Въпрос за социала

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

Не се изисква диплома? Каква диплома?
Дали вече за водопроводчик са въвели изискване за висше образование? А за фаянсаджия?
Не нужно образованието ти да е висше за да имаш диплома. Предполагам, че и за тях се изисква някакво образование от рода на ДЕП. А и дохода от горепосочените занаяти, не може да се сравни с този на тракерите. При всички случаи не влизат в графата "прилично платени".
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Aries написа:
JOY написа:Под "неквалифицирана" имам впредвид такава, за която не е нужна ДИПЛОМА. Шофьорска книжка, пък било то и професионална, не е квалификация. Знам, че не се получава лесно, но не може да се сравни с каквото и да било образование.
Не се изисква диплома? Каква диплома?
Дали вече за водопроводчик са въвели изискване за висше образование? А за фаянсаджия?
изисква се carte de compétance - отнема 2 - 3 години в Cégep
Aries

Мнение от Aries »

Нищо не отнема. Ако го можеш занаята ще те вземат да работиш и без документи, ако не можеш - и двайсет дипломи да им изкараш пак няма да те вземат.
Същото е и с геврека - който може да го върти (щото то само на приказки всеки я може тази работа) и го прави както трябва става професионален шофьор, който не може - каквито и курсове да се опита да завърши, ако ръцете му никнат от едно друго място, нищо няма да се получи.
Що се отнася до заплащането - извинявам се, но бях забравил, че всяка заплата под 100/час е мизерна за Joy
Earnings of plumbers, pipefitters, and steamfitters were $16.67. The middle 50 percent earned between $12.81 and $22.18. The lowest ten percent earned less than $10.16 and the highest ten percent earned more than $30.99.
Как можах да забравя, че 40-50 хиляди годишна заплата е пълна мизерия!!!
Joy

Мнение от Joy »

between $12.81 and $22.18.
Това ми прилича на реално заплащане, че тук получавам инфо на месинджъра за 50 дол./час. :shock:

Да си дойдем на думата...Значи диплома от сежеп (колеж) и заплащане...3 пъти (почти) по-малко от това на батето... :roll: Мизерия или не, но това не са пари заради които си струва да се емигрира...Поне не и за мен... :roll: Всеки си има собствени изисквания от живота.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

JOY написа:... Не нужно образованието ти да е висше за да имаш диплома...
За да имаш диплома, не е нужно да имаш каквото и да е образование. Пълно е с колежи, школи и други подобни които раздават какви ли не измислени дипломи като за добро утро :wink: . Квалификацията е отражение на способностите и практическите знания на един човек, а не някаква хартия сложена в рамка.
:D :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Joy

Мнение от Joy »

Пълно е с колежи, школи и други подобни които раздават какви ли не измислени дипломи като за добро утро
Ех... :D Къде са тези, които така раздават... Да се местим във Ванкувър ли, щом така лесно се раздават дипломи?
Щото Ван, имам тук един познат, който сънува фаянсаджийството, при това е с огромен опит, ама никой го не иска без образование...
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

JOY написа: ... Щото Ван, имам тук един познат, който сънува фаянсаджийството, при това е с огромен опит, ама никой го не иска без образование...
Точно пък за фаянсаджийство за пръв път чувам на някой да му искат образование :shock: ! Тук познавам поне 4-5 човека които се занимават с ремонт на къщи и наред с другото (боядисване, дърводелство и т.н.) слагат и плочки. Досега не съм чул на някой някога да са му искали диплома, най-много някой клиент да ги попита къде може да види образец от работата им :nenam: .
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

в кебек е различно - няма свободен пазар,ами родово комунистически строй ван биси

аз пък съм учуден,че мед сестрите се смятат за висше образовани :lol: :lol: ,поне в бг не са,тук като ги гледам с престилките по градския транспорт явно дисциплината хигиена не я засягат в програмите,даже си мисля ,че само френски учат,като си спомня как ми взеха кръв-общо взето -сам по-добре ще се справя.
Pincher

Мнение от Pincher »

VanBC
viarno e tova koeto kazvash. shtom ima rabota i ako si sposoben te vzemat. samo v qc. iskat diplomi i carti za kompetentnost - laha na socializam(komunizam). :D
az sam dovolen na 55k. godishno predi danaci. koito e nedovolen - prav mu pat. no pomachete se malko, poljete neobhodimite usilia i shte ste dovolni ot rezultatite. v povecheto sluchai e taka. i da ne zabravite da si vzemete kredit ot banka. ne se bavete. istoriata po kreditnoto dosie e mnogo vajna za v badeshte. inache ste s varzani race. 8)
:beer: :beer: :beer:
Joy

Мнение от Joy »

:D THC, не сравнявай с България! Там вече има Съюз на пациентите, но явно никога няма да има Съюз на мед.сестри! Винаги сме били последна дупка на кавала... :(
Тук под "мед.сестра" можеш да срещнеш и с PhD. От това по-висше къде? А тези с униформите по транспорта съвсем не е задължително да са сестри ( въпреки,че и такива има...). В CLSC-тата въобще няма униформи, но това не прави висшето им по-малко висше. Това е положението.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

JOY написа:
Жой мисля, че трябва или да го докажеш с документи или да си замълчиш
Нямам доказателства. Това е инфо от не един и двама мои познати. Естествено никой няма да тръгне да ми дава доказателства, пък не ми и трябват. Затова предпочитам да замълча, пък който го интересува повече,ще намери начин да разбере как става.
За какво се трепеш да учиш като познавам човек дето работи като мед сестра (законно) и взима 150К и няма тукашна диплома.
Това бъзик ли е? :roll: Малко съм зле с чувството за хумор...
На това за познатата мед сестра ти отговарям така:
"Нямам доказателства. Това е инфо от не един и двама мои клиенти. Естествено никой няма да тръгне да ми дава доказателства, пък не ми и трябват."
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Flanker

Мнение от Flanker »

TNS i vsichki ostanali - sprete se - ne razbrahte li che ne sme pravi! Stiga ste nalivali voda vtaya melnica, makar che mai ako spre vodata shte prevklyuchi na vyatar.
Moderatoriteeee, da ne vi svarshiha katancite, che mnogo se razprikazvahme?
Joy

Мнение от Joy »

На това за познатата мед сестра ти отговарям така:
"Нямам доказателства. Това е инфо от не един и двама мои клиенти. Естествено никой няма да тръгне да ми дава доказателства, пък не ми и трябват."
:D Възможно... Стига да има приравнена диплома от другаде и членство в Ордера. Иначе не е законно.

Ако пък е така наистина, да се върнем на темата за заплатите на мед.сестри? :D Може пък да чуя нещо от рода на... "да, права беше!" :D Може и на л.с., че тази тема е най-баналната за форума. :lol:

Flanker, какво си се развикал? Я гледай колко хубаво си говорим...
И колко интересни неща ще изпуснеш като заключат темата...
Последно промяна от Joy на Пет Май 27, 2005 2:33 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

THC написа:в кебек е различно - няма свободен пазар,ами родово комунистически строй ван биси

аз пък съм учуден,че мед сестрите се смятат за висше образовани :lol: :lol: ,поне в бг не са,тук като ги гледам с престилките по градския транспорт явно дисциплината хигиена не я засягат в програмите,даже си мисля ,че само френски учат,като си спомня как ми взеха кръв-общо взето -сам по-добре ще се справя.
Ама ти удариха на бързо една имунизация ! :D :D :D
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

c200 написа:
Да си дойда на думата...Вие го слушайте батето и му захваляйте, но имайте впредвид,че батето е с ЕДИНСТВЕНАТА неквалифицирана що-годе доходоносна работа! За работа, която носи парички се искат отлични езици-желателно два + желателно местна диплома. А това не става с месец (та дори и няколко като батето) "оглеждане".
да е единствената неквалифицирана доходна - не съм съгласен,а и шофьорлъка си е бая сериозен занаят. а иначе че ще се учи е повече от ясно, за 2-та езика - също. ама и да се поработва не пречи.
IvHaydu, не се хващай за думата, просто си харесахме повече южния бряг.
ОК
Ще се радвам да те срещна на бира (и жена ти, ако не ми издере очите... :D ).
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено