Имай предвид че особено в скъп град като Торонто ниско платената работа може и да не е достатъчна за да си покриваш разноските.monny написа: 3. хубавато на развитите държави е че и с ниско платена работа може да се издържаш - по-добре да имаш такава отколкото никаква
От френска в английска провинция...
Ei hora, ne se zanasiate bre! V PQ samo 6te se lutate, 6te si pohar4ite parite, a te svar6vat mnog barzo, rabota nema da si namerite tolkova lesno i sled godina vreme kato si napravite ravnosmetka 6te ustanovite edno - 4E EDNA GODINA SAMO STE PRELIVALI OT PUSTO V PRAZNO.
Problema e 4e dori da znaete frenski dobre TABARNACITE trudno 6te vi naemat na dobre platena rabota, korenite sa mnogo nadalboko i ne moje da se obiasni s 2-3 izre4enia.
Ako znete engl. dobre napravo kacaite drugade no ne v PQ. Naistina ima pove4e rabota osobeno cv ontario, standarta e po-visok i ako iskate da postignete ne6to pove4e ot posredstven spokoen jivot ne idvaite v PQ.
Problema e 4e dori da znaete frenski dobre TABARNACITE trudno 6te vi naemat na dobre platena rabota, korenite sa mnogo nadalboko i ne moje da se obiasni s 2-3 izre4enia.
Ako znete engl. dobre napravo kacaite drugade no ne v PQ. Naistina ima pove4e rabota osobeno cv ontario, standarta e po-visok i ako iskate da postignete ne6to pove4e ot posredstven spokoen jivot ne idvaite v PQ.
Az imam priyateli, koito jiveyat v Quebec i samo ot uvajenie kam tyah shte bada po-diplomatichen. Ami, kak da go kaja se chudya...
Sled kato se zapoznah po-otblizo s provinciya Quebec mi se izpariha vsyakakvi meraci dori da si pomislya nyakoga da se preselya tam. Nito naemite s 200 CA$ po-niski ot Ontario, nito po-niskite zastrahovki za koli- nyakolko pati po-niski ot ontariyskite, mogat da me nakarat da go napravya.
Mejdu drugoto, obojavam Quebec City. Chuden grad, no za men Quebec e samo myasto za tourism.
Lichno mnenie s cyaloto mi uvajenie kam vsichki fanove na provinciya Quebec.

Sled kato se zapoznah po-otblizo s provinciya Quebec mi se izpariha vsyakakvi meraci dori da si pomislya nyakoga da se preselya tam. Nito naemite s 200 CA$ po-niski ot Ontario, nito po-niskite zastrahovki za koli- nyakolko pati po-niski ot ontariyskite, mogat da me nakarat da go napravya.
Mejdu drugoto, obojavam Quebec City. Chuden grad, no za men Quebec e samo myasto za tourism.

Lichno mnenie s cyaloto mi uvajenie kam vsichki fanove na provinciya Quebec.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

По тази тема и аз започнах да се колебая. Скоро търсих инфо за Монреал и намерих следното:
Environ 18% des habitants de Montréal sont nés à l'étranger (42% à Toronto et 35% à Vancouver).
Около 18% од жителите на Монреал са родени в чужбина (42% в Торонто и 35% в Ванкувър).
Това не мога да си го обясня по друг начин освен че имигрантите постояно бягат от Монреал към Торонто и Ванкувър, и че Торонто например, е един истински имигрантски град, почти половината от жителите са родени в чужбина.
Също така беше отбелязано че Монреал за съжаление държи рекорд по бедност между голямите градове в цяла северна америка.
27.3% от населението живеели под границата на бедноста която според тях е 31 862$ за четири членно семейство. Това го пишат самите квебекари.
Уважение към тези които обичат Монреал, имаше мнооого хубави неща за града, аз просто извадих тук само тези които ме стреснаха.
Environ 18% des habitants de Montréal sont nés à l'étranger (42% à Toronto et 35% à Vancouver).
Около 18% од жителите на Монреал са родени в чужбина (42% в Торонто и 35% в Ванкувър).
Това не мога да си го обясня по друг начин освен че имигрантите постояно бягат от Монреал към Торонто и Ванкувър, и че Торонто например, е един истински имигрантски град, почти половината от жителите са родени в чужбина.
Също така беше отбелязано че Монреал за съжаление държи рекорд по бедност между голямите градове в цяла северна америка.
27.3% от населението живеели под границата на бедноста която според тях е 31 862$ за четири членно семейство. Това го пишат самите квебекари.
Уважение към тези които обичат Монреал, имаше мнооого хубави неща за града, аз просто извадих тук само тези които ме стреснаха.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Zdraveite na vsi4ki:)az otskoro preglegdam temite no tazi prosto me razbi
Biah re6ila da tragna za Quebeck samo za6toto nai-dobrata mi priatelka e ve4e tam godina,no sega se 4udia dali niakade v angliiskata 4ast niama da e po-dobre.Az sam sa sredno nivo na angliiski a frenskia go zapo4nah samo zaradi procedurata
molia vi da mi obiasnite pri pologenie 4e ne si kupia bilet za Quebec a za Vankuvar da re4em,kakvi 6te sa posledstviata.do kolkoto sam 4uvala gubi6 pravo na socialni pomo6ti no za drugo neznam.Molia otgovorete.Pak i kato nepoznavam nikogo tam niama li da e nevazmogno kacaneto v anglo-govoria6tata 4ast.Blagodaria na vsi4ki 

искам и аз да попитам - понеже така или иначе ще трябва да се учи, не е ли по-добре все пак в началото, докато свикнеш с обстановката, докато си доучваш и докато натрупаш някакъв, макар и малък канадски опит и от гледна точка на това, че е по-евтино, да се заселиш в Монреал и в процеса на усъвършенстването си да си търсиш работа ако искаш в Торонто, щом там е по-добре.
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Zatova si ima logichnoto oboasnenie.Moje i da ima "biagashti", no osnovnata prichina povecheto imigranti da predpochitat drugite gradove pred Montreal e ezika.V sveta ima poveche anglofoni otkolkoto frankofoni.Pri izbora na grad osnoven faktor se iaviava ezika.Vij ako ne znaesh nito edinia, nito drugia kakavto e sluchaia na povecheto imigranti ot Bulgaria, dobre triabva da si pomislish kade da idesh, v smisal kade po-barzo shte se adaptirash.Az lichno v takav sluchai ne bih izbrala Montreal, osnovno zaradi pochti zaduljitelnia bilinguisme.Igor написа: Това не мога да си го обясня по друг начин освен че имигрантите постояно бягат от Монреал към Торонто и Ванкувър, и че Торонто например, е един истински имигрантски град, почти половината от жителите са родени в чужбина.
.
I ako pisanicite v niakoi forum sa sposobni da vi razubediat ot vashite reshenia, napravo ne mi se misli za vas kato doidete tuk, no tova e drug vapros.

"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Ако имаш позната или приятелка която има желанието да ти помогне в началото, може би е по-добре за начало да отидеш при нея, отколкото някъде където не познаваш никой.Desy24 написа:Zdraveite na vsi4ki:)az otskoro preglegdam temite no tazi prosto me razbiBiah re6ila da tragna za Quebeck samo za6toto nai-dobrata mi priatelka e ve4e tam godina,no sega se 4udia dali niakade v angliiskata 4ast niama da e po-dobre.Az sam sa sredno nivo na angliiski a frenskia go zapo4nah samo zaradi procedurata
molia vi da mi obiasnite pri pologenie 4e ne si kupia bilet za Quebec a za Vankuvar da re4em,kakvi 6te sa posledstviata.do kolkoto sam 4uvala gubi6 pravo na socialni pomo6ti no za drugo neznam.Molia otgovorete.Pak i kato nepoznavam nikogo tam niama li da e nevazmogno kacaneto v anglo-govoria6tata 4ast.Blagodaria na vsi4ki
Що се отнася до установяването в друга провинция за човек минал по квебекската процедура – в това отношение няма проблем и доста хора от форума постъпиха точно така. Някои първо кацнаха в Квебек и след това се преместиха в други части на Канада, а някои кацнаха директно на друго място. Това че си сменила провинцията по никакъв начин не променя статута ти на легален имигрант.
По отношение на социалните помощи – всяка провинция си има собствена политика по въпроса, в Квебек отпускат социални помощи по-лесно отколкото в другите провинции, така че ако отидеш в друга провинция може и да нямаш право на социална помощ в началото, но не защото си минала по квебекската процедура, а просто защото в съответната провинция социалната политика по принцип е такава. Друг е въпроса че човек не имигрира за да живее от социални помощи.
има такъв момент но много хора просто нямат познати в канада и им остава единствено форумите за да черпят някаква информацияhuba написа:I ako pisanicite v niakoi forum sa sposobni da vi razubediat ot vashite reshenia, napravo ne mi se misli za vas kato doidete tuk, no tova e drug vapros.
тук коко е абсолютно прав където и да решите да се установите, добре е да кацнете там където имате познати поне за първо време
Az taka napravih jiviah v Mtl 1 god i neshto i se premestih v Van, no mesteneto v drug grad ne e savsem bezgrijno i lesno, osobeno za hora sas semeistvo i detsa (moia sluchai ne e t5akav). Da si tarsish rabota v Toronto bez da jiveesh v Toronto e vazmojno no povecheto rabotodateli vednaga shte te othvarliat shtom ne si im pod raka za interviu osven ako ne si mnogo goliam spec.sneja написа:искам и аз да попитам - понеже така или иначе ще трябва да се учи, не е ли по-добре все пак в началото, докато свикнеш с обстановката, докато си доучваш и докато натрупаш някакъв, макар и малък канадски опит и от гледна точка на това, че е по-евтино, да се заселиш в Монреал и в процеса на усъвършенстването си да си търсиш работа ако искаш в Торонто, щом там е по-добре.
sneja написа:искам и аз да попитам - понеже така или иначе ще трябва да се учи, не е ли по-добре все пак в началото, докато свикнеш с обстановката, докато си доучваш и докато натрупаш някакъв, макар и малък канадски опит и от гледна точка на това, че е по-евтино, да се заселиш в Монреал и в процеса на усъвършенстването си да си търсиш работа ако искаш в Торонто, щом там е по-добре.
Тази статия на Снежи чела ли си я?
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=20
Според мен смисъл от такава операция би имало ако да кажем човек се е установил в даден град с основна цел приоритетно да учи и след като си завърши ученето да се мести в друг град където има повече възможности за работа.
Конкретно за Монтреал и Торонто – имай предвид че това са два доста различни града и ако си свикнала с обстановката в Монтреал, след това в Торонто ще трябва да свикваш наново на доста по-различен начин на живот. Както и Снежи е отбелязала, това си е една малка нова имиграция. Така че ако крайната ти цел е Торонто, то времето в Монтреал може след това да ти се стори загубено.
-
Аз в момента сам в Монтреал но съм с намерение да се преместа в английско говорящата 4аст понеже не знам френски добре ( у4их колкото да мина интервюто). Не 4е знам и англииския но все пак ми е доста по добър. Не сам съгласен с мнението което дава коко и мони да кацнете в Квебек САМО защото там сте имали приятели, така само бихте загубили време и пари. Престоят при приятелите ви според мен няма да ви е от по4ти никаква полза защото:
- Няма да може да се подготвяте така добре с анлииския както ако сте в английско говорящато 4аст
- Да, приятелите ще ви помогнат с намиране на евентуално на квартира, работа и др. в на4алото,но това е временно - нали като се преместите пак ще трябва сами да се справите с тези неща - т.е. това предимство си губи смисъла според мене
- Ако сте дошли с малко пари то след като подпишете контракт за 1г. наем, обзаведете квартирата купите кола (по4ти задължително за да може да работите в Монтреал) ще похар4ите доста пари, аз например похар4их вси4ките си пари, тогава местенето ве4е ще ви е невъзможно на първо време, докато не съберете некои лев а това отнема време и ви бави.
Като за краи се сещам за едно исказване (май беше на Хуба) 4е едно преместване те връща поне с 6мес. до 1г. назад. При мене тази грешка ще забави развитието ми тука с 1 година.
- Няма да може да се подготвяте така добре с анлииския както ако сте в английско говорящато 4аст
- Да, приятелите ще ви помогнат с намиране на евентуално на квартира, работа и др. в на4алото,но това е временно - нали като се преместите пак ще трябва сами да се справите с тези неща - т.е. това предимство си губи смисъла според мене
- Ако сте дошли с малко пари то след като подпишете контракт за 1г. наем, обзаведете квартирата купите кола (по4ти задължително за да може да работите в Монтреал) ще похар4ите доста пари, аз например похар4их вси4ките си пари, тогава местенето ве4е ще ви е невъзможно на първо време, докато не съберете некои лев а това отнема време и ви бави.
Като за краи се сещам за едно исказване (май беше на Хуба) 4е едно преместване те връща поне с 6мес. до 1г. назад. При мене тази грешка ще забави развитието ми тука с 1 година.