УРА! Взехме сертификатите!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Melody

УРА! Взехме сертификатите!

Мнение от Melody »

УРА! Взехме сертификатите! :beer:
:D
И така, ние имахме честта да стартираме тази сесия – нашето интервю беше днес, 11.04.2005 в 10:00 ч.

Ние бяхме на Московска доста по-рано, но ни пуснаха да влезем в сградата чак към 9:45, а преводачката ни покани да започнем интервюто към 10:10 ч.

Информацията за г-н Оде, която бяхме открили във форума слава Богу не се оказа вярна – той не е нито плешив, нито с хайдушки мустаци (аз си го представях много свиреп). Напротив – има по-скоро светла коса, ако не се лъжа светли очи, НЯМА мустаци и е изключително любезен, дружелюбен и усмихнат. Дори ни каза, че е очарован да се запознае с нас;.

След встъпителното му слово, от което всичко се разбираше и се отнасяше до това как ще протече интервюто и че ние сме му първите кандидати, той ни поиска паспортите и да си спелуваме имената, а също и кога сме родени и на колко години сме.

След това поиска дипломата за висше образование на мъжа ми, който е водещия кандидат и го попита каква е била практиката му. Не се бяхме подготвили за този въпрос, но Александър отговори, а пък г-н Оде не го мъчи много и се задоволи с кратки обяснения.

После поиска трудовата му книжка. Между другото, веднага след като давахме документите давахме и преводите, а г-н Оде и преводачката ги разглеждаха и коментираха.
Мосю Оде попита мъжа ми какво работи сега – какво представлява неговата работа. Прегледа книжката и отбеляза, че е доста мобилен по отношение на работата, а когато Сашо се заоправдава, че търси по-добри условия г-н Оде каза “Разбира се” като се усмихваше.

След това подхвана мен. Поиска ми трудовата книжка. Аз му казах, че имам промяна в работата и направих една груба грешка във времената, с която обърках смисъла, но той я отчете като малка грешчица ;) Попита ме какво съм правила на по-предишната си работа – аз му казах, но от притеснение не се разпрострях твърде нашироко, но г-н Оде отново не ме мъчи.

После попита мъжа ми какви са плановете и проектите ни за Квебек, защо искаме да емигрираме? Тъй като зачекнахме темата, че има неща, които тук не ни харесват той поиска да уточним какви са те.

Попита ни дали знаем нещо за културата на Квебек. Тук отново импровизирахме.
После ни попита дали знаем името на премиера на Квебек – мъжа ми каза, че не си спомня, на което Мосю Оде се засмя, от което личеше че не му вярва, но се смееше дружелюбно, а не иронично. Попита ни поне дали не познаваме някой известен човек от Квебек и аз почти веднага се сетих за Селин Дион, а той се засмя още повече и каза на преводачката “ Знаех си, че ще го кажат”. После леко подсказа на мъжа ми, а той се сети за Вилньов от Формула 1.

Не съм сигурна дали ни попита защо смятаме, че ще успеем да се интегрираме в Квебек, но си спомям, че мъжът ми обясни и това. Всъщност, май че беше свързано с въпроса каква работа очакваме да си намерим в Квебек. Отговорихме и двамата на този въпрос.

Попита колко време и къде сме учили френски, на което пак мъжът ми отговори и ни попита какъв е стажът ни.

Честно казано не си спомням да ни е задавал повече въпроси. Но така или иначе съвсем не беше толкова страшно, колкото очаквахме и не сме говорили толкова много, колкото се бяхме подготвили. Особено аз като придружаващ кандидат говорих съвсем малко.

След това г-н Оде започна да говори, този път малко по-бързо и по-сложно. Каза, че говорим добре френски, че имаме хубави професии и опит, че имаме пари, и че смята, че ще успеем да се адаптираме. Препоръча ни да продължим да учим френски и ни обясни, че до заминаването ни вероятно процедурата ще отнеме около година, което зависело от много неща. Даде ни прословутите сини папки. Подписахме декларация за финансова независимост и след това ни
разпечата сертификатите. Излезе от стаята за малко и имахме възможност накратко да си побъбрим с преводачката. Тя каза, че сме се справили добре, и че личи, че учителката ни се е постарала много, за което МНОГО БЛАГОДАРИМ НА ЖАНА НИКОЛОВА за търпението и усилията, почвайки от нулата при нея да проговорим на френски и да получим комплименти от преводачката и одобрение от изпитващия, макар и да не показахме 100% от това, което знаем.

Пожелаваме успех на всички и благодарим за подкрепата и ценната информация, която споделяте във форума.

Късмет!
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

ЧЕСТИТО!!!! И МНОГО УСПЕХ ОТ ТУК НАТАТЪК!!!!! :beer: :beer: :beer:
Изображение
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

честито :)
и малкък въпрос,колко пари декларирахте(и колко ви е голямо семеиството)?
miliv
Обратна връзка:

Мнение от miliv »

kakvo nivo na ezika deklarirahte
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Честито!!!!!Искам да ви попитам нещо за Англето,щото ме е страх да не ми забият някои въпрос ,че няма оправия
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Аватар
pavlina

Мнение от pavlina »

CHESTITO ZA DALGOOCHAKVANITE SERTIFIKATI :partytime: :tuut: :partysmiley:
golqm kef e kato gi vzemesh v race :krila:
Kasmet na vsichki koito im predstoi intervu :thumbsup:
Melody

Мнение от Melody »

Да, вярно, пита мъжа ми на английски за приятеля ни в Квебек и въпреки, че александър е бил 2 год. в САЩ и говори отлично езика, сега отговаряше с много кратки и елементарни изречения и постоянно се объркваше с френски, но и този път г-н Оде прояви разбиране като сам каза на английски, че е много трудно да превключиш от единя език на другия.

Ние бяхме заявили 5 ниво на говорене и 6 на разбиране и на двамата.

По принцип бяхме декларирали, че ще влезем с 7 000 USD, но сега подписахме за 5 000като обяснихме, че ще ни трябват за билетите и визите.

А иначе засега сме само двама члена в семейството. Надявам се в скоро време да се умножим ;)
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

браво на вас :)
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

ИзображениеИзображениеИзображение
Отлично сте се справили! Нека късмета ви води от тук нататък!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Честито ви! :tuut:
Кой каза "биричка" :wink:
Aries

Мнение от Aries »

Поздравления за успешното интервю. Що се отнася за процедурата от тук нататък, определено е под 1 година :D :D :D :D
miliv
Обратна връзка:

Мнение от miliv »

dajte pove4e informazija za tova kakva e roljata na prevoda4kata
dali monsieur stoi na PC ili si govori s vas
kakva e obstanovkata
iskashe li vi dokument za ezik
kak vi posreshna na vratata - s kakav pozdrav
Melody

Мнение от Melody »

miliv написа:dajte pove4e informazija za tova kakva e roljata na prevoda4kata
dali monsieur stoi na PC ili si govori s vas
kakva e obstanovkata
iskashe li vi dokument za ezik
kak vi posreshna na vratata - s kakav pozdrav
ами, преводачката ни покани да влезем, даваше разяснения на г-н Оде по документите ни, заговориха се няколко пъти, веднъж беше да ни уточни, че г-н Оде иска да подплътим с факти становището си за нещата, които не харесвахме в БГ и тя му каза, че има корупция и т.н.
Накрая пак си говориха двамата, а също така г-н Оде я молеше да ни дава разяснения на български накрая за документите, които ни даде и декларациите, които трябваше да подпишем

Мосю Оде стои зад компютър, но когато разговаря с нас ни гледа в очите и живо участва в разговора

Обстановката е много непретенциозна - малка стаичка с бюро, г-н Оде зад бюрото, преводачката вляво а ние отпред

ако, не се лъжа освен паспортите, трудовите книжки, дипломата на мъжа ми и банковите референции - никакви други документи не ни поиска

На вратата ни посрещна "Bonjour!" Представи се и каза, че е очарован да се запознаем
Suny

Мнение от Suny »

BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Mnogo sme gordi s vas i za mig ne sme se sumnjavali vav vas!!!!!! :wink:
Haide sled njama i 1.30h.ste se vidim pa da vi pregurnem ,da vi stisnem ruzete:) :lol: :lol: :lol:
"Global Warming: Point of No Return?".............
http://www.youtube.com/watch?v=7FVZSUsT ... ed&search=
Misty
Обратна връзка:

Мнение от Misty »

Честито и успех за напред!!! :partysmiley: :beer2: :haplio:
...И макар, че от кал сме направени, Господи, аз не искам във кал да прекарам живота си. И не искам тъй ням да стоя край брега да очаквам промяна и все да мълча!
Заключено