Въпрос за кан. акт за раждане?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Vaseto
Мнения: 85
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 10:03 am
Местоположение: Montreal

Честито

Мнение от Vaseto »

Честито и от нас! Много хубаво име сте избрали за наследника. Пък и се сетих, че тукашните няма да имат големи проблеми с произнасянето :roll: (без значение англофони, франкофони и незнам си к'ви грамофони... :P ) . Александър се произнася нормално или поне без големи модификации. Сетих се затова, защото наскоро един приятел, който от 10 години е в Щатите, разказа за проблема при изговарянето на името на сина му. Детето се казва Михаил. Досещате се, че на практика както е написано името с латински букви нито го докарва до Майкъл нито до Мишел. :P :P :P Това бяха подробности. Хайде наздраве!
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Мнение от yahoo »

AlexAA, просто говориш за друга държава. За съжаление в Квебек
нещата са точно така както ги описва tochica и въпреки че си ги
знам още не мога да се примиря. Вероятно другата година и ние
ще минем тази процедура и все още не ми се вярва че всичко това
е истина и в кой век живеем, но все още си чакаме 4 месеца за
час при средно добър гинеколког.
Дано не хванем някой пиков момент когато ще се ражда и по
коридорите на болницата :evil: защото ако продължава още да
е така май ще си сменим провинцията за известно време.
huba
Мнения: 925
Регистриран на: Вто Дек 07, 2004 1:54 pm

Мнение от huba »

yahoo написа:AlexAA, просто говориш за друга държава. За съжаление в Квебек
нещата са точно така както ги описва tochica и въпреки че си ги
знам още не мога да се примиря.
Vsichko zavisi kak se predstavia informaciata.Ne e druga durjava. :)

No triabva da se znae, che za da niama ide mi-doide mi, v bolnicata se hodi s kontrakcii pod 5 minuti.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Evgeni i Desi, tova e strahotna novina!!!
Da vi e jiv i zdrav malkiat naslednik i mnogo radost da vi nosi!
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
AlexAA
Мнения: 431
Регистриран на: Пет Сеп 05, 2003 2:41 pm

Мнение от AlexAA »

Hi Yahoo,
Daj da se doutochnya za healthcare v Canada.
Ssamo nakratko, zashtoto ne tazi temata za tova.
Po moi nabljudeniya, v Canada ima OGROMNA razlika mejdu dobolnichnata/speshna i bolnichnata pomosht. Parvata e BEZUMNA-chakash po 3-13chasa na emergency, ako ti tryabva specialist moje da si otkarash chakajki 6 mesetza. Tuk nomerat e da vlezesh v bolnitzata-tam e druga planeta. Ima ot pile mlyako.
Az vse oshte ne sam proumyal zashto e tazi razlika mejdu dvete zvena? Kade se gubi vrazkata.
Cheers
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Мнение от yahoo »

Съжалявам за лиричното отклонение - просто ми е болна тема :(

Честито на малкия Александър - да ви е жив и здрав!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец
Мнения: 1356
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:35 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от Sneji »

Бих се радвала Клара да опише какво й мина през главата, докато се сдобие с щерка. Явно има разлика не само между провинциите, но и между болниците, че и дори в дните - някои са много натоварени, персоналът е изнервен и си го изкарва на бъдещите родители (за съжаление има подобни примери от Монреал). Един приятел преди година изражда жена си заедно с една акушерка, защото нямало друг свободен персонал - това в Отава.
Блу, още веднъж ЧЕСТИТО! Да расте здрав и спокоен и много радост да носи на мама и тати!
Изображение
Аватар
rose
Мнения: 265
Регистриран на: Съб Май 08, 2004 9:09 am
Местоположение: Montreal

Мнение от rose »

:baby: :infant: :krila: :partytime:
Много късмет, здраве и щастие на бебчо!
tochica
Мнения: 1081
Регистриран на: Чет Авг 07, 2003 10:09 am
Местоположение: Mtl

Мнение от tochica »

АлексА , :)
аз още от предния ден видях маршрута , но понеже има и клиника в същия район , мислех , че отиваме до клиниката , а то се оказа , че не е там . освен това аз по незнайни причини непрекъснато се губя , независимо , че имам отлични оценки по геометрия , а тука с малко фантазия веднага можеш да предположиш къде се намираш , всички улици са перпендикулярни . но в паниката , човек не мисли трезво . :? :)
явно има наистина разлика , оставям на Блу П. да разкаже , ако желае , подробности , защото има наистина неща , които дори на мен , като на незапозната с медицински събития и термини , ми се сториха странни .
има си процедура , все пак това е друга страна , с различни похвати на лечение в някои области .
и на мен ще ми е интересно Клара да разкаже как е минало .

успех на всички , на които предстои , 8) 8)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Мнение от Alina »

Брей, Пешънов, много готини новини :lol: ЧЕСТИТООООО :partytime:

Да ви е живо и здраво, много да му се радвате и поздрави на майката :lol:
Alina
Клара
Мнения: 63
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 6:12 am
Местоположение: MNT

Мнение от Клара »

Честито и от нас и от бебе Елица!
Нашия акт за раждане го издадоха за 10 дни-ускорена процедура/съпруга не желае да оставаме още дълго в Канада/. Подадохме документите в офиса, придружени с молба за тази услуга. Аз пожелах и копие на Акта за раждане. Ако искаш инфо за подготовка на паспорта и документите за бг.гражданство пиши ми ЛС-с всичко сме ускорени-за 6 седмици ще имам в пощата си документите. Ще остане само социалния номер на канадчето да пристига след нас.
За моето раждане вече помня само позитивните моменти. Такова обслужване предопалагам не е получила никоя българска мама-за нас се грижеха непрестанно и всеотдайно. Болницата ми приличаше повече на хотел. За човека измислил епидуралната упойка имам букет цветя :) Накратко-преносихме се 10 дни. Бях в листа на чакащите за индуцирано раждане, но не се знаеше кога ще се обадят по телефона, тъй като били ангажирани много. Междувременно аз само се ослушвах мърда ли бебето, защото тук тонове не се слушат/изобщо-нищо, нямах вече час и за гинеколог/. През нощта на 01.април контракциите станаха на 5 минути, докато стигнем болницата бяха на 3. При прегледа обаче се установи че имам само 3 см. разкритие и ми беше обяснено, че не могат да ме приемат. И това въпреки, че термина отдавна беше минал и фигурирах в списъка им за обаждане. Предположете как се почуствахме...след 2 часа отидохме отново и добре, че на стола за мерене на контракции се случи другия признак за незабавен прием/майките знаят/, че ми намериха веднага стая, иначе пак не отговарях на изискването им. В събота в 18, 33 се появи бебето. До последно не искаше да излиза, и се наложи да ме посрежат. Таткото ми казваше кога имам контракция защото аз не усещах нищо :)После ми разказваше за първите мигове на Елица. Аз бях заета тогава и пропуснах:)В момента на раждането присъстваха лекар, стажант и 2 акушерки. Дадоха ми бебето веднага. Таткото може да отиде после с него, да го прегледат и вземат изследвания. И да увековечава моментите с фотоапарата, когато поиска.
За съжаление родих при лекарката, която ме наблюдаваше и не съм очарована.Само 1 лекар е на смяна и в съседната стая имаше друга родилка.Бързайки моята лекарка започна да ме шие без упойка-епидурала действа само за контракциите, в тази болница е такъв вид-"walking epidural" , като "тръгнах да си ходя"- набързо сложи, другите неща не са писане, но всеки знае, че плацентата се ражда , а не се вади...
Към болницата имам само 1 забележка-през стаята ми се извървя половината Монреал. А един индиец спа при жена си до съседното легло и ползваше тоалетната, която и майките. :shock: Явно не е прието посещение в къщите, затова всички приятели идват в болницата.
Задържаха ни повече от 36 часа, защото не искаха да ни изпишат ако не са сигурни, че бебето яде добре. Имаше показно къпане на бебе, на мен обясняваха многократно как да се грижа и кърмя. Дадоха ми книжки. Извикаха ни на следващия ден за повторна консултация със специалист по кърменето, защото се притесняваха за беба. Тя загуби повече от 10 % от теглото си, а се роди дебеличка/доста я погледах :)/ От болницата ускориха идването на сестра от СЛС центъра, а тя самата идваше колкото пъти поисках. Въпреки това и моите старания беба продължи да не наддава и педиатъра ни от Бг каза, че трябва дохранване. Тук настояваха, че кърмата ми е достатъчно, до момента в който стигнахме до педиатър /това е чак на 15-тия ден, с час от раждането на бебето/. Сега сме официално на формула и Ели расте. Бяхме решили, че сме с колики от родилния дом :)
Е, това е...и сме страшно щастливи и недоспали.
Good luck!
huba
Мнения: 925
Регистриран на: Вто Дек 07, 2004 1:54 pm

Мнение от huba »

Klara, mnogo se radvam za vas.Samo taka- pomni samo hubavoto.Tova e edin ot nai-hubavite momenti v jivota na edin chovek! Jelaia vi oshte bezbroi shtastlivi migove!
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
alen vid
Мнения: 418
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 10:12 am
Местоположение: sofia

Щастие и Здраве на бечето Ви и ва Вас със съпруга Ви

Мнение от alen vid »

Клара написа:............До последно не искаше да излиза, и се наложи да ме посрежат. ...................Само 1 лекар е на смяна и в съседната стая имаше друга родилка.Бързайки моята лекарка започна да ме шие без упойка...........
Клара,
извинете ме,че Ви цитирам по-този съкратен начин,но това което съм заградил с удебелен курсор,направо ме шокира в личен план.
Това ,което Ви се е случило ,според мен е ВАНДАЛИЗЪМ в най-висшата му форма - от страна на болничният персонал разбира се !!!!!
Ако и без упойка са Ви направили разреза ,преди зашиването,
- просто не съм в състояние да си представя какви болки сте изпитвала .

На Вас и на съпругат Ви и най-вече на бебчето, желая Здраве и Щастие .
На болничния персонал и на лекаря извършил подобна касапница - дайте ги на съд /такова безобразие не трябва да им се размине без по-следствие/
Клара
Мнения: 63
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 6:12 am
Местоположение: MNT

Мнение от Клара »

Нямах предвид да плаша никого. Да действа непрофесионално в Канада никой не може да си позволи. Просто на лекарката й се налагаше да бърза. Груба дума не са ми казали, макар, че накрая много се изморих и работа не вършех.Срязаха ме по спешност, защото и бебето се измори. За след това и двамата със съпруга останахме изненадани, но все пак ми сложиха упойка :)Името на лекарката е др. Червенков, известна е като много добър професионалист и в общи линии тя роди беба. През целия си престой в болницата видях само 4-ма лекари, 2-ма от тях само ми казаха "Здрасти", а педиатъра, един черен човек, ни изненада с перфектен руски език. Оказа се завършил в Киев. От медицинските сестри имам най-добрите впечатления. Не знам с какво заплащане са, но тези жени просто си обичат работата.
Good luck!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Mdaaaa, az niama da rajdam mai...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Заключено