Шевна машина???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Шевна машина???

Мнение от IvHaydu »

Здравейте!
Ами, таковата де, назря у нас идеята да си купиме шевна машина, разбираш ли...
Само че! Никой от нас не разбира достатъчно (а аз - никак), за да знае каква машина трябва да търси - като марка, като характеристики и т.н. Знам само, че задължително трябва да може да прави оверлог (това, дето ние мъжете също го правим след първата бутилка ракия :D :D ) и да става и за по-яки платове, например дънкови...
Моля ви, ако имате информация за шевните машини, както и за цените им в Монреал и откъде е добре да се купуват - споделете!
От мое име и главно от името на жена ми (аз няма да шия на нея, че току-виж съм се зашил към машината :D ) ви благодарим предварително!
П.С. Питам сериозно, не съм прелакил с биричките (за съжаление)... :D
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
some

Мнение от some »

Terlichki li she shiete?
;) :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Joy

Мнение от Joy »

Ох,и аз имам това желание откакто съм тук (да не казвам как си ших пердетата... :oops: ),но понеже нямам време да се занимавам с проучване на въпроса и така си остава...
Бих се доверила само на Сингер като марка. Там вече би било решаващо оптимална цена с добри опции.

http://www.singerco.com/
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

PFAFF - мерцедеса на шевните машини
www.pfaff.com
за Singer нищо лошо, покойния ми дядо беше шивач и работеше с една от 1930 г. И те са мерцедеси :-)
dvmaystorova

Мнение от dvmaystorova »

PFAFF sa nai-dobra marka po otnoshenie na zeni i kachestvo.Az imam HOBBY 822 no krakat za overlog se kupuva otdelno.Edna dreha kato ia zapochnesh moje da ia svarshish izcialo.A za Singer - hubavite sa mnogo skapi, sglobiavat gi v Brazilia i bodovete se smeniat chrez edni prasteni , koito se iztarkvat s vremeto i ne znaesh kakav bod shiesh.
Sardechni pozdravi! Dilyana
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

И аз препоръчвам "Сингер". Моята е такава.
Ив, има и други шевове! И с по-малко от бутилка ракия влизаш в стъпката на "зиг-заг"!ИзображениеИзображение
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Hm, kakvo suvpadenie! Az ne moga da shia, ama mai sum reshila da se ucha...Obahce na purvo vreme shte si vzema ot onezi mashinki po 15 kinta - da vidia kak se pravi podguv pone, che inache struvalo maika si i bashta si!!!
A mashina, deto osven da e prava ima i overlog - briah! Mai shte izleze skapo...Kato se zamislia - za chii vi e tozi overlog? Ako iskash da zachistvash podgavi - hvashtash edna zapalka (moje i gazova gorelka) i vnimatelno po kraicheto, po kraicheto...
Az predlagam kato se obzavedem da si napravim edin kurs po shef i kroika, che ot 5 godini sum v biznesa, ne znam kak da vdena koneca v iglata na mashinata!!!!!!!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Ako iskash da zachistvash podgavi - hvashtash edna zapalka (moje i gazova gorelka) i vnimatelno po kraicheto, po kraicheto...
:shock: :shock: :shock: lele Elia, kakvo li ne sam vijdala i 4uvala, ama takava tehnologia za za4istvane na podgavi za prav pat 4uvam!!!! A se zanimavah seriozno s 6ev i kroika po edno vreme i daje tehnikum po obleklo sam zavar6ila
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

има я...има я...
Тая технология е изпитана марка - много важи за изкуствените материи!!!! :lol:
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

ne znam kak da vdena koneca v iglata na mashinata
ako razgleda6 vnimatelno iglata ot ednata strana ima kanal4e (ulei4e). ta koneca vliza otkam stranata s ulei4eto. na pove4eto ma6ini to se pada ot iavo - t.e. koneca vliza ot liavo na diasno.
maleeee kolko sam bila umna!!!
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

hmmm tornado, za izkustvenite materii sigurno 6te stane, ama triabva da si naistina mnoooooogo vnimatelen s gazovata gorelka
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Сингер или Пфаф - като имай предвид че в уолмарт има сингер но са доста калпава изработка - аз си купих от специализиран магазин на Сингер - там обаче цените са малко космически - гледай по-старите модели /нова машина но от преди година примерно/ които са на намалени цени - обикновено разликата с новите модели е само в дизайна.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Abe nali imashe edni malki mashinki - prilichat na telbod - ruchni sa mai...Dali shte svurshat rabota - na Ilienci sa po okolo 5-10 kinta! Molia niakoi ot Bg da mi izprati edna-dve - shte podaria i na IvHaidu!!!
A puk az tuk v metroto videh edna, deto si beshe podgunala dunkite s telbod - ako ne zadira - udobno e...puk i v ofisa imame bezplatno vsekakvi kancelarski materiali...
Изображение
Tany

Мнение от Tany »

A, някой, не е ли ползвал Kenmore, да каже те как са? Аз се бях засилила да си купувам такава от Sears. Не че незная, кои са лидерите, но тук са малко неизвестни и цените им са високи. В Отава например има само едно мижаво магазинче на Сингер, в което дори и старите машини са скъпи, а има и антики направо...
Елиа, за мързеливите подгави в България имаше една специална лентичка, нещо като найлонова мрежичка. Та поставяш я между загънатия плат и гладиш, така се залепва и си готова :)
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Hm - za murzelivite podguvi - tova e podlepvashto:-) I tuk go ima, ama ne znam dali shte stane na dunki - vsushtnost, shto puk ne...
NIAKOI ZNAE I KADE V MONTREAL SE PRODAVA PODLEPVASHTO!
Inache za shevnite mashini - ama vie vse edno ne ste v Canada! Kupuvash mashinata - probvash, shiesh kvot imash da shiesh i posle ia vrushtash na magazina - ne te kefi!!!
Ne che sum go pravila, ama eto sega mi hrumna...Napravo blika mozuk ot men- taka e otkakto si zapushvam diasnata nozdra po savet na Alina!!!
Изображение
Заключено