Завьршвам след 6 месеца

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
dimtzolov

Завьршвам след 6 месеца

Мнение от dimtzolov »

Пеивет на всички,
имам нужда от сьвет, как да попьлня пьрвите документи:
В момента имам Бакалавьрска диплома, а след 6 месеца ще имам мастерска степен. Просто ме скьсаха на два изпита миналия семестьр и ще трябва да ги повторя лятото. Мастерската диплома ще я имам кьм ноември 2005.

Как да постьпя по-добре- да подам сега и да кажа, че до интервюто сьм готов с мастер. Ще ми дадат ли точките за мастер.

Или да изчакам докато имам вече мастер-дипломата и тогава да подавам документи.

От онлайн теста не мога да разбера, дали за мен е от толокова голямо значение дали сьм мастер или бакалавьр.

Благодаря предварително за сьветите!
flyfish

Мнение от flyfish »

Здравей,

от малкото информация ,която даваш за себе си бих ти казала следното:Според теб основния ти проблем е липсата на магистърска степен,но аз мисля че не е така :wink: .Докато не представиш диплома ,никой няма да ти признае магистърската степен.Приеми че в близките 6 месеца си бакалавър и толкова.Между другото,освен че звучи доста внушително,една магистратура ти носи само 2 точки отгоре,което меко казано е само черешката на сладоледа.Езикът например ти носи 16 точки (или ти отнема толкова),възрастта 10(или по-малко),трудовият стаж също е важен,особено ако е по търсена професия.
И още нещо,кой е казал,че ако сега си подадеш документите,няма да те извикат на интервю преди ноември,когато ти планираш да получиш заветната диплома.Успех :wink:
dimtzolov

Мнение от dimtzolov »

Мерси за бьрзия отоговор, flyfish!

Верно че разликата между бакалавьр и мастер е само 2 точки...
Аз иначе имам 4 години стаж в IT-бранша, ама само на 19часа/седмица и затова не можех да определя, дали тези 2(като мислех, че са повече) точки са решаващи.

Има ли някой опит сьс стажа?

Мерси отново за помощта!
И успех на всички!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Abe, 4 godini v IT zvuchi dobre, nyama kakvo da chakash magistraturata togava. Az na tvoe myasto, bih podal vednaga documenti, no vsichko zavisi ot tova kolko brzo iskash da se izmaknesh ot BG-to.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
niu

Мнение от niu »

az imam edin vupros, koito mislja, che moje da pomogne i na dimtzolov.

zachita li se trudov staj natrupan po vreme na uchene? zashtoto imam spomeni, che staj (dori i da si rabotil full time/pulen raboten den) dokato si uchil, ne se zachita, t.e. ne ti se davat tochki za nego.

blagodarja predvaritelno.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

E tova deto go kaza za staja po vreme na uchene otkude go izmisli!!! Spoko - shtom go pishe v trudovata knijka si e staj. Ti nali ne mislish, che tukashnite kato stanat studenti chakat na mama i na tate - rabotiat kato poludeli, shtot trebva da plashtat ucheneto, naprimer:-)
Na men, naprimer, po-goliamata chast ot trudovia staj mi beshe imenno po vreme na sledvaneto...
A za magistraturata - dnes imashe tema za hora, koito sa minali interviuto sus sredno-specialno. Stiga s tezi magistraturi i bezobrazia - po-vajnoto e da govorish ezika, a vij za tova dumichka ne prochetoh.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
HORNET

Мнение от HORNET »

Ако се притесняваш че стажа ти е малко или е на непълен работен ден-купи си една трудова книжка от книжарницата и си го стъкми.
bateto

Мнение от bateto »

За к'во ти е да завършваш и без това тук няма те признаят и ще трябва да започваш отново.Ако ,ще идваш спести си силите ,че ще ти трябват.
Pincher

Мнение от Pincher »

i sas sredno obrazovanie shte te priemat, ne se bezpokoi. tuka masovo sa s nezavarsheno sredno ili nai-mnogo sredno. prosto ne im se uchi na horata, a poniakoga struva i mnogo kinti. pishi bakalavar i tova e pre dostatachno.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

bateto написа:За к'во ти е да завършваш и без това тук няма те признаят и ще трябва да започваш отново.Ако ,ще идваш спести си силите ,че ще ти трябват.
Ako zawyr6i magistar w BG tuk e goliam 6ansa da mu priznajat pone BAC
dimtzolov

Мнение от dimtzolov »

Благодаря на всички за бьрзите и окуражителни мнения!

Надявам се и аз някй ден да сьм в сьстояние да давам сьвет и така да окуражавам хората.

Успех на всички!

PS:Иначе за френския ми е ясно, че там ми е ахилесовата пета, ама няма да се давам без бой...
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Mark написа:
bateto написа:За к'во ти е да завършваш и без това тук няма те признаят и ще трябва да започваш отново.Ако ,ще идваш спести си силите ,че ще ти трябват.
Ako zawyr6i magistar w BG tuk e goliam 6ansa da mu priznajat pone BAC
A ako imash BAC ot BG tuk ti go priznavat za zavursheno sredno!!! :twisted:
Maitap be! I BAC pak ti go priznavat na BAC...Pravete si izvodite...Az udarih kioravoto - ot magistratura me priravniha na 4 godishen bac sus specialnost!!! Sega shte vzema da se napia ot kef...I tepurva me chakat pone 3 godini uchene...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Заключено