат отлични езици-желателно два + желателно местна диплома. А това не става с месец (та дори и няколко като батето) "оглеждане".
IvHaydu, не се хващай за думата, просто си харесахме повече южния бряг.
Ще се радвам да те срещна на бира (и жена ти, ако не ми издере очите...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!