Здравейте!
Ами, таковата де, назря у нас идеята да си купиме шевна машина, разбираш ли...
Само че! Никой от нас не разбира достатъчно (а аз - никак), за да знае каква машина трябва да търси - като марка, като характеристики и т.н. Знам само, че задължително трябва да може да прави оверлог (това, дето ние мъжете също го правим след първата бутилка ракия ) и да става и за по-яки платове, например дънкови...
Моля ви, ако имате информация за шевните машини, както и за цените им в Монреал и откъде е добре да се купуват - споделете!
От мое име и главно от името на жена ми (аз няма да шия на нея, че току-виж съм се зашил към машината ) ви благодарим предварително!
П.С. Питам сериозно, не съм прелакил с биричките (за съжаление)...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Ох,и аз имам това желание откакто съм тук (да не казвам как си ших пердетата... ),но понеже нямам време да се занимавам с проучване на въпроса и така си остава...
Бих се доверила само на Сингер като марка. Там вече би било решаващо оптимална цена с добри опции.
PFAFF sa nai-dobra marka po otnoshenie na zeni i kachestvo.Az imam HOBBY 822 no krakat za overlog se kupuva otdelno.Edna dreha kato ia zapochnesh moje da ia svarshish izcialo.A za Singer - hubavite sa mnogo skapi, sglobiavat gi v Brazilia i bodovete se smeniat chrez edni prasteni , koito se iztarkvat s vremeto i ne znaesh kakav bod shiesh.
Hm, kakvo suvpadenie! Az ne moga da shia, ama mai sum reshila da se ucha...Obahce na purvo vreme shte si vzema ot onezi mashinki po 15 kinta - da vidia kak se pravi podguv pone, che inache struvalo maika si i bashta si!!!
A mashina, deto osven da e prava ima i overlog - briah! Mai shte izleze skapo...Kato se zamislia - za chii vi e tozi overlog? Ako iskash da zachistvash podgavi - hvashtash edna zapalka (moje i gazova gorelka) i vnimatelno po kraicheto, po kraicheto...
Az predlagam kato se obzavedem da si napravim edin kurs po shef i kroika, che ot 5 godini sum v biznesa, ne znam kak da vdena koneca v iglata na mashinata!!!!!!!
Ako iskash da zachistvash podgavi - hvashtash edna zapalka (moje i gazova gorelka) i vnimatelno po kraicheto, po kraicheto...
lele Elia, kakvo li ne sam vijdala i 4uvala, ama takava tehnologia za za4istvane na podgavi za prav pat 4uvam!!!! A se zanimavah seriozno s 6ev i kroika po edno vreme i daje tehnikum po obleklo sam zavar6ila
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
ako razgleda6 vnimatelno iglata ot ednata strana ima kanal4e (ulei4e). ta koneca vliza otkam stranata s ulei4eto. na pove4eto ma6ini to se pada ot iavo - t.e. koneca vliza ot liavo na diasno.
maleeee kolko sam bila umna!!!
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Сингер или Пфаф - като имай предвид че в уолмарт има сингер но са доста калпава изработка - аз си купих от специализиран магазин на Сингер - там обаче цените са малко космически - гледай по-старите модели /нова машина но от преди година примерно/ които са на намалени цени - обикновено разликата с новите модели е само в дизайна.
Abe nali imashe edni malki mashinki - prilichat na telbod - ruchni sa mai...Dali shte svurshat rabota - na Ilienci sa po okolo 5-10 kinta! Molia niakoi ot Bg da mi izprati edna-dve - shte podaria i na IvHaidu!!!
A puk az tuk v metroto videh edna, deto si beshe podgunala dunkite s telbod - ako ne zadira - udobno e...puk i v ofisa imame bezplatno vsekakvi kancelarski materiali...
A, някой, не е ли ползвал Kenmore, да каже те как са? Аз се бях засилила да си купувам такава от Sears. Не че незная, кои са лидерите, но тук са малко неизвестни и цените им са високи. В Отава например има само едно мижаво магазинче на Сингер, в което дори и старите машини са скъпи, а има и антики направо...
Елиа, за мързеливите подгави в България имаше една специална лентичка, нещо като найлонова мрежичка. Та поставяш я между загънатия плат и гладиш, така се залепва и си готова
Hm - za murzelivite podguvi - tova e podlepvashto:-) I tuk go ima, ama ne znam dali shte stane na dunki - vsushtnost, shto puk ne...
NIAKOI ZNAE I KADE V MONTREAL SE PRODAVA PODLEPVASHTO!
Inache za shevnite mashini - ama vie vse edno ne ste v Canada! Kupuvash mashinata - probvash, shiesh kvot imash da shiesh i posle ia vrushtash na magazina - ne te kefi!!!
Ne che sum go pravila, ama eto sega mi hrumna...Napravo blika mozuk ot men- taka e otkakto si zapushvam diasnata nozdra po savet na Alina!!!